Το «άδειασμα» της ΕΡΤ και οι Νέοι του Ολυμπιακού!

Νίκος Μποζιονέλος
Το «άδειασμα» της ΕΡΤ και οι Νέοι του Ολυμπιακού!

bet365

Τηλεοπτικό και το Ολυμπιακός – Μπενφίκα του Champions League Νέων. Ανανεώθηκε το «Sports Sunday» του Action 24. «Πρέπει να αδειάσει η ΕΡΤ» τόνισε ο Παντελής Καψής. Τη Δευτέρα ο Αντώνης Σαμαράς στον Γιάννη Πρετεντέρη.

Αύριο, Παρασκευή στις 17:00 στο Action 24 η εκπομπή «Friday Today Sports» με τον Σταύρο Κουράκο και τον Μιχάλη Μουσελίμη θα ασχοληθεί εκτενώς με το σαββατιάτικο ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού. Καλεσμένοι στο στούντιο θα είναι οι Νίκος Σαργκάνης και Ιάκωβος Χατζηαθανασίου.

Επίσης, ανανεώθηκε η κυριακάτικη εκπομπή «Sports Sunday» του Action 24. Από την προσεχή Κυριακή στις 21:30 και κάθε Κυριακή τον παρουσιαστή Χάρη Αλευρόπουλο θα πλαισιώνουν για να σχολιάσουν την επικαιρότητα οι Αντώνης Κατσαρός, Δημοσθένης Καρμοίρης, Κώστας Νικολακόπουλος, Τάσος Νικολογιάννης ενώ από τη Θεσσαλονίκη θα βγαίνει ο Κώστας Βασιλόπουλος. Τις αμφισβητούμενες φάσεις όλων των αναμετρήσεων σχολιάζει ο Γιώργος Κασναφέρης.

Τηλεοπτικό και το Ολυμπιακός – Μπενφίκα των μικρών!

Την Τετάρτη 5/11 στις 19:00 θα έχει κάλυψη και ο αγώνας Νέων Ολυμπιακός – Μπενφίκα! Ο αγώνας θα μεταδοθεί απευθείας μέσω του Novasports 1 από το «Γ. Καραϊσκάκης» και διεξάγεται στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του UEFA Youth League, της διοργάνωσης του Champions League για τις ομάδες Νέων που συμμετέχουν φέτος στους ομίλους. Στην περιγραφή του αγώνα θα είναι ο Γιώργος Λιώρης.

Το Ολυμπιακός - Μπενφίκα των... μεγάλων μεταδίδεται στη Τρίτη 5 Νοεμβρίου στις 21:45 από το Novasports 2 σε περιγραφή Χρήστου Σωτηρακόπουλου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ακουσα… την Ολγα Τρέμη να αποχαιρετά τον Νίκο Φώσκολο αναφερόμενη στην ταινία ως «Το αίμα βάφτηκε κόκκινο»
Το σαρδάμ... σαρδάμ.
ΥΓ.
Ηρωίδα πάντως, να εμφανιστεί στο γυαλί με γύψο στο χέρι. Επαγγελματίας με «Ε» κεφαλαίο. Περαστικά.

Είδα… στο «ΟΛΑ» καλεσμένους χθες τον Κώστα Βουτσά, τη Χρύσπα (better than ever) και τη… Δούκισσα Νομικού.
Προφανώς ο Θέμος τη Δευτέρα θα έχει αποκλειστική συνέντευξη του Βαγγέλη Περρή.

Διάβασα… τις δέκα περιπτώσεις ανθρώπων στη «Λάμψη» που νιώσαν την οργή του Ευλογητού. Στο luben.tv.
Εκλαψα... (ειδικά με το «Ποιος διάολο είσαι, και τι’ ναι αυτή η μουτσούνα που φοράς;»).

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δικηγόρος στην ΕΣΗΕΑ με 3.700 τον μήνα

Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της ΕΣΗΕΑ να προσλάβει νομικό σύμβουλο αντί του Λάζαρου Μπελίτση, που αποχώρησε. Αφενός η πρόσληψη δικηγόρου έγινε με μισθό 3.700 ευρώ τον μήνα, αφετέρου εναντίον της πρόσληψης είχε ταχθεί η παράταξη «Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία» (με ανακοίνωσή της). Ωστόσο, στην ψηφοφορία, η Αγγελική Γυπάκη (σύζυγος του τέως προέδρου της Ενωσης και νυν προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ, Πάνου Σόμπολου) της εν λόγω παράταξης ψήφισε... υπέρ.

«Πρέπει να αδειάσει η ΕΡΤ»

Στον Γιάννη Στουρνάρα πέταξε το... μπαλάκι ο αρμόδιος υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής σχετικά με την εκκένωση του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή. «Αν δεν αδειάσει η ΕΡΤ, δεν καλύπτεται η ελληνική προεδρία» τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ και καταγγέλλοντας «επικοινωνιακά παιχνίδια από τη μεριά της ΠΟΣΠΕΡΤ». Πρόσθεσε επίσης πως το κτίριο της Αγίας Παρασκευής -από όπου εκπέμπεται ακόμα τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό πρόγραμμα- είναι «υπόθεση του υπουργείου Οικονομικών» και η απόφαση της εκκένωσής του αφορά στον Γιάννη Στουρνάρα.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το anasigrotisi.blogspot.gr, ακούγεται πολύ έντονα πως η προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ του Καψή και ΠΟΣΠΕΡΤ αναβλήθηκε διότι υπάρχουν άλλα σχέδια περί δυναμικής επέμβασης στο Ραδιομέγαρο, με επίκληση τη “νομιμότητα”, ως το τέλος του μήνα.

Με Ντόρα και Αννα...

Η Ντόρα Μπακογιάννη, η Αννα Διαμαντοπούλου, ο Χρήστος Χωμενίδης και η Μυρσίνη Ζορμπά είναι καλεσμένοι του Κώστα Σπυρόπουλου στη νέα εκπομπή του Action 24 «Πολιτική Κουζίνα» που κάνει πρεμιέρα αύριο και θα μεταδίδει κάθε Παρασκευή στις 23:00. Οι συγγραφείς –δημόσια πρόσωπα Μυρσίνη Ζορμπά και Χρήστος Χωμενίδης ερωτούν, επικρίνουν , τις δυό πολιτικούς, και φέρνουν στο τραπέζι όσα συζητούν οι πολίτες.

Τα του... διαζυγίου

Τα... τυπικά απομένουν για το «διαζύγιο» Αλέξη Σκαναβή και Δημήτρη Μπενέκου. Οπως είχατε ενημερωθεί από τη στήλη, ο «Επενδυτής» παραμένει στον Μπενέκο ενώ ο Σκαναβής κρατά τον «Ελεύθερο Τύπο». Επίσης ο Μπενέκος θα κρατήσει την εβδομαδιαία εφημερίδα «Εργασία Τώρα» αλλά και το εμπορικό τμήμα ενώ το λογιστήριο θα παραμείνει στον Σκαναβή.

Για τον Φώσκολο...

Ο Νίκος Φώσκολος υπήρξε από τους πρωτεργάτες της τηλεόρασης του ΑΝΤ1 και για 14 χρόνια οι τηλεοπτικές σειρές του «Λάμψη» και «Καλημέρα Ζωή» αγαπήθηκαν όσο λίγες, συντροφεύοντας καθημερινά τους τηλεθεατές και σημειώνοντας εξαιρετικές τηλεθεάσεις. Τιμώντας τη μνήμη του, ο ΑΝΤ1 το Σάββατο 2 Νοεμβρίου στις 17.20 θα μεταδώσει την ταινία «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο» με πρωταγωνιστές τον Νίκο Κούρκουλο, τον Γιάννη Βόγλη, τη Μαίρη Χρονοπούλου και τον Μάνο Κατράκη.

Σαμαράς και... «Βασιλιάδες»

Τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου στις 22:30, ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι στον Γιάννη Πρετεντέρη ύστερα από την πρώτη ακύρωση. Ο πρωθυπουργός παραχωρεί μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη, για πρώτη φορά στην τηλεόραση μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας, τον Ιούνιο του 2012.

Συνάμα, μια «βασιλική» επιστροφή στις οθόνες επιφυλάσσει το Mega στους τηλεθεατές. «Οι Βασιλιάδες», η καθημερινή κωμική σειρά του καναλιού, που αγαπήθηκε από το πρώτο επεισόδιο επιστρέφει με νέα επεισόδια από την Τρίτη 12 Νοεμβρίου στις 22:30 και κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, ο Μάρκος Βασιλιάς με την οικογένειά του και οι «αντίπαλοί» τους Κανελλόπουλοι επανέρχονται στη σειρά που αποτέλεσε την αγαπημένη συνήθεια των τηλεθεατών.

Την Τρίτη το άρθρο 18 για τα Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα

Ονομαστική ψηφοφορία για το άρθρο 18 που αφορά τα Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τη σχετική διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας (!), προβλέπεται ότι «μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας χορήγησης δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής, οι τηλεοπτικοί σταθμοί που λειτουργούν νομίμως, εφόσον εξέπεμπαν τηλεοπτικό πρόγραμμα στις 31 Αυγούστου του 2013, συμβάλλονται με νομίμως αδειοδοτημένο πάροχο δικτύου για την ψηφιακή εκπομπή του προγράμματός τους».

Απαντώντας στα πυρά των βουλευτών της αντιπολίτευσης -από ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητους Έλληνες, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ- οι οποίοι κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι συνεχίζει να στηρίζει ένα «διαπλεκόμενο μιντιακό σύστημα», χαρίζοντας τηλεοπτικές συχνότητες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου έκανε λόγο για «κακόπιστα σχόλια». «Η ρύθμιση είναι προσωρινή, για να μην μείνουν χωρίς τηλεοπτικό περιεχόμενο οι περιοχές της επαρχίας και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αδειοδότηση. « τόνισε.

Εν συντομία…
* Στάση εργασίας θα κάνουν την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου από τις 10:00 ως 15:00 όλα τα ιδιωτικά και δημόσια Μέσα Ενημέρωσης, μετά από απόφαση της ΠΟΕΣΥ να στηρίξει την απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
* Η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και δημοσιογράφος Εύα Καϊλή διορίστηκε πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών για θέματα Ισότητας, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού εσωτερικών, Λεωνίδα Γρηγοράκου.
* Ξεκίνησε ο νέος γύρος απολύσεων στον ΔΟΛ, στην πλειονότητά τους διοικητικοί υπάλληλοι αλλά μερικοί δημοσιογράφοι. Στους τελευταίους και ο Στέλιος Σοφιανός που, μέσω Facebook, ευχαρίστησε άπαντες καταλήγοντας: «Ευχαριστώ, τέλος, τον Σταύρο Ψυχάρη. Είναι ο άνθρωπος που, δύο φορές τα τελευταία 15 χρόνια, πίστεψε σε μένα και - μαζί με πολύτιμη γνώση για τη ζωή και τη δουλειά - μου έδωσε τη δυνατότητα να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη αυτή».
* Με πολύ καθυστέρηση (ως είθισται...) το ΕΣΡ εξέδωσε οδηγία προς τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς με την οποία τους καλεί να προβάλλει τις απόψεις και των εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων. Στο ΕΣΡ προσέφυγε το κόμμα του Χρήστου Ζώη «Νέα Μέρα» ενώ υπάρχουν πολλές εξώδικες διαμαρτυρίες και από τους «Οικολόγους Πράσινους».
* Στην εκπομπή «Η Γερμανού Ξανάρχεται» αύριο, Παρασκευή 1 Νοεμβρίου στον ΑΝΤ1 (23:45) είναι καλεσμένος ο Γιώργος Μαζωνάκης.
* Με δημοσίευμά του ο «Ριζοσπάστης» απάντησε στις πρόσφατες απολύσεις: «Οι αλλαγές που γίνονται στον “Ρ” και θα αποτυπωθούν και με τη νέα μορφή του φύλλου στην κυριακάτικη έκδοση στις 3 του Νοέμβρη, έχουν ως στόχο τη βελτίωση, την αναβάθμιση της εφημερίδας, στη βάση των κατευθύνσεων του 19ου Συνεδρίου και της συγκεκριμενοποίησής τους από την Κεντρική Επιτροπή, τη Συντακτική Επιτροπή της εφημερίδας και την Κομματική Οργάνωση του “Ριζοσπάστη”».
* Σε ρώσικο site βρήκε δουλειά ο Εντουαρντ Σνόουντεν. Ο 30χρονος, πρώην τεχνικός σύμβουλος της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) και της CIA, έδωσε στον Τύπο απόρρητες πληροφορίες για το πρόγραμμα μαζικής παρακολούθησης που εφαρμόζει η αμερικανική κυβέρνηση. Κατέφυγε στο Χονγκ Κονγκ και τον Ιούνιο μετέβη στη Ρωσία.

Photomedia

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου (απ)έδειξε (στους «Καρντάσιανς» του ΑΝΤ1) πόσο πολύ μας έχει λείψει η βοηθός του αστυνόμου Μπέκα. Ολα τα λεφτά, το βλέμμα της Μαρίας Μπεκατώρου.

Τι απόδοση έδινε, με καλεσμένες τις Σοφία Βούλτεψη και Ρένα Δούρου, να μην αντέξεις πάνω από 5 λεπτά;

 

Τελευταία Νέα