Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σαουθάμπτον 3-2

Gazzetta team
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σαουθάμπτον 3-2

bet365

Ο Ρομέλου Λουκάκου σκόραρε ξανά δυο γκολ, χαρίζοντας στο 88' τη νίκη στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 3-2 απέναντι στη μαχητική Σαουθάμπτον και προσπέρασε την Άρσεναλ, μπαίνοντας στην 4αδα της Premier League! Δύσκολα τη Χάντερσφιλντ η Μπράιτον, εύκολα στο Ταρφ Μουρ η Κρίσταλ Πάλας.

H ισοπαλία στο λονδρέζικο ντέρμπι μεταξύ Τότεναμ και Άρσεναλ άφηνε πεδίο δόξης λαμπρό στους «κόκκινους διάβολους», ώστε να κάνουν το καθήκον τους απέναντι στη Σαουθάμπτον και να μπουν στην 4αδα, για την οποία κοπιάζουν ανίκητοι τόσο καιρό. Το τελικό 3-2 με τους «Άγιους» είναι μεν όσο… δύσκολο δείχνει, ωστόσο αρκούσε στον Σόλσκιερ για να πανηγυρίσει άλλη μια νίκη στον πάγκο της Γιουνάιτεντ και να την καμαρώνει πλέον στην τέταρτη θέση, που ισούται με έξοδο στο Champions League.

Παρά το δυναμικό ξεκίνημα των γηπεδούχων στο Ολντ Τράφορντ, ο Βαλερί ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ, με τρομερό σουτ έξω από την περιοχή, που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ντε Χέα. Η Γιουνάιτεντ προσπάθησε να αντιδράσει, δίχως όμως να τα καταφέρει ως το τέλος του ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος ήταν κανονικό… θρίλερ, αφού περιλάμβανε μια ανατροπή, μια ισοφάριση, μια «λύτρωση» και τέσσερα γκολ που εκτίναξαν την αγωνία στα ύψη. Αρχικά ο Περέιρα (53’) με εξαιρετικό σουτ ψηλά στη γωνία του Γκαν ισοφάρισε, ενώ έξι λεπτά αργότερα (59’) ο Λουκάκου βρήκε δίχτυα για το 2-1, που ξεσήκωσε το «Θέατρο των Ονείρων». Ο Γουάρντ-Πρόουζ φρόντισε να το κάνει να… σωπάσει ξανά, με γκολ στο 75’, όμως ο Βέλγος φορ με το δεύτερο γκολ του στο 88’ χάρισε τη νίκη στην ομάδα του, στέλνοντας την στους 58 και στο +1 από την Άρσεναλ. Από την πλευρά τους η Σαουθάμπτον έμεινε στους 27 και στο +2 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

* Ο Λουκάκου μετράει συνολικά 9 γκολ σε 12 εμφανίσεις απέναντι στη Σαουθάμπτον, όσα και κόντρα στη Γουέστ Χαμ, που είναι οι... αγαπημένες του ομάδες!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Γιανγκ, Σμόλινγκ, Λίντελοφ, Σο, ΜακΤόμινεϊ, Περέιρα (82’ Φρεντ), Πογκμπά, Ράσφορντ (95' Tσονγκ), Σάντσες (52’ Νταλότ), Λουκάκου

Σαουθάμπτον: Γκαν, Μπέντναρεκ, Γιοσίντα (90’ Γκάλαγκερ), Βέστεργκααρντ, Βάλερι, Γουάρντ-Πρόουζ, Ρομέου, Χόιμπγιεργκ, Μπέρτραντ, Όστιν (63’ Άρμστρονγκ), Ρέντμοντ

ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ Η ΠΑΛΑΣ

Λίγες μέρες μετά την ήττα από τη Γιουνάιτεντ, η Κρίσταλ Πάλας βρήκε τον τρόπο να επανέλθει στα θετικά αποτελέσματα, περνώντας εύκολα με 1-3 από το Ταρφ Μουρ επί της Μπέρνλι. Ο Μπάρντσλεϊ στο 15’ σκόραρε εις βάρος της ομάδας του, βάζοντας τους «αετούς» μπροστά στο σκορ και χαρίζοντάς τους τη ψυχολογία για να πορευτούν με άνεση στο παιχνίδι. Στο 48’ ο Μπατσουαγί βρήκε δίχτυα για δεύτερο σερί εκτός έδρας παιχνίδι, κάνοντας το 0-2 με ωραίο τελείωμα χαμηλά, ενώ στο 76’ ήρθε το γκολ του Ζαχά, που σκόραρε για πέμπτη φορά στις τελευταίες τέσσερις συμμετοχές του. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Μπάρνς με κοντινή κεφαλιά.Έτσι η Πάλας έφτασε στην 13η θέση με 33 βαθμούς, προσπερνώντας προσωρινά τη Νιούκαστλ, ενώ η Μπέρνλι έμεινε 15η με 30.

Μπέρνλι: Χίτον, Μπάρντσλεϊ, Ταρκόφσκι, Μι, Τέιλορ, Χέντρικ (46’ Γκούντμουντσον), Γουέστγουντ, Κορκ, ΜακΝιλ (74’ Μπρέιντι), Μπαρνς, Γουντ (81’ Κράουτς

Κρίσταλ Πάλας: Χένεσι, Βαν-Μπισάκα, Νταν, Τόμκινς, Βαν Άανχολτ, Μέγιερ (72’ Μακ Άρθουρ), Μιλιβόγεβιτς, Κουγιατέ, Σλουπ, Μπατσουαγί (82’ Μπεντέκε), Ζαχά (79’ Τάουνσεντ)



ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΡΑΙΤΟΝ

Το πρώτο της «τρίποντο» μέσα στο 2019 στην Premier League πανηγύρισε η Μπράιτον, που χάρη στη «χρυσή» αλλαγή, Φλορίν Αντόν, βρήκε δίχτυα στο 79’ και διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Οι «γλάροι» πήραν βαθμολογική ανάσα φτάνοντας στους 30, ενώ για την τελευταία Χάντερσφιλντ αυτή ήταν η 14η ήττα στα τελευταία 16 παιχνίδια της, με το «παιχνίδι» της παραμονής να φαίνεται πως έχει χαθεί στα σίγουρα…

Μπράιτον: Ράιαν, Μοντόγια, Ντάφι, Ντανκ, Μπερνάρντο, Μπισούμα (86’ Καγιάλ), Στέφενς, Πρόπερ, Νόκαερτ, Γιάχανμπακς (77’ Ιθκιέρδο), Μάρεϊ (57’ Αντόν)

Χάντερσφιλντ: Λοσλ, Μπακούνα, Ντουρμ, Σίντλερ, Κονγκολό, Στάνκοβιτς (67’ Χάντερτζιόναϊ), Χογκ (41’ λ.τ Μόι), Μπίλινγκ, Πρίτσαρντ (62’ Κατσούγκα), Μουνιέ, Άεαρν-Γκραντ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΓΟΥΛΒΣ

Η Γουλβς επέστρεψε στις νίκες επικράτησε 2-0 της Κάρντιφ και βρέθηκε στην 7η θέση της βαθμολογίας. Αντίθετα, οι Ουαλοί υπέστησαν την τρίτη διαδοχική τους ήττα και έμειναν κάτω από την επικίνδυνη ζώνη. Ολα... τελείωσαν στο πρώτο 20λεπτο για τους Λύκους και μέσα σε ένα δίλεπτο πήραν αυτό που ήθελαν. Στο 16΄ο Ντιόγκο Ζότα άνοιξε το σκορ και δυο λεπτά αργότερα ο Χιμένεζ διαμόρφωσε το 2-0.
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα