ΑΕΚ Λάρνακας: Τα δεδομένα με Τόνγκια και η τρομερά δύσκολη περίπτωση του Καμπρέρα

ΑΕΚ Λάρνακας: Τα δεδομένα με Τόνγκια και η τρομερά δύσκολη περίπτωση του Καμπρέρα

Πάνος Λάρκος
ΚΑΜΠΡΕΡΑ ΤΟΝΓΚΙΑ
Η ΑΕΚ Λάρνακας εξετάζει σοβαρά τις περιπτώσεις της απόκτησης των Τόνγκια και Καμπρέρα, αμφότερες όμως είναι εξαιρετικά δύσκολες. Το Gazzetta Cyprus έχει το ρεπορτάζ και σας παρουσιάζει τα δεδομένα.

Είναι και οι δυο περιπτώσεις εξαιρετικά δύσκολες. Η ΑΕΚ και ο Τσάβι Ρόκα θέλει να κρατήσει τον Τόνγκια και να αποκτήσει τον Καμπρέρα. Ποδοσφαιριστές ικανοί να κάνουν το κάτι παραπάνω, όμως ταυτόχρονα είναι δυο περιπτώσεις εξαιρετικά δύσκολες.

Πάμε να τις δούμε μία-μία με όλες τις πληροφορίες του Gazzetta Cyprus και κάνουμε αρχή από τον Φράνκο Τόνγκια. Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής έδειξε με την όλη του στάση ότι σέβεται και εκτιμά απεριόριστα την ΑΕΚ, αλλά και την ευκαιρία που του έδωσε η ομάδα να έχει μία γεμάτη σεζόν και να δείξει αυτό που πραγματικά μπορεί.

Στόχος του είναι να εκμεταλλευθεί την σεζόν που έκανε και να πάει σε ένα μεγαλύτερο πρωτάθλημα και ίσως καλύτερα χρήματα. Προτεραιότητα του όμως είναι ένα καλύτερο πρωτάθλημα που θα τον βοηθήσει να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του. Ο Τσάβι Ρόκα γνωρίζει πολύ καλά τα δεδομένα και είναι αποφασισμένος να κάνει υπομονή με την περίπτωση του, όμως ταυτόχρονα ψάχνει παίκτες στην ίδια θέση.

Πρόθεση της ΑΕΚ είναι να μπει σε συζητήσεις με την Οντένσε στην οποία ανήκει και υπάρχει ρήτρα ενός εκατομμυρίου αλλά για την ώρα δεν μπορεί να το κάνει από την στιγμή που ο παίκτης ψάχνεται για κάτι καλύτερο. Η ρήτρα είναι σε ισχύ μέχρι το τέλος του μήνα. Αν ο Τόνγκια δεν βρει κάτι καλό που θα τον ικανοποιεί μέχρι το τέλος του μήνα τότε η ομάδα της Λάρνακας πιθανόν να εντείνει τις επαφές και τις διαπραγματεύσεις της με την Οντένσε. Πάντως η ομάδα της Δανίας έχει υποβιβαστεί και αυτό ίσως είναι ένα «όπλο» για την ΑΕΚ στην προσπάθεια της να μειώσει το ποσό της ρήτρας.

Τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει κάποια σημαντική εξέλιξη με Τόνγκια και η ΑΕΚ πρέπει να περιμένει μέχρι να δείξει πρόθεση ο παίκτης για να αρχίσουν οι συζητήσεις με την ομάδα του.

Φοβερά δύσκολη περίπτωση ο Καμπρέρα

Η ΑΕΚ θα ήθελε να αποκτήσει τον Ένζο Καμπρέρα και να τον εντάξει στο δυναμικό της. Ένας επιθετικός που έχει αξιολογηθεί θετικά από τον Ρόκα και αρέσει αλλά μόνο εύκολη περίπτωση δεν είναι. Για τον Καμπρέρα υπάρχουν πολλές προτάσεις από αρκετές ομάδες που τον θέλουν εκτός Κύπρου.

Το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται στο τέλος του 2024 με την Νιούελς και οι απαιτήσεις του Αργεντινού επιθετικού είναι αρκετά υψηλές. Ακόμη και να τις καλύψει όμως η ΑΕΚ δεν είναι σίγουρο ότι μπορεί να τον κάνει δικό της μιας και πρέπει να ικανοποιήσει την Νιούελς Όλντ Μπόις και ταυτόχρονα ο παίκτης να μην έχει άλλη καλύτερη πρόταση στα χέρια.

Σημαντικές και πιθανόν καθοριστικές θα είναι οι επόμενες μέρες και για τις δυο περιπτώσεις, την ίδια ώρα που στην ΑΕΚ περιμένουν να δουν και τι θα γίνει με τον Πέρε Πονς που έχει στα χέρια του πρόταση ανανέωσης. Αν δεν βρει αυτό που θέλει στην Ισπανία, τότε ο Πονς θα παραμείνει και αν συμβεί αυτό θα σκορπίσει πλατιά χαμόγελα σε όλους μία τέτοια εξέλιξη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα