Champions League: Όλα... ανοιχτά στη Μαδρίτη, να τελειώσει τη δουλειά η Σίτι

real_madrid_0

bet365

Το Champions League συνεχίζεται με ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις για τη φάση των «16», Ρεάλ Μαδρίτης - Λειψία και Μάντσεστερ Σίτι - Κοπεγχάγη στο σημερινό (6/3) πρόγραμμα.

Τα αστέρα έχουν επιστρέψει για τα... καλά και τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στα δυο εισιτήρια που κρίνονται απόψε (6/3) για τα προημιτελικά του Champions League. Ρεάλ Μαδρίτης - Λειψία και Μάντσεστερ Σίτι - Κοπεγχάγη να είναι τα ζευγάρια που δίνουν συνέχεια στη δράση, στην σπουδαιότερη διασυλλογική διοργάνωση στην Ευρώπη.

Από τη μια πλευρά οι Μερένγκες καλούνται να βάλουν τέλος στην υπόθεση πρόκριση και να διασφαλίσουν το εύθραυστο 1-0 κόντρα στη Λειψία, την ίδια στιγμή που οι Πολίτες περιμένουν στο Μάντσεστερ την Κοπεγχάγη με την ασφάλεια του 3-1 στη Δανία.

Λειψία για τη super έκπληξη, Ρεάλ για την πρόκριση

Η πρωτοπόρος του ισπανικού πρωταθλήματος, Ρεάλ Μαδρίτης, θέλει να συνεχίσει την εκπληκτική της φετινή πορεία και στο Champions League, με πρώτο εμπόδιο τη Λειψία στη φάση των «16» και με... φόντο την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Οι ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, προέρχεται από την εκτός έδρας... σκανδαλώδη ισοπαλία (2-2) απέναντι στη Βαλένθια για τη La Liga και πλέον έχουν στρέψει όλη την προσοχή τους στην κρίσιμη αναμέτρηση κόντρα στους Γερμανούς.

Οι Ισπανοί περιμένουν στη Μαδρίτη με το εύθραυστο 1-0 που πανηγύρισαν στη Γερμανία και θέλουν να σφραγίσουν την πρόκριση στο κατάμεστο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Από την άλλη η Λειψία, θα ψάξει την έκπληξη γνωρίζοντας πως το έργο της είναι πολύ δύσκολο απέναντι στην ομάδα του Αντσελότι.

Μένει να φάνει αν η ισοπαλία στη Βαλένθια έχει επηρεάσει το σύνολο του Αντσελότι και κυρίως με τον τρόπο που ήρθε αυτή, με πρωταγωνιστή τον ρέφερι της αναμέτρησης, Χιλ Μανθάνο, ο οποίος μπήκε σε... πάγο μετά τις αποφάσεις του το περασμένο Σάββατο (2/3) στο «Μεστάγια». Η Βασίλισσα θα παραταχθεί απέναντι στη Λειψία με τις γνωστές της απουσίες των Κουρτουά, Αλάμπα και Μιλιτάο.

Από την άλλη πλευρά η Λειψία, φτάνει με την αυτοπεποίθηση στα ύψη μετά και την εμφατική εκτός έδρας νίκη με σκορ 4-1 κόντρα στην Μπόχουμ, για την 24η αγωνιστική της Bundesliga. Οι Ταύροι βρίσκονται στην 5η θέση του γερμανικού πρωταθλήματος και πλέον έχουν στρέψει τα βλέμματά τους στη μεγάλη «μάχη» απέναντι στη Ρεάλ στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», με στόχο να κάνουν την τεράστια έκπληξη αφήνοντας εκτός τους Μαδριλένους. Οι Γερμανοί ταξίδεψαν στην Ισπανία χωρίς τον τραυματία Κλόστερμαν και τον τιμωρημένο Σιμακάν που συμπλήρωσε κάρτες.

Στο Μάντσεστερ για να «σφραγίσει» την πρόκριση η Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι μοιάζει να έχει... εύκολο βράδυ στην Άγγλια απέναντι στην Κοπεγχάγη, μετά και το υπέρ της 3-1 στη Δανία, με την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα να θέλει να «σφραγίσει» την πρόκριση χωρίς να βάλει... δύσκολα στον εαυτό της.

Οι Πολίτες προέρχονται από τη μεγάλη νίκη με ανατροπή στο ντέρμπι του Μάντσεστερ κόντρα στη Γιουνάιτεντ, με σκορ 3-1 και τη ψυχολογία τους να βρίσκεται στα ύψη, με την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League να θεωρείται... δεδομένη. Πρωταγωνιστής της Σίτι τις τελευταίες εβδομάδες ο Φιλ Φόντεν, που την έχει πάρει από το... χέρι και να την κρατάει τόσο σε τροχιά πρωταθλητισμού στην Premier League, όσο και μια «ανάσα» από τις οκτώ καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Ο Γκουαρδιόλα δεν θα μπορεί να υπολογίσει στις υπηρεσίες του Τζακ Γκρίλις, ο οποίος παραμένει εκτός λόγω τραυματισμού.

Από την άλλη πλευρά, η Κοπεγχάγη γνωρίζει πως οι ελπίδες της είναι ελάχιστες για να συνεχίσει στην επόμενη φάση του θεσμού, ωστόσο η ομάδα του Γιάκομπ Νίστρουπ θα τα δώσει όλα για να κυνηγήσει το... όνειρο και συνάμα τη μεγάλη έκπληξη αφήνοντας εκτός την ομάδα του Πεπ, η οποία βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Οι Δάνοι ταξίδεψαν στο Μάντσεστερ με αρκετές απουσίες και σημαντικότερες αυτές των Κλάισον, Κοχολάβα, Λέραγκερ και Σαντέρ, που προκαλούν... πονοκέφαλο στον τεχνικός της ομάδας, Νίστρουπ, για τα σχέδια του και το πως θα παρατάξει την Κοπεγχάγη στο «Etihad».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα