Το ζευγάρι Ρεάλ – Σίτι βγάζει (ξανά) την πρωταθλήτρια Ευρώπης

Το ζευγάρι Ρεάλ – Σίτι βγάζει (ξανά) την πρωταθλήτρια Ευρώπης

bet365

Τις τελευταίες δύο σεζόν, η νικήτρια του ζευγαριού Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι κατακτά εν τέλει και το Champions League. Ο Αλέξανδρος Λοθάνο θεωρεί ότι φέτος θα τριτώσει αυτή η μίνι παράδοση.

Όταν ο Τζον Όμπι Μίκελ, ως πρεσβευτής του τελικού του Champions League στο «Γουέμπλεϊ», έβγαλε διαδοχικά και μαζί τα μπαλάκια Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι για τα προημιτελικά, η τηλεοπτική κάμερα στράφηκε αμέσως στον Τσίκι Μπεγκιριστάιν.

Η έκφραση του αθλητικού διευθυντή των Πολιτών δεν ήταν ακριβώς ικανοποίησης. Και, μεταξύ σοβαρού και αστείου, το επιβεβαίωσε με τις δηλώσεις του. «Πόσο κουραστικοί, πάλι τα ίδια. Βαρετοί με αυτά τα μπαλάκια, είναι πάντα το ίδιο» είπε ο Τσίκι για το τρίτο διαδοχικό αντάμωμα των Πολιτών με την Βασίλισσα.

Σε αυτό προ διετίας, η Ρεάλ ήταν ευλογημένη. Αφού απέκλεισε με δραματικό και επικό τρόπο Παρί Σεν Ζερμέν και Τσέλσι, έχασε 4-3 στο Μάντσεστερ (όταν μπορούσε να είχε διασυρθεί), στον πρώτο ημιτελικό. Στην ρεβάνς, έχανε 1-0 μέχρι το 90’, σημείωσε δύο γκολ στις καθυστερήσεις, σκόραρε τρίτο στην παράταση και πήρε την πρόκριση στον τελικό, όπου νίκησε 1-0 την Λίβερπουλ στο Παρίσι με κορυφαίο παίκτη τον Τιμπό Κουρτουά και κατέκτησε την 14η κούπα με τα μεγάλα αυτιά.

Πέρυσι, οι δύο ομάδες αντάμωσαν εκ νέου στα ημιτελικά. Ισορροπημένο 1-1 στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», θρίαμβος της Σίτι στο «Έτιχαντ» με 4-0, πρώτο Champions League στην ιστορία της, επίσης με νίκη 1-0, με αντίπαλο την Ίντερ στην Κωνσταντινούπολη.

Και φέτος; Όπως έχω γράψει σε αυτή την γωνία, θεωρώ ότι η Σίτι είναι το φαβορί για να κάνει το «ριπίτ». Γιατί έχει το ίδιο ισχυρή ομάδα με πέρυσι, ο Φιλ Φόντεν εξελίχθηκε σε τρίτο παίκτη – σημείο αναφοράς μετά τους Κέβιν Ντε Μπρόινε – Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ, είναι ακόμα πιο ώριμη και έχει πλέον την αυτογνωσία για να φτάσει στον στόχο της.

Η Ρεάλ, σε σχέση με πέρυσι που διασύρθηκε στο «Έτιχαντ», δεν έχει τον Καρίμ Μπενζεμά, αλλά έχει έναν καταπληκτικό Τζουντ Μπέλινγκχαμ και έναν ακόμα πιο ώριμο και αποτελεσματικό Βινίσιους Ζούνιορ. Στα ματς με την Σίτι ενδέχεται να έχουν επιστρέψει Κουρτουά και Έντερ Μιλιτάο, για μια ομάδα που έμαθε φέτος να επιβιώνει χωρίς βασικότατους ποδοσφαιριστές, συνθήκη που ενισχύει ακόμα περισσότερο τον χαρακτήρα της.

Στα σημεία, η Σίτι έχει το προβάδισμα και θα της δώσω τον πρώτο λόγο για την διπλή κόντρα με την Βασίλισσα, την οποία όμως δεν μπορείς, δεν δικαιούσαι να την ξεγράψεις…

Όποια περάσει, θα το πάρει κιόλας

Την προηγούμενη διετία, η νικήτρια αυτού του «καυτού» ζευγαριού έκανε εν τέλει δικό της και το Άγιο Δισκοπότηρο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου σε συλλογικό επίπεδο. Και φρονώ πως όποια ομάδα τα καταφέρει και φέτος, θα σηκώσει την πολυπόθητη κούπα την 1η Ιουνίου στο «Γουέμπλεϊ». Και εξηγούμαι.

Αυτή την στιγμή, δεν βλέπω καμία από τις άλλες έξι ομάδες ανώτερη από την Σίτι (το πρώτο μου φαβορί) ή Ρεάλ (το δεύτερό μου). Και σε επίπεδο ρόστερ, αλλά και σε επίπεδο αποτελεσματικότητας, προσωπικότητας και προπονητή, που τόσο καθοριστικό ρόλο παίζουν εδώ που έχουμε φτάσει.

Καταρχήν, η αναφορά γίνεται για το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει η αντίπαλος Μαδριλένων ή Πολιτών στα ημιτελικά: Η εξαιρετική φέτος Άρσεναλ του Μίκελ Αρτέτα και η ασταθέστατη Μπάγερν Μονάχου του Τόμας Τούχελ, αλλά και του Χάρι Κέιν. Ποια ομάδα, όμως, είναι το φαβορί σε αυτό το ζευγάρι;

Καλή ερώτηση, δύσκολη η απάντηση. Οι Κανονιέρηδες έδειξαν κόντρα στην Πόρτο ότι ζορίζονται περισσότερο στην Ευρώπη, αλλά τους ταιριάζει πιο πολύ το στιλ παιχνιδιού των Βαυαρών και δεδομένα θα βρουν πολλούς περισσότερους κενούς χώρους για να κάνουν τα… δικά τους.

Η Μπάγερν, από την πλευρά της, μοιάζει να έχει απελευθερωθεί από την στιγμή που ο Τούχελ ανακοίνωσε ότι αποχωρεί στο τέλος της σεζόν. Σκοράρει με μεγαλύτερη συνέπεια, η ανατροπή – πρόκριση επί της Λάτσιο της έδωσε μεγάλη ώθηση και ο Κέιν δικαιολογεί μέχρι τελευταίο σεντ τα εκατό εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν για την μεταγραφή του.

Δίνω μικρό προβάδισμα στην Μπάγερν, η οποία έχει μικρότερη φθορά στην Bundesliga, την ώρα που η Άρσεναλ θα δώσει άλλους τρεις «τελικούς» πριν από την πρώτη τους μονομαχία και άλλον έναν ενδιάμεσα των δύο.

Φαβορί Ατλέτικο και Παρί, αλλά…

Από την άλλη πλευρά του ταμπλό θα προκύψει το αουτσάιντερ του τελικού, όποια ομάδα και αν βρεθεί στο «Γουέμπλεϊ». Στο ζευγάρι Ατλέτικο ΜαδρίτηςΜπορούσια Ντόρτμουντ, οι Ροχιμπλάνκος έχουν στα χαρτιά ένα μικρό προβάδισμα.

Έχουν αφομοιώσει το νέο στιλ παιχνιδιού που έχει καθιερώσει ο Ντιέγκο Σιμεόνε, στην έδρα τους είναι πανίσχυροι (παρά την τριάρα από την Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα), απέκλεισαν με επίδειξη χαρακτήρα το κατ’ εμέ δεύτερο φαβορί της φετινής διοργάνωσης (Ίντερ) και είναι η μοναδική ομάδα φέτος που έχει νικήσει δύο φορές την Ρεάλ και της έβγαλε το λάδι όποτε και αν αναμετρήθηκαν.

Απέναντί τους, οι Βεστφαλοί δεν έχουν την αφέλεια προηγούμενων ετών, έχουν φτάσει στα… μουλωχτά μέχρι τα προημιτελικά, δεν έχουν τίποτα να χάσουν και δεδομένα θα είναι ανταγωνιστικοί στα δύο ματς με την ομάδα του «Τσόλο».

Φαβορί υπάρχει και στο τέταρτο ζευγάρι. Και αυτό είναι η Παρί Σεν Ζερμέν. Στην τελευταία σεζόν του Κιλιάν Μπαπέ, οι Παριζιάνοι ήταν εξαιρετικά σοβαροί και αποτελεσματικοί κόντρα στην Ρεάλ Σοσιεδάδ και το ίδιο θέλουν να δείξουν απέναντι στην Μπαρτσελόνα.

Ο Λουίς Ενρίκε ξέρει πολύ καλά την φιλοσοφία της Μπάρτσα και πώς να της κάνει ζημιά, όντας και πιο έμπειρος από τον παλιό του συμπαίκτη Τσάβι, στον οποίο χάρισε (όχι μόνος του βεβαίως) ένα ιδανικό φινάλε στα Μπλαουγκράνα, αφού ως αρχηγός σήκωσε το τρεμπλ το 2015, με προπονητή των Καταλανών τον «Λούτσο».

Ο Μπαπέ, ο οποίος θα έχει ξεχωριστό κίνητρο και επειδή του χρόνου θα παίζει (λογικά) στην Ρεάλ, είναι παίκτης – κλειδί, αλλά όχι ο μοναδικός. Ιδιαίτερη περίπτωση του Ουσμάν Ντεμπελέ, ο οποίος έφυγε από την Μπάρτσα ως αποτυχημένος και θέλει να της αποδείξει τι μπορεί να κάνει.

Μην βιαστείτε, όμως, να ξεγράψετε τους Καταλανούς. Η ανακοίνωση αποχώρησης του Τσάβι δείχνει να τους έχει απελευθερώσει (όπως η Μπάγερν με τον Τούχελ), ο προπονητής βγάζει και αυτός πλέον τον πιο καλό του εαυτό, τα ταλέντα έχουν εξελιχθεί σε παίκτες – αποκάλυψη (Γιαμάλ, Κουμπαρσί, Φερμίν Λόπεθ) και η προοπτική ενός πιο «βατού» ημιτελικού, μακριά από Ρεάλ, Σίτι, Μπάγερν ή Άρσεναλ αποτελεί τεράστιο δέλεαρ…

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αλέξανδρος Λοθάνο
Αλέξανδρος Λοθάνο

Η γραφομηχανή του μπαμπά, συνοδοιπόρος στα πρώτα βήματα. Αγάπη για το γράψιμο από νεαρή ηλικία και, σε συνδυασμό με την λατρεία για τον αθλητισμό, η κατάληξη προφανής για τον Αλέξανδρο Λοθάνο. Πάνω από 25 χρόνια στα δημοσιογραφικά πέριξ, ταξίδια ζωής σε μεγάλες διοργανώσεις και τελικούς, συγγραφή βιβλίων, ξεχωριστές γνωριμίες με σπουδαίες προσωπικότητες. Όχι, παράπονο δεν μπορεί (και δεν θέλει) να έχει...