Ολυμπιακός: Από το 7ο σερί στο -5 και... πρωταθλητής Χειμώνα! (vids)

Ολυμπιακός: Από το 7ο σερί στο -5 και... πρωταθλητής Χειμώνα! (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Από το 7ο σερί στο -5 και... πρωταθλητής Χειμώνα! (vids)

bet365

Ήταν μία ακόμα γεμάτη από κάθε άποψη χρονιά για τον Ολυμπιακό που δεν άλλαξε την... παράδοση που τον θέλει να προχωράει σε αλλαγές προσώπων στον πάγκο και το ρόστερ αλλά το πρωτάθλημα, πρωτάθλημα! Το Gazzetta.gr γράφει την ανασκόπηση του 2017 για τους Πειραιώτες.
Για πρώτη φορά μετά από καιρό ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι του '17 είχε φροντίσει και είχε μεριμνήσει τόσο γρήγορα για τα... πάντα. Έχοντας πάρει το 7ο σερί του πρωτάθλημα - και Νο44 στο σύνολο - είχε κάνει τον προγραμματισμό του εγκαίρως, είχε κλείσει τον Μπέσνικ Χάσι, Κοσοβάρο προπονητή με βελγικές ποδοσφαιρικές καταβολές, είχε αποκτήσει CEO από την Ισπανία, τον Ουσίγιος (ως αντί-Βρέντζο υπό μία έννοια) και είχε φτιάξει μία ομάδα για να μπορέσει να περάσει σε πρώτη φάση τους δύο προκριματικούς γύρους για να μπει στους ομίλους του Champions League, κάτι που στην πορεία το κατάφερε αφήνοντας έξω Παρτιζάν πρώτα και μετά Ριέκα και έδειχνε ικανός να διεκδικήσει τα εντός των συνόρων κεκτημένα του. Και όμως η χρονιά... στράβωσε πριν καλά καλά ξεκινήσει, ο Χάσι απολύθηκε μετά την ήττα με 3-2 από την ΑΕΚ στα τέλη Σεπτεμβρίου και το τιμόνι πήγε ξανά στον Λεμονή.
Ακόμα και ο Ουσίγιος πλήρωσε το... μάρμαρο για να φύγει στις αρχές Οκτωβρίου (!) και ενώ είχε προσληφθεί τον Ιούνιο... Η ομάδα είχε βρεθεί στο -5, η κατάσταση στον όμιλο του Champions League με Μπάρτσα, Γιουβέντους, Σπόρτινγκ μόνο καλή δεν ήταν και όλα έμοιαζαν πολύ δύσκολα. Παρόλα αυτά και αν και ο Ολυμπιακός υποχρεώθηκε ακόμα και σε διοικητικές ανακατατάξεις κατάφερε να γυρίσει... τούμπα τα δεδομένα και να κλείσει το 2017 ως πρωταθλητής Χειμώνα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και στο τι προηγήθηκε όλων αυτών...
Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΜΙΛΙΒΟΓΕΒΙΤΣ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ... ΚΑΝΟΝΙΕΡΗ ΙΝΤΕΓΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ
Ήταν 30 Γενάρη του 2017 όταν ο Ολυμπιακός οριστικοποιούσε την μεταγραφή του εμβληματικού αρχηγού του, Λούκα Μιλιβόγεβιτς στην Premier και την Κρίσταλ Πάλας. Ο 26χρονος σήμερα διεθνής Σέρβος μέσος με την μεγάλη του προσφορά και πέρυσι στον σύλλογο τίμησε μέχρι τέλους την φανέλα των Πειραιωτών. Οι τότε πληροφορίες ήθελαν τον Ολυμπιακό να βάζει στα ταμεία του ένα ποσό μεγαλύτερο από 15 εκατομμύρια ευρώ και τον Λούκα να υπογράφει ένα... ηγεμονικό συμβόλαιο στην Premier League.
Το '16-'17 ο Μιλιβόγεβιτς πρόλαβε 17 ματς στον Ολυμπιακό με 6 γκολ και 1 ασίστ. Την 1η Μαρτίου του '17 θα ερχόταν και μία ακόμα δυνατή αποχώρηση. Εκείνη του Ιντέγε που θα έκανε πέρυσι 20 ματς με 13 γκολ και 1 ασίστ, που θα έκλεινε στην κινέζικη Τιανγίν Τέντα. Ο Ολυμπιακός από την μεταγραφή του πρώτου σκόρερ του θα έβαζε στα ταμεία περίπου 12 εκατ. ευρώ ενώ ο Νιγηριανός φορ έκλεισε deal με με 3,5 εκατ. ευρώ ετησίως. Οι Πειραιώτες βέβαια από πρωταγωνιστές πέρυσι είχαν και τον Φορτούνη των 25 αγώνων και των 6 γκολ και 6 ασίστ. Ήταν δύο αποχωρήσεις τις οποίες πάντως ο τότε τεχνικός της ομάδας Πάουλο Μπέντο τόνιζε κάθε τρεις και λίγο και το πόσο του έλλειπαν, κάτι που αποτέλεσε και έναν εκ των λόγων που του κόστισε μετά την δουλειά του...

ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΙΣΟ ΤΟΥ '17 ΣΕΡΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΞΑΝΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΗ
Ο Ολυμπιακός από την στιγμή που δεν μπόρεσε να κρατήσει για 2η χρονιά τον Μάρκο Σίλβα ήταν σαν να έχασε τον... βηματισμό του με τους προπονητές και άρχισε την μία αλλαγή πίσω από την άλλη. Ήταν 6 Μαρτίου του 2017 όταν ο Πάουλο Μπέντο για τον οποίο το κλίμα συνέχισε να είναι βαρύ παρότι ανέδειξε τους πιτσιρικάδες Ρέτσο, Ανδρούτσο και Μανθάτη, έβλεπε τον... δρόμο της αποχώρησης και εν μέσω των αγώνων με την Μπεσίκτας στο Europa League (με τον Ολυμπιακό να έχει περάσει τον όμιλο και να έχει αποκλείσει την Οσμανλισπόρ πριν). Ο Βασίλης Βούζας προπονητής των Νέων των Πειραιωτών ανέλαβε να τον διαδεχθεί, ωστόσο τα πράγματα δεν κύλησαν όπως τα περίμεναν στο Λιμάνι.
Τα ματς για την φάση των '16' με τους Τούρκους οδήγησαν σε αποκλεισμό μετά το 1-1 στο Φάληρο και το 4-1 στην Τουρκία με τον Λεάλι να κάνει φοβερά λάθη. Σαν να μην έφτανε αυτό ο Ολυμπιακός με τον Βούζα στον πάγκο του μες στον Μάρτιο είχε και την ήττα από τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο. Στις 23 Μαρτίου του 2017 ο Ολυμπιακός δεν περίμενε άλλο και πήγε στην δοκιμασμένη λύση του Τάκη Λεμονή. Ο 57χρονος τεχνικός ξεκίνησε με νίκη επί του Πλατανιά, πήγε χωρίς ήττα μέχρι το τέλος (σ.σ. μόνο μία ισοπαλία με Λεβαδειακό). Στο ματς της 29ης αγωνιστικής στις 23 Απριλίου στο Φάληρο ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός. Κέρδισε με σκορ 5-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα και σφράγισε μαθηματικά τον τίτλο του πρωταθλητή -44ο στην ιστορία του- στην προτελευταία αγωνιστική της Super League. Ήταν ένας ακόμα τίτλος πρωταθλητή με τον Λεμονή στον πάγκο του!!!

Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ, ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΟΚ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΣΤΑ... ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ!
Στον θεσμό του Κυπέλλου ο Ολυμπιακός συνέχισε στο τέμπο της αμέσως προηγούμενης χρονιάς από πλευράς πεπραγμένων υπό την έννοια ότι δεν κατάφερε να φτάσει στην κατάκτησή του τίτλου. Έμεινε εκτός τελικού χάνοντας το πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη 2-1 και κερδίζοντας 1-0 στον επαναληπτικό της 26ης Απριλίου στο ΟΑΚΑ. Οι ερυθρόλευκοι τα είχαν και με την τύχη του στο ματς αυτό διότι εάν είχε μπει γκολ το δοκάρι του Καρντόσο στο 90' θα είχαν περάσει...
Τα... βάσανα βέβαια του Ολυμπιακού ήταν για άλλο θέμα και είχαν ξεκινήσει σαφώς πιο νωρίς. Ουσιαστικά την 1η Απριλίου όταν παίκτες του Πλατανιά κατήγγειλαν προπηλακισμούς και ξυλοδαρμό στο ημίχρονο του ματς με τους Πειραιώτες στο Φάληρο. Ένα ματς που ο Ολυμπιακός έχανε 1-0 και το γύρισε σε 2-1. Την βραδιά του αγώνα βγήκε μία καταγγελτική ανακοίνωση από τους Χανιώτες αλλά κανείς δεν περίμενε το τι θα επακολουθούσε! Τα όσα αποδίδονται να έχουν γίνει στο ημίχρονο έφτασαν να απασχολούν την κοινή γνώμη και τα αρμόδια ποδοσφαιρικά όργανα για ένα διάστημα σχεδόν τεσσάρων μηνών! Τελικά ο Ολυμπιακός, αν και σε πρώτο βαθμό τιμωρήθηκε με τρεις αγωνιστικές αποκλεισμό της έδρας του, η ποινή στην Επιτροπή Εφέσεων εξαφανίστηκε με απόφαση που πάρθηκε στις 12 Ιουλίου.

Ας τα δούμε όμως τα γεγονότα ένα προς ένα. Η επίσημη καταγγελία - ανακοίνωση της χανιώτικης ΠΑΕ την 1η Απριλίου ανέφερε τα εξής: «Η ΠΑΕ Πλατανιάς Χανίων αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά την ΠΑΕ Ολυμπιακός για την άψογη φιλοξενία της στο σημερινό παιχνίδι στο γήπεδο «Γ.Καραϊσκάκης». Κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως η επιτροπή «υποδοχής» στο πούλμαν, το κλίμα εκφοβισμού πάνω από την φυσούνα και από τον πάγκο της ομάδας μας, καθώς και οι προπηλακισμοί παικτών και μελών του τεχνικού επιτελείου στο ημίχρονο, επειδή ο Πλατανιάς «τόλμησε» να προηγηθεί κατά τη διάρκεια του αγώνα, δεν μπορούν να αμαυρώσουν την, κατά τα άλλα, άψογη ποδοσφαιρική βραδιά». Στο Φ.Α. δεν υπήρχε αναφορά στο συμβάν ενώ παρατηρητής της Super League Νίκος Κυριακόπουλος είχε γράψει στην έκθεσή του: «Μετά την λήξη του ημιχρόνου και κατά την προσέλευση των ομάδων (παικτών - παραγόντων) στην φυσούνα, με κατεύθυνση τα αποδυτήρια και ύστερα από φραστικές αντεγκλήσεις μεταξύ των προπορευομένων, απειλήθηκε σύρραξη, η οποία απεφεύχθη ύστερα από παρέμβαση της αστυνομικής δύναμης». Ο Ολυμπιακός λοιπόν, είχε τιμωρηθεί σε πρώτη φάση με πρόστιμο 10.000 ευρώ για άναμμα πυρσών.
