Premier League κατά της European Super League: «Απορρίπτουμε οποιαδήποτε τέτοια ιδέα»

man_city_win

bet365

Το δικό της «όχι» είπε στην ιδέα της «γέννησης» μιας νέας λίγκας τύπου European Super League και η Premier League με επίσημη ανακοίνωσή της.

Όλο και λιγότερο συμμάχους δείχνει να έχει το όραμα της European Super League, παρά τη δικαίωσή του από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στη «μάχη» με την UEFA.

Ήδη La Liga και γερμανικοί σύλλογοι έχουν εκφράσει την εναντίωσή τους στο ενδεχόμενο ενός τέτοιου project και η Premier League δεν άργησε να κάνει το ίδιο και από μεριάς της. Με επίσημη ανακοίνωσή της η αγγλική λίγκα «φώναξε» πως δεν πρόκειται να τεθεί υπέρ οποιασδήποτε τέτοιας προσπάθειας.

Άλλωστε, οι ομάδες του Νησιού δεν θα έχουν καν τη δυνατότητα να... αποστρατήσουν, αφού στις αρχές του νέου έτους πρόκειται να ψηφιστεί νέο νομοσχέδιο το οποίο θα τις εμποδίζει να συμμετάσχουν σε κάποια τέτοια λίγκα, απειλώντας τις μάλιστα με υποβιβασμό στις ερασιτεχνικές κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Premier League:

«Η Premier League καταγράφει τη σημερινή απόφαση στην υπόθεση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στην οποία εμπλέκονται η European Superleague Company, η FIFA και η UEFA. Αυτή είναι μια σημαντική απόφαση και τώρα θα εξετάσουμε πλήρως τις επιπτώσεις της στο παιχνίδι.

Η απόφαση δεν υποστηρίζει τη λεγόμενη European Superleague Company και η Premier League συνεχίζει να απορρίπτει οποιαδήποτε τέτοια ιδέα. Οι φίλαθλοι είναι ζωτικής σημασίας για το παιχνίδι και έχουν επανειλημμένα ξεκαθαρίσει την αντίθεσή τους σε μια αποσχισθείσα διοργάνωση, που κόβει τη σχέση μεταξύ εγχώριου και ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η Premier League επαναλαμβάνει τη δέσμευσή της στις σαφείς αρχές του ανοιχτού ανταγωνισμού που στηρίζουν την επιτυχία των εγχώριων και διεθνών διοργανώσεων συλλόγων.

Το ποδόσφαιρο ευδοκιμεί με την ανταγωνιστικότητα που δημιουργείται από την άνοδο και τον υποβιβασμό, την ετήσια πρόκριση με βάση τα εγχώρια πρωταθλήματα και κύπελλα σε διεθνείς διοργανώσεις συλλόγων και τις μακροχρόνιες αντιπαλότητες και τελετουργικά που έρχονται με τα Σαββατοκύριακα να προορίζονται για το εγχώριο ποδόσφαιρο.

Αυτές οι αρχές κατοχυρώνονται στον καταστατικό χάρτη χδιοκτητών της Premier League, που εισήχθη τον Ιούνιο του 2022, ο οποίος στοχεύει στη βελτίωση της συλλογικής δύναμης και ανταγωνιστικότητας της Λίγκας προς το συμφέρον του ευρύτερου παιχνιδιού. Από το 2021, η Premier League, μαζί με άλλους ποδοσφαιρικούς φορείς, ενίσχυσε επίσης τους κανόνες και τη διακυβέρνησή της σε αυτόν τον τομέα.

Η Premier League θα συνεχίσει να συμμετέχει σε έναν ανοιχτό και εποικοδομητικό διάλογο, με όλους τους σχετικούς φορείς του ποδοσφαίρου, σχετικά με τον καλύτερο τρόπο προστασίας και ενίσχυσης της συμπληρωματικής ισορροπίας του εγχώριου και του διεθνούς συλλογικού ποδοσφαίρου».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα