Χρυσή ευκαιρία!

Χρυσή ευκαιρία!

bet365

Ήρθε στην Τρίπολη αναζητώντας μια ευκαιρία. Κι αποδείχθηκε, η κατάλληλη. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τα χρυσά 164 εκατοστά του Πάμπλο Ντε Μπλάσις.

1. Ο Πάμπλο Ντε Μπλάσις είναι το τρίτο παιδί της ποδοσφαιρικής οικογένειας του Λουίς και της συζύγου του και γεννήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου του 1988. Τα αδέλφια του, Έλσα Πάολα και Τζούλιαν ακολούθησαν διαφορετικούς δρόμους, έχοντας ο καθένας διαφορετικά πρότυπα. Ο Πάμπλο πήρε από τον μπαμπά του κι έγινε φανατικός οπαδός της Χιμνάσια Λα Πλάτα (σ.σ. πριν γίνει παίκτης της), ο αδελφός του προτίμησε την Εστουντιάδες, όπως και η αδελφή του επειδή «ήταν η συνέχεια της μαμάς μου», όπως εξηγεί ο Πάμπλο.

2. Με το ποδόσφαιρο καταπιάστηκε μόνο ο ίδιος και ξεκίνησε να παίζει όταν ήταν ακόμα τεσσάρων ετών! Η πρώτη του ομάδα ήταν η Ριβαδαβία στη Λα Πλάτα, με τον Πάμπλο να προπονείται στο συνθετικό χορτάρι που είχαν τα εφτά γήπεδα της ακαδημίας μέχρι την ηλικία των δώδεκα ετών. Τότε κυνήγησε με μεγαλύτερο ζήλο το όνειρό του, που ήταν να φορέσει τη φανέλα της ομάδας που αγαπούσε από παιδί. Της Χιμνάσια!

3. Ο πατέρας του ήταν καθοριστικός παράγοντας καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του. Πρόσφατα και με αφορμή τα γκολ που πετυχαίνει με κεφαλιές (σ.σ. τα έξι από τα δέκα του φέτος) παρά τα μόλις 164 εκατοστά του, ο Πάμπλο Ντε Μπλάσις περιέγραψε πως «από μικρός το εξασκούσα όταν παίζαμε με τον μπαμπά μου όταν παίζαμε μαζί και δεν το βρίσκω δύσκολο». Ο Λουίς Ντε Μπλάσις ήταν και εκείνος που με ανάρτηση στον τοίχο του στο facebook επιτέθηκε στη διοίκηση της Χιμνάσια, όταν δεν ανανεώθηκε με βελτιωμένους οικονομικούς όρους το συμβόλαιο του γιου του. Μεταξύ άλλων έγραψε… «Δεν εκτιμήσατε την προσφορά ενός παιδιού που έχει ζητήσει να έχει τη σημαία της Αργεντινής και της Χιμνάσια πάνω από τον τάφο του».

4. Η προσφορά του Πάμπλο άρχισε να καταγράφεται από τις 30 Μαΐου του 2008 όταν έκανε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα της Αργεντινής με τη φανέλα της Χιμνάσια. Για δύο χρόνια, όμως, κατάφερε ελάχιστα πράγματα με συνέπεια να παραχωρηθεί δανεικός το 2010 στην Φέρο Καρίλ, μια ομάδα δεύτερης κατηγορίας και η οποία απείχε περίπου 60 χιλιόμετρα από το σπίτι του. Κάτι που στην πορεία αποτέλεσε ακόμα έναν λόγο να εξοργίζεται ο πατέρας του για τη μετέπειτα συμπεριφορά της Χιμνάσια. «Ήταν αναγκασμένος να οδηγεί καθημερινά με ένα αμάξι είκοσι ετών που έβγαζε καπνούς όλη την ώρα και το οποίο το ρυμουλκούσαν τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα».

5. Ο κόπος του δεν πήγε χαμένος. Η επόμενη κίνηση θα ήταν εκείνη που θα έκανε τον Πάμπλο Ντε Μπλάσις να ξεχωρίσει από τους δεκάδες ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει από τη Χιμνάσια. Μετά από 1,5 χρόνο στη Φέρο, ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός στα 24 του χρόνια δεσμεύτηκε με τη Χιμνάσια τη στιγμή που σε έξι μήνες έληγε το συμβόλαιό του και θα μπορούσε να μείνει ελεύθερος. «Είναι η ομάδα μου 20 χρόνια και δεν πρόκειται να ξεχάσω τι έκανε για μένα», δήλωνε και ουσιαστικά εκχωρούσε εκ νέου τα δικαιώματά του στην ομάδα της καρδιάς του. «Θα μπορούσα να μείνω ελεύθερος, αν έπαιζα ακόμα έξι μήνες στη Φέρο. Θα ήταν το φυσιολογικό και το σύνηθες. Προτίμησα, όμως, να κάνω αυτό που έλεγε η καρδιά μου και να υπογράψω ξανά στην Χιμνάσια».

6. Η καριέρα του πήρε κατακόρυφη άνοδο. Κι όχι γιατί έγινε σύμβολο για τον κόσμο, αφού και ο ίδιος δήλωνε «δε θέλω να έχω ασυλία επειδή αγαπάω την ομάδα», αλλά για τις επιδόσεις του μέσα στο γήπεδο. Φόρεσε ξανά τη φανέλα σε επίσημο αγώνα της Χιμνάσια απέναντι στη Ρίβερ κι έκανε μια γεμάτη σεζόν που έφερε και καινούργια προβλήματα. Αιτία ήταν το συμβόλαιό του. «Η συμφωνία που έχω με την ομάδα είναι κάτω από το μέσο όρο. Θέλω να μείνω στην ομάδα γιατί είμαι οπαδός της, θέλω να πετύχω εδώ, αλλά θέλω και ένα αξιοπρεπές συμβόλαιο», έλεγε τον Μάρτιο του 2012 με τον πρόεδρο του συλλόγου, Έκτορ Ατίλιο Ντελμάρ, να αντιτάσσει. «Ο εκπρόσωπος του Ντε Μπλάσις ήθελε να πληρώνεται ο πελάτης του περισσότερα λεφτά από τον Μονέτι. Ήταν μια λάθος απαίτηση που δεν μπορούσαμε να αποδεχτούμε και να προχωρήσουμε σε μια τέτοια αδικία». Το παραμύθι του Πάμπλο τελείωσε εκεί, ο πατέρας του οργισμένος αντέδρασε στο Facebook και ο γιος έμεινε να ψάχνει μια καινούργια καριέρα.

7. Ουδέν κακό, αμιγές καλού… Ο Πάμπλο Ντε Μπλάσις θα έβρισκε σύντομα τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και, μάλιστα, θα ήταν ευρωπαϊκός και σε καλό πρωτάθλημα. Στις αρχές Ιουλίου υπέγραψε στην Μπρέσια, που προετοιμαζόταν για τη Serie B και η Ιταλία θα ήταν ο προορισμός του. Έφτασε στην ιταλική πόλη, προπονήθηκε με την ομάδα του, έπαιξε σε φιλικά, διάλεξε το νούμερό του για την επόμενη σεζόν, όμως γύρω στις 25 Αυγούστου έπρεπε και πάλι να βρει ομάδα. Αιτία ήταν ότι δεν προχώρησε το κοινοτικό διαβατήριο, το οποίο ήταν το κλειδί για να παίξει στην Ιταλία και η Μπρέσια τον αποδέσμευσε, αρνούμενη να περιμένει παραπάνω.

8. Για τον Πάμπλο βρέθηκε και πάλι η λύση. Ο Αστέρας Τρίπολης καραδοκούσε και στις 27 Αυγούστου ανακοινώθηκε η απόκτησή του για δύο χρόνια. «Είναι μία καλή ευκαιρία για μένα να αγωνιστώ στην Ευρώπη. Έχουν περάσει πολλοί Αργεντινοί ποδοσφαιριστές από τον Αστέρα και γνωρίζω πώς είναι ένα πολύ καλό και οργανωμένο σωματείο. Θεωρώ πως είναι μία καλή ευκαιρία για μένα. Εύχομαι να την εκμεταλλευτώ και θέλω να ξέρουν όλοι ότι έρχομαι με μεγάλη διάθεση. Θα τα δώσω όλα για τον Αστέρα, ατομικά στην αρχή και στη συνέχεια θέλω να γίνω μέρος του συνόλου και με τους συμπαίκτες μου να κάνουμε ό,τι καλύτερο γίνεται».

9. Η πρώτη του σεζόν έμοιαζε περισσότερο αναγνωριστική. Γνώριζε την Τρίπολη, στην οποία αρέσκεται να κάθεται σπίτι με την κοπέλα του και με φίλους του το χειμώνα και να απολαμβάνει τα μπάνια το καλοκαίρι, γνώριζε και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Με τα καλά και τα κακά του. Έπαιξε σε 42 ματς και σκόραρε έξι φορές, με το απωθημένο του τελικού του κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό να τον κυνηγάει. «Όσα χρόνια κι αν ζήσω θα θυμάμαι τον τελικό Κυπέλλου. Η αλήθεια είναι ότι θύμωσα και στενοχωρήθηκα. Έγινε αυτό που έγινε, έκαναν αυτό που έκαναν και όλη η ομάδα αισθάνθηκε θυμωμένη».

10. Η δεύτερη σεζόν του είναι η ολοκληρωτική. Ο Πάμπλο Ντε Μπλάσις μαγνήτισε το κοινό με το γκολ που πέτυχε με ψαλιδάκι απέναντι στον Λεβαδειακό στις 26 Οκτωβρίου, ένα τέρμα που ψηφίστηκε το καλύτερο στην Ελλάδα και ήταν στα τρία καλύτερα της Ευρώπης για εκείνη την εβδομάδα. «Είναι το πιο όμορφο γκολ που έχω πετύχει στην καριέρα μου. Τα ψαλιδάκια τα κάνω από μικρό παιδί. Τώρα μου βγήκε και στο παιχνίδι. Εγώ εκείνη τη στιγμή αυτό σκέφτηκα να κάνω, αυτό ήθελα και το πέτυχα. Το αφιερώνω στη μητέρα μου και σε όλες τις μητέρες γιατί ήταν η μέρα της μητέρας στην Αργεντινή. Και επειδή πρόσφατα είχε γενέθλια η κοπέλα μου κι εγώ έλειπα στη Θεσσαλονίκη, το αφιερώνω και στην κοπέλα μου που ήταν μόνη σε μια τόσο ιδιαίτερη μέρα».

Στον Αστέρα δεν περίμεναν εκείνο το γκολ για να καταλάβουν το χρυσάφι που είχαν στα χέρια τους, αφού ο Πάμπλο είχε ξεκινήσει τη σεζόν εντυπωσιακά και είχε άλλα τέσσερα γκολ ως τότε. Λίγες μέρες μετά, ωστόσο, προχώρησαν σε πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του. «Η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος σε αυτή την ομάδα και σε αυτήν την πόλη. Θα δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για τον Αστέρα. Είναι κάτι που αγαπώ πολύ και πλέον είναι κομμάτια της ζωής μου. Και η πόλη και η ομάδα». Το νέο του συμβόλαιο είναι προγραμματισμένο να τον κρατήσει στην Τρίπολη ως το 2017. Θα τον κρατήσει, όμως;

 

Τελευταία Νέα