Είκοσι ημέρες μετά όμως ο Χρήστος Καρυπίδης, ποδοσφαιριστής του Πλατανιά (σ.σ. με ποδοσφαιρικό παρελθόν στον ΠΑΟΚ), είχε πει σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης. «Έγιναν πράγματα πρωτοφανή πράγματα για μένα. Δεν το έχω ξανασυναντήσει αυτό. Έγιναν στα αποδυτήρια όταν το αποτέλεσμα ήταν στο 0-1 υπέρ μας. Δεν πήρε διαστάσεις γιατί ήταν ο Πλατανιάς. Δεν έχει γίνει τίποτα. Έχει περάσει στα ψιλά». Καταγγελίες για το περιστατικό στον αθλητικό εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου έκανε ο ποδοσφαιριστής Αλέξανδρος Αποστολόπουλος. Ο ίδιος ο παίκτης (σ.σ. επίσης πρώην του ΠΑΟΚ) βέβαια λίγες ημέρες πριν την καταγγελία του είχε τονίσει σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης πως δεν αντιλήφθηκε να έχει γίνει κάτι ενώ μετά τις εξελίξεις αυτές ο τότε agent του, Ίλια Ίβιτς, διέκοψε την συνεργασία μαζί του. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά λοιπόν, διενήργησε προκαταρκτική έρευνα και κλήθηκαν όλα τα μέλη της αποστολής του Πλατανιά στον συγκεκριμένο αγώνα για να καταθέσουν για να φτάσει μετά η υπόθεση και στα αρμόδια ποδοσφαρικά όργανα για εκδίκαση.
Σύμφωνα με όσα αναγράφονταν στο σκεπτικό της υπόθεσης (σ.σ. απόρροια των καταθέσεων των ποδοσφαιριστών), μετά το τέλος του α' ημιχρόνου, άγνωστοι, κάποιοι από τους οποίους είχαν διακριτικά του Ολυμπιακού, είχαν κάνει επίθεση στους Χρυσοβαλάντη Μαλανδράκη (εκπρόσωπο της ομάδας) και στους παίκτες Ραούλ Γιορέντε, Κοκκαλά και Βάντερσον. Το επεισόδια είχαν επιβεβαιώσει ο Κωνσταντίνος Κοσμαδάκης (γενικός αρχηγός) και οι Γιάννης Στάθης, Χρήστος Καρυπίδης, Στέλιος Μαραγκός, Μουνάφο και ο πρώην πια τεχνικός του Πλατανιά, Γιώργος Παράσχος. Στο σύνολο ήταν 10 καταγγελίες. Από τον Ολυμπιακό από την πρώτη στιγμή πάντως... φωτογράφιζαν τον ΠΑΟΚ πίσω από αυτήν την ιστορία και μιλούσαν για αντιφατικές καταθέσεις.
Από την άλλη ωστόσο υπήρχαν19 ένορκες καταθέσεις ανθρώπων-μελών και παικτών του Πλατανιά, που ουσιαστικά «αθώωναν» τον Ολυμπιακό, παίρνοντας αποστάσεις από τις επιβαρυντικές θέσεις των υπόλοιπων μαρτύρων, για όσα φέρονται να συνέβησαν. Η δε πλειοψηφία των μαρτύρων που κράτησε αποστάσεις από το περιστατικό δεν συνέχισε και στον Πλατανιά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Γιώργος Μανούσος. Μεταξύ άλλων δεν έμειναν στον σύλλογο και οι Σωτηρίου (τερματοφύλακας), Παπαδάκης (γυμναστής), Μπαξεβανίδης (φροντιστής), Μπανανά (αμυντικός) και ακόμα και ο μέσος Μουνάφο και ο αμυντικός Γιορέντε. Πατώντας πάνω στο άρθρο 29 του Πειθαρχικού Κώδικα που περιλάμβανε ακόμα και αφαίρεση έξι βαθμών και υποβιβασμό ο ΠΑΟΚ και το νομικό του επιτελείο κινήθηκαν με κάθε τρόπο για επιπρόσθετες καταγγελίες και παρεμβάσεις στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα. Επιχειρώντας με κάθε τρόπο να πάρουν τον τίτλο στα... δικαστήρια! Εν τέλει όμως όπως προαναφέραμε υπήρξε μία τιμωρία έδρας για συγκεκριμένο αριθμό αγωνιστικών που εξαλείφθηκε μετά.
Στο 36σελιδο σκεπτικό γίνονταν λόγος για ήπια βία χωρίς να προκληθεί έστω και ελαφρά σωματική βλάβη. Γινόταν δε, ιδιαίτερη μνεία στο γεγονός ότι κανείς από τους τραυματίες δεν ζήτησε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες ενώ οι ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν κανονικά στο β' ημίχρονο. «Δεν εισεφέρθησαν στοιχεία ικανά, ώστε να μπορεί να υποστηριχθεί πως η ήττα της ΠΑΕ Πλατανιάς στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα υπήρξε αποτέλεσμα της ως άνω ασκηθείσης εκ μέρους των προαναφερόμενων αγνώστων προσώπων βίας», αναφέρονταν στο σκεπτικό στο οποίο τονίζονταν ότι το περιστατικό δεν είχε καταγραφεί στις εκθέσεις των αξιωματούχων του αγώνα. Ο Ολυμπιακός στην συνέχεια, προσέφυγε στην Επιτροπή Εφέσεων που έσβησε την ποινή χωρίς καν να μπει στην ουσία της υπόθεσης και επέστρεψε την υπόθεση στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων Δημήτρης Σκουτέρης στις 12/7 έκρινε ότι για να επιληφθεί ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας έπρεπε να είχε στα χέρια του επώνυμη καταγγελία προς τον ίδιο (σ.σ. έστω μία) και όχι ένορκη κατάθεση στις αρχές, στις οποίες στηρίχθηκε η υπόθεση. Η υπόθεση επιστράφηκε στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου που όμως, δεν μπορούσε να παρέμβει για δεύτερη φορά. «Οι νομικές - πειθαρχικές μας ενέργειες ολοκληρώθηκαν με την συγκεκριμένη άσκηση πειθαρχικής δίωξης. Εκ του λόγου αυτού δεν είναι δυνατή και δεν προβλέπεται από το Πειθαρχικό Δίκαιο η όποια περαιτέρω ενέργεια από εμάς», ήταν η χαρακτηριστική απάντηση του.
Η ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ
Τον Μαϊο όμως ήταν... ωραία με την κούπα στον Πειραιά και σε μία ακόμα φαντασμαγορική φιέστα. Στις 7 Μαϊου με την sexy Ζοζεφίν, τις Μέλισσες, βίντεο με επιτυχίες από όλη την χρονιά, με παιδιά από την Ακαδημία και με εκατοντάδες πυροτεχνήματα, στον Ολυμπιακό γιόρτασαν την κατάκτηση και την απονομή του 44ου πρωταθλήματος! Στο περιθώριο της φιέστας τιμήθηκε ο Ιμπαγάσα και μέσω βίντεο στα matrix μίλησαν και αποθεώθηκαν πρώην προπονητές της ομάδας με πρώτο και καλύτερο τον Ερνέστο Βαλβέρδε αλλά και τον Ζαρντίμ και τον Σίλβα και φυσικά τον Μίτσελ. Όσο για τον Βαγγέλη Μαρινάκη προχώρησε σε αποκαλύψεις μετά το τέλος της φιέστας. Θυμηθείτε εδώ τι είχε πει για Νότιγχαμ και Cosco αλλά και η απάντηση στον Ιβάν Σαββίδη. Στο μεταξύ στις αρχές Μαϊου η Super League είχε επικυρώσει τις θέσεις 1-5 αναδεικνύοντας και τυπικά πια τον Ολυμπιακό πρωταθλητή.

ΤΟ DEAL ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΜΕ ΦΟΡΕΣΤ
Στις 18 Μαϊου ξεκίνησε και επίσημα η εποχή Μαρινάκη στην Φόρεστ με το deal να επιβεβαιώνεται στο ακέραιο και να ανακοινώνεται με κάθε επισημότητα από τον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού. Μία συμφωνία που έδειξε ξεκάθαρα την πρόθεση του Βαγγέλη Μαρινάκη να ασχοληθεί για τα καλά και με το αγγλικό ποδόσφαιρο και παίρνοντας για την ομάδα της Νότιγχαμ Φόρεστ και στελέχη από τον Ολυμπιακό, όπως τον Γιάννη Βρέντζο.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΣΟΡΙ ΚΑΙ ΚΑΜΠΙΑΣΟ
Το καλοκαίρι του 2017 αποτέλεσε και τον τελευταίο χρόνο των εξαιρετικών ποδοσφαιριστών και αρχηγών του Ολυμπιακού, Τσόρι Ντομίνγκες και Εστέμπαν Καμπιάσο. Ο Τσόρι ήταν από το 2013 στην ομάδα με 126 αγώνες, 40 γκολ και 29 ασίστ. Ο 'Κούτσου' από την άλλη φορούσε την φανέλα του Ολυμπιακού από το '15 και είχε 49 αγώνες με 7 γκολ και 3 ασίστ. Ο Τσόρι συνέχισε το ποδόσφαιρο στην Ράγιο Βαγιεκάνο και ο Καμπιάσο αποσύρθηκε από την ενεργό δράση για να γίνει προπονητής.

ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΣΕ ΛΕΜΟΝΗ, ΠΗΓΕ ΣΕ ΛΥΣΗ ΧΑΣΙ ΜΕ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΡΑΜΑΝΤΑΝΙ ΚΑΙ ΕΡΙΞΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ
Ο Ολυμπιακός επέλεξε το καλοκαίρι που μας πέρασε να μην συνεχίσει με τον Λεμονή αλλά να πάει στην επιλογή του 45χρονου Μπέσνικ Χάσι με τις ευλογίες και την εισήγηση του μεγαλοατζέντη Φάλι Ραμαντάνι. Στις 8 Ιουνίου του 2017 ο Χάσι αναλάμβανε και τυπικά να στήσει τον νέο Ολυμπιακό με πρώτο στόχο να περάσει στην φάση των ομίλων του Champions League. Ο Χάσι είχε σχεδόν ότι ζήτησε και σε κάθε επίπεδο, μεταγραφικό ή μη. Ο Ολυμπιακός προχώρησε και σε εντυπωσιακές κινήσει με πολύ βαριά συμβόλαια όπως τα 2 εκατ. ευρώ του Εμενίκε ή η απόκτηση των Καρσελά, Οφόε, Ζιλέ ή ακόμα και του διεθνούς Σέρβου στόπερ Βούκοβιτς. Ή ακόμα και τα εκατομμύρια που δαπανήθηκαν για τον στόπερ Ένγκελς ή η κίνηση - επένδυση για τον αριστερό μπακ Κούτρη. Ο 45χρονος Χάσι δεν ήταν σίγουρα μία περίπτωση προπονητή την οποία... αγκάλιασε ο κόσμος με το... καλημέρα. Το αντίθετο. Πολλοί ήταν αντίθετοι με την περίπτωσή του ακόμα και για μη προπονητικούς λόγους. Ο ίδιος ο Μπέσνικ Χάσι αποδείχθηκε γενικά ένας αυστηρός και σκληρός προπονητής που όμως σε επίπεδο προετοιμασίας προσάρμοσε τα πάντα πάνω στα ευρωπαϊκά ματς.
Η ΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΟΚ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΡΕΤΣΟ
Αναμφίβολα η πιο δύσκολη και σκληρή στιγμή του 2017 ήταν ο τραυματισμός του Ρέτσου στην προετοιμασία και στο α' στάδιο στις 23 Ιουνίου στο Στανς της Αυστρίας. Το φιλικό του Ολυμπιακού με την Βάτενς βρισκόταν λίγο πριν το τέλος του, όταν σε μια ανύποπτη φάση υπήρξε ο σοβαρός τραυματισμός του Παναγιώτη Ρέτσου, που επισκίασε τα πάντα. Ο νεαρός αμυντικός των «ερυθρολεύκων» προσπάθησε να κάνει κεφαλιά ψαράκι και δέχθηκε την κατά λάθος κλωτσιά αντιπάλου του και έπεσε με δύναμη στον αγωνιστικό χώρο, χάνοντας τις αισθήσεις του!
Το χτύπημα ήταν στα χείλη, έβγαλε αίμα από το στόμα και αμέσως όλοι τρόμαξαν πως είναι κάτι πολύ σοβαρό. Γι' αυτό και πολλοί παίκτες του Ολυμπιακού έπιαναν το κεφάλι τους και αρκετοί έβαλαν τα κλάματα τρομαγμένοι! Μετά τις πρώτες βοήθειες και αφού ο παίκτης ανέκτησε τις αισθήσεις του, έσπευσε ένα ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο στο Στανς για τις απαραίτητες εξετάσεις, ενώ του τοποθετήθηκε κολάρο. Οι νοσοκόμοι για πολλά λεπτά ήταν πάνω από τον παίκτη και με προσεκτικές κινήσεις του έβαλαν το κολάρο και στην συνέχεια τον μετέφεραν στο ασθενοφόρο με τον κόσμο να τον χειροκροτεί.
Το ευχάριστο είναι πως την στιγμή που τον μετέφεραν σήκωσε το χέρι του δείχνοντας πως είναι καλά ενώ είχε και τις αισθήσεις του μιλώντας σε όσους ήταν δίπλα τους, βάζοντας πολλές καρδιές στην θέση τους, καθώς είχε χάσει τις αισθήσεις του και μάλιστα ο Χάσι στις δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων πως «για μια στιγμή νόμισα πως τον χάσαμε», δείγμα της σοβαρότητας του τραυματισμού του. Τελικώς το παιδί συνήλθε και άμεσα κυρίως χάρις την σωτήρια παρέμβαση του γιατρού Χρήστου Θέου και έτσι όλα πήγαν καλά.
ΠΕΡΑΣΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΤΙΖΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΡΙΕΚΑ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ
Στα της Ευρώπης που και ήταν και τα πρώτα... σπουδαία από αγωνιστικής πλευράς στις 2 Αυγούστου ο Ολυμπιακός θα έπαιρνε ισοπαλία 2-2 με την Παρτιζάν στο Βελιγράδι και με... προίκα το 3-1 στο Καραϊσκάκη θα περνούσε στα play offs του Champions League. Οι ερυθρόλευκοι έδειχναν μία φορτσάτη επιθετικά ομάδα που είχε όμως αμυντικά θέματα από τότε. Στις 22 Αυγούστου ο Ολυμπιακός θα νικούσε 1-0 τη Ριέκα στην Κροατία στο 2ο ματς των δύο ομάδων για τα play offs και θα... κούναγε ξανά σεντόνι στους «χρυσοφόρους» ομίλους του Champιons League, ανεβάζοντας την Ελλάδα στη 12η θέση της κατάταξης της UEFA και δείχνοντας πως το σκληρό και δυνατό... πάθημα με τα ματς με την Μπερ Σεβά άνηκε στο παρελθόν! Πλήρης επιτυχία δηλαδή για τον Χάσι και τους παίκτες του.

ΤΟ... ΑΛΜΑ ΤΟΥ ΡΕΤΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ 22 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΗΣ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ
Ο Ολυμπιακός και το καλοκαίρι που μας πέρασε είχε ποδοσφαιριστές με μεγάλη ζήτηση. Όχι όμως πολλούς σαν τον νεαρό Παναγιώτη Ρέτσο. Σε εξαιρετική ηλικία, παίκτης που είχε αγωνιστεί από αριστερό μπακ μέχρι αμυντικό χαφ και είχε φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Στα 19 του ο Ρέτσος είχε προλάβει να κάνει 40 ματς με τον Ολυμπιακό και να κληθεί και στην Εθνική ανδρών. Ακριβώς στον επίλογο του καλοκαιριού, στις 30 Αυγούστου του 2017, έγινε η μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η Λεβερκούζεν έκανε δικό της τον νεαρό στόπερ με το ποσό των 22 εκατ. ευρώ! Το... αντίο του Ρέτσου ήταν πάντως συγκινητικό. Ο πιτσιρικάς έκλαψε και φυσικά δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ τον Ολυμπιακό και όλα όσα του προσέφερε.

Η... ΚΑΤΗΦΟΡΑ ΜΕ ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ, ΟΜΙΛΟΣ ΜΕ... ΑΓΚΑΘΙΑ, ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΡΝΕΣΤΟ, ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΒΑΘΜΟ ΚΑΙ ΖΟΡΙΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Δυστυχώς για τον Χάσι τα... άσχημα ήρθαν γρήγορα στην θητεία του στον Ολυμπιακό. Στις 12 Σεπτεμβρίου οι ερυθρόλευκοι έκαναν πρεμιέρα σε έναν όμιλο με πολλά... αγκάθια. Με αντιπάλους Μπάρτσα, Γιουβέντους και Σπόρτινγκ. Ο Χάσι σε εκείνο το ματς είχε επιλέξει ένα σχήμα με Φορτούνη και Μάριν. Κίπερ ο Καπίνο, τετράδα άμυνας με Ομάρ, Ένγκελς, Ρομαό και Φιγκέϊρας, άξονας με Ζιλέ και Οτζίτζα Οφόε και πίσω από τον φορ Τζούρτζεβιτς οι Μάριν, Καρσελά και Φορτούνης. Σε σχηματισμό 4-2-3-1 που γινόταν και 4-4-1-1. Το αποτέλεσμα; Καταστροφικό...
Η Σπόρτινγκ είχε τρία γκολ, δύο δοκάρια και χαμένα τετ α τετ σε ένα από τα χειρότερα ημίχρονα του Ολυμπιακού στην σύγχρονη ιστορία του στην Ευρώπη και το Champions League. Η ομάδα του Χάσι κινδύνεψε με απίστευτα βαριά ήττα αλλά στο τέλος λόγω του Πάρντο 'ψαλίδισε' την διαφορά στο 3-2 και ενώ θα μπορούσε ακόμα και το 3-3 έτσι όπως πήγε το ματς όμως το... ταμείο ήταν μείον. Και κακή εικόνα και ήττα στην πρεμιέρα σε έναν εξαιρετικά δύσκολο όμιλο. Ο Ολυμπιακός έμελλε να καταφέρει να πάρει βαθμό μόνο από την Μπαρτσελόνα (σ.σ. στο 0-0 στο Φάληρο) στην επιστροφή και την βράβευση του αγαπημένου του κόσμου της ομάδας - ο οποίος είχε ετοιμάσει σούπερ κορεό και φοβερή ατμόσφαιρα - Ερνέστο Βαλβέρδε και να αποκλειστεί. Στον Ολυμπιακό βράβευσαν και τον κιπερ της Γιουβέντους Τζίτζι Μπουφόν. Προφανώς παντως και στο Λιμάνι δεν χάρηκαν με το ότι η ομάδα έμεινε εκτός Ευρώπης από τον Δεκέμβιο σε ένα γκρουπ με δύο ήττες από Σπόρτινγκ, δύο από Γιουβέντους και μία από Μπαρτσελόνα ενώ ο Λεμονής δέχθηκε κριτική διότι επέλεξε να πάει με πιο συντηρητικό σχήμα και με ψευτοεννιάρια (χωρίς καθαρό φορ) στα ματς. Στο δε πρωτάθλημα παρότι ξεκίνησε με δύο νίκες με ΑΕΛ και Λαμία μετά ήρθαν τα... ζόρια. Δύο... κολλητές ισοπαλίες με Ξάνθη και Αστέρα Τρίπολης που του έφεραν και άλλες δυσκολίες και τον άφησαν μετά και πίσω στην βαθμολογία.

ΤΟ 0-2 ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ 3-2 ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΧΑΣΙ ΚΑΙ ΚΑΠΙΝΟ!
Ο Χάσι δεν μπόρεσε να φτάσει ούτε καν στην 6η αγωνιστική. Μετά τον απίστευτο τρόπο με τον οποίο έχασε το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, όπου το 0-2 έγινε 3-2 υπέρ της 'Ένωσης' ήταν μονόδρομος η αποχώρησή του από τον πάγκο του Ολυμπιακού. Μαζί με τον Μπέσνικ Χάσι θα την... πλήρωνε και ο κίπερ Καπίνο για την εμφάνισή του και όχι μόνο και θα έμενε για λίγο σε... καραντίνα για να τεθεί τελικώς εκτός ομάδας οριστικά τον Δεκέμβριο πια. Διαβάστε ξανά εδώ τα... γιατί για τον Χάσι.

Στις 25 Σεπτεμβρίου, μία μέρα μετά την ήττα από την ΑΕΚ ο Ολυμπιακός θα αποφάσιζε την επαναπρόσληψη του Λεμονή. Ο Τάκης Λεμονής ήταν και τυπικά ο αντικαταστάτης του Μπέσνικ Χάσι στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Θα καθόταν για 4η φορά στον πάγκο των Πειραιωτών.
ΗΤΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ ΚΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΑΛΛΑ ΣΕΡΙ ΜΕ ΕΞΙ ΝΙΚΕΣ, ΠΑΛΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ 8Ο ΔΙΑΔΟΧΙΚΟ ΤΙΤΛΟ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΕΚΟΡ!
Ήταν 1η Οκτωβρίου όταν ο Ολυμπιακός θα έχανε με 1-0 από τον Ατρόμητο στην έδρα του στην 6η αγωνιστική και την επιστροφή του Λεμονή στον πάγκο του. Σε εκείνη την αγωνιστική όμως είχε και τις συγκυρίες με το μέρος του και ίσως να ήταν και η πλέον κομβική αγωνιστική του α' γύρου... Εκείνο το Σάββατο ο ΠΑΟΚ ήρθε ισόπαλος στην Λάρισα, το μεσημέρι της Κυριακής ο Ολυμπιακός έχασε από τον Ατρόμητο και λίγες ώρες μετά η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να πάει στο +4 και στο +8 αντίστοιχα (σ.σ. είχε το +5). Η ΑΕΚ όμως γκέλαρε με τον Αστέρα χάνοντας στην Τρίπολη και ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία του να το γυρίσει και το έκανε!
Από την 7η αγωνιστική μέχρι και την 15η αγωνιστική είχε μόνο την ήττα από τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο. Τίποτε άλλο. Παρά τα αμυντικά του θέματα και το γεγονός πως χρειάστηκε να ανατρέψει το σκορ ή την σε βάρος του κατάσταση σε 5 αναμετρήσεις έπιασε σερί με 6 νίκες και βγήκε πρωταθλητής Χειμώνα με +1 από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ! Μεγάλη υπόθεση για έναν... λαβωμένο Ολυμπιακό με αρκετά αγωνιστικά και μη θέματα όλο αυτό το διάστημα. Και επίσης έχει μπροστά του την μεγάλη ευκαιρία να πάρει 8ο σερί πρωτάθλημα και να πετύχει ιστορικό ρεκόρ!!! Ταυτόχρονα στο κλείσιμο του '17 κέρδισε ΠΑΣ και Πλατανιά σε πρωτάθλημα και Κύπελλο αντίστοιχα δίχως να δεχθεί γκολ, γεγονός άκρως θετικό για την ευάλωτη άμυνά του. Και φυσικά δικαίωση και του Τάκη Λεμονή που είχε πει στους παίκτες του ότι πριν τον Γενάρη ήθελε επιστροφή στην κορυφή και πως μπορούσαν να πετύχουν κάτι τέτοιο. Ένας προπονητής που γενικά δουλεύει πολύ το κομμάτι της ψυχολογίας και της ενότητας και μιλάει διαρκώς στους παίκτες του.
Στα εξωαγωνιστικά στο περιθώριο του Ολυμπιακός – Πλατανιάς ο κόσμος της ομάδας δεν ξέχασε το τι είχε συμβεί. Οπαδοί του Ολυμπιακού υποδέχθηκαν με συνθήματα και πλαστά χαρτονομίσματα (σ.σ. πέταξαν ψεύτικα ρούβλια!) τους παίκτες του Πλατανιά, όταν αυτοί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του «Καραϊσκάκης». Επίσης με πανό κατά του προέδρου Μαθιουλάκη αλλά και τα ονόματα όλων όσοι είχαν καταγγείλει περιστατικά βίας στο περσινό ματς.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΞΙ ΠΑΙΚΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ
Ο Ολυμπιακός επέλεξε ως προς τους παίκτες του και σε σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές να δείξει ξεκάθαρα ότι όποιος δεν θέλει να μείνει στην ομάδα και να προσαρμόζεται στα δεδομένα της θα αποχωρεί άμεσα. Μήνας Δεκέμβριος και ο Ολυμπιακός... τελείωσε σε ένα απόγευμα και παραμονές του αγώνα με την Γιουβέντους τους Καρσελά, Καπίνο, Μίλιτς και Ζντιέλαρ (σ.σ. κάνοντας λόγο για αγωνιστικά αίτια), τους οποίους έστειλε να προπονούνται μόνοι τους για να βρουν μετά ομάδα να φύγουν. Ακολούθησε ο Εμενίκε με ατομικές προπονήσεις γιατί ήταν και εκείνος πια σε καθεστώς αποχώρησης (σ.σ. το πιο πιθανό για Τουρκία) για να έρθει να προστεθεί μετά και ο Μοχάμεντ Μπεν. Στο μεταγραφικό πεδίο βέβαια ο Ολυμπιακός είχε κάποιες περιπτώσεις παικτών (όχι λίγες) όπως του Εμενίκε όπου δαπάνησε αρκετά χρήματα για να αποδώσουν είτε μέχρι ένα σημείο είτε ελάχιστα...
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ Ο ΜΑΡΙΝ, ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ Ο ΠΡΟΤΟ. KILLER Ο ΑΝΣΑΡΙΦΑΡΝΤ ΚΑΙ... ΛΑΜΨΗ ΑΠΟ ΟΦΟΕ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟ
Στο κλείσιμο του 2017 πάντως ο παίκτης που δέσποσε ήταν από τις... παλιοσειρές της ομάδας και όχι από φετινές προσθήκες. Ο Μάρκο Μάριν με καλές εμφανίσεις και καθοριστικά γκολ όπως αυτό με τον ΠΑΣ. Ο 28χρονος είχε φέτος στην ομάδα 21 ματς με 4 γκολ και 5 ασίστ. Από την άλλη μία φετινή προσθήκη που βγήκε για τα καλά ήταν του Βέλγου κίπερ Προτό. Με πολύ καλά παιχνίδια, με επαγγελματισμό και προσήλωση αλλά και φοβερό δέσιμο με την ομάδα. Επίσης εξαιρετικό πρώτο μισό φέτος στο πρωτάθλημα από τον Ιρανό φορ Ανσαριφάρντ με 7 γκολ και 3 ασίστ σε 11 ματς. Επίσης μεγάλη ποιότητα και σημαντική συνεισφορά είχε αρχικά ο Οφόε, μία φετινή προσθήκη από εισήγηση του Χάσι. Ένας ικανός μεσοεπιθετικός, καλός δημιουργός και που έβαλε και γκολ. Ωστόσο ο Οφόε δεν συνέχισε το ίδιο καλά. Ξεκίνησε δυνατά και με ποδοσφαιρική... λάμψη αλλά δεν κράτησε για τόσο πολύ.
ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΦΕΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
Ήταν αρχές Νοεμβρίου του 2017 όταν είχε προκύψει πως ονόματα πρώτης γραμμής, ανάμεσα στα οποία ήταν και εκείνο του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη ήταν στο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για την υπόθεση της διαφθοράς του ελληνικού ποδοσφαίρου από το 2011. Ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης με δήλωσή του πήρε θέση για το παραπεμπτικό βούλευμα επισημαίνοντας ότι προσωρινά αφήνει την προεδρία για να αναλάβει ο Γιάννης Μώραλης και δείχνοντας σίγουρος για την αθωωότητά του. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε στην συνέχεια την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, για την ανασυγκρότηση αυτού σε σώμα.
Η νέα σύνθεση του Δ.Σ. είχε ως εξής:
Ιωάννης Μώραλης, Πρόεδρος Δ.Σ.
Σάββας Θεοδωρίδης, Αντιπρόεδρος
Σωκράτης Σ. Κόκκαλης, Αντιπρόεδρος
Μιχάλης Κουντούρης, Αντιπρόεδρος
Δημήτριος Αγραφιώτης, Αντιπρόεδρος
Ευάγγελος Μπαταγιάννης, Αντιπρόεδρος
Γεώργιος Παύλου, Διευθύνων Σύμβουλος
Σωκράτης Π. Κόκκαλης, Σύμβουλος
Λεωνίδας Θεοδωρακάκης, Σύμβουλος
Ιωάννης Βρέντζος, Σύμβουλος
Κωνσταντίνος Μπαρμπής, Σύμβουλος
Ανδρέας Νασίκας, Σύμβουλος
Αναστάσιος Τσούφης, Σύμβουλος
Χρήστος Μηστριώτης, Σύμβουλος
Από εκεί και πέρα τέθηκε και θέμα μεταβίβασης των μετοχών από τον μεγαλομέτοχο κ. Μαρινάκη. Ο Ολυμπιακός αποτάνθηκε στην Super League ζητώντας να μην συμβεί αυτό και ότι πρόκειται για κάτι αντισυνταγματικό και η Λίγκα από μέρους της παρέπεμψε το ζήτημα στον Υφυπουργό Γιώργο Βασιλειάδη, ζητώντας απαντήσεις και διευκρινίσεις.
Η ΣΠΕΙΡΑ ΠΟΥ... ΧΤΥΠΟΥΣΕ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΑ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Ένα ακόμα θέμα εκτός από αυτά των αγωνιστικών ήταν οι κλοπές στα σπίτια παικτών του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι επιχείρησαν να προστατεύσουν τους ποδοσφαιριστές και με security και προσφεύγοντας στις αρμόδιες Αρχές, ωστόσο το σπίτι του Καρσελά χτυπήθηκε από σπείρα με λεία κοσμήματα, χρήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα δύο φορές ενώ θύματα ληστείας έπεσαν και οι Ομάρ, Οφόε (τον οποίο για τον λόγο αυτόν τον πίεζε η σύζυγός του να φύγουν από την Ελλάδα) αλλά και Εμενίκε ενώ security απέτρεψαν ληστεία στο σπίτι του Προτό. Η συγκεκριμένη σπείρα (σ.σ. ή σπείρες γιατί κάποιες πηγές μιλούσαν για δύο διαφορετικές) είχε ληστέψει και παίκτες άλλων ομάδων όπως των Παναθηναϊκού και ΑΕΚ και όχι μόνο.
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΑΝΔΡΑΣ
Για περισσότερο από έναν μήνα και από τότε που επλήγη η περιοχή της Μάνδρας ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο πλευρό των ανθρώπων που έχασαν σπίτια και περιουσίες. Σε μία περιοχή που θρήνησε νεκρούς με συνεχή προσφορά σε εργασίες, ρούχα, τρόφιμα και χρήματα. Δείτε πιο κάτω και σχετικά βίντεο.
ΠΗΡΕ ΧΑΤΖΙΣΑΦΙ ΚΑΙ... ΚΑΠΑΡΩΣΕ ΠΑΣΑΛΙΔΗ ΚΑΙ ΙΓΚΟΡ ΣΙΛΒΑ
Λίγο πριν την 1η Γενάρη ο Ολυμπιακός έκανε και νέες προσθήκες. Αρχικά... κλείδωσε το deal με τον νεαρό στόπερ των Αρκάδων Πασαλίδη και μετά τον δεξιό μπακ του Αστέρα, Ιγκόρ Σίλβα και μετά τελείωσε οριστικά την μεταγραφή του Ιρανού αρ. μπακ Εσάν Χατζισαφί.
- Εδώ μπορείτε να θυμηθείτε και την περσινή ανασκόπηση των Πειραιωτών.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα