Οι τρεις... σωματοφύλακες του Βίκτορ!

Οι τρεις... σωματοφύλακες του Βίκτορ!

Δημήτρης Τομαράς
Οι τρεις... σωματοφύλακες του Βίκτορ!

bet365

Από δεξί χέρι του Μίτσελ πρώτος προπονητής και με δικό του επιτελείο στον Ολυμπιακό ο Βίκτορ Σάντσεθ. Τα who is who, οι ατάκες για την δουλειά τους και η γνώμη ενός... ειδικού.

Τρία άτομα λοιπόν πλαισιώνουν το επιτελείο του Βίκτορ Σάντσεθ. Δύο χρόνια πριν (σ.σ. Μαϊο μήνα) έλεγε το... αντίο του τότε στον Ολυμπιακό. Τώρα ο Βίκτορ γύρισε με δικό του επιτελείο. Βοηθός προπονητή θα είναι ο Νταβίντ Ντονίγα Λάρα, ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου με συγγραφικό έργο γύρω από το αντικείμενο. Ο Κάρλος Μοράλες Λουένγκο κρατάει τον ρόλο του αναλυτή (που είχε και στην πρώτη του θητεία στον Ολυμπιακό με τον Μίτσελ) αν και σε πρώτη φάση στην προπόνηση βοηθούσε σε πολλές ασκήσεις και γυμναστής θα είναι ο Ιγνάθιο Όρια Μιχάρες ή Νάτσο.

Αρχικά λοιπόν ο 34χρονος Λάρα. Ο Λάρα που ήταν διακοπές με την οικογένειά του στην Ταϊλάνδη ταξιδεύει άρον άρον για την Αυστρία καθώς θα είναι το δεξί χέρι του Βίκτορ. Ένα άτομο με αρκετά άρθρα και αναλύσεις στο διαδίκτυο για το ποδόσφαιρο αλλά και την μετάβαση ενός πρώην πια παίκτη στην προπονητική. Έχει όπως αναφέραμε πιο πάνω και συγγραφικό έργο όμως.

Με δύο βιβλία που έχουν τίτλο "Ο σχεδιασμός του ισπανικού ποδοσφαίρου". Το πρώτο έχει να κάνει με τα "εργαλεία" της πρακτικής στο ποδόσφαιρο ενώ το δεύτερο με την θεωρία της μεθοδολογίας. Ουσιαστικά μέσα από αυτήν την δουλειά του και μέσα στις σελίδες του αναλύει ένα ενδεδειγμένο μοντέλο εργασίας πάνω στον τρόπο με τον οποίο πρέπει να λειτουργεί ένας προπονητής. Μια καθολική ανάλυση, σε όλα τα επίπεδα. Πώς πρέπει να είναι ο ποδοσφαιρικός σχεδιασμός, η θεωρία και η ανάλυση.
Ο Λάρα έχει να λέει πως "επειδή υπήρξα παίκτης και έκανα αυτήν την μετάβαση στην προπονητική είμαι τόσο προσανατολισμένος σε όσα θέλω να κάνω και είμαι σε θέση να εξηγήσω και το πως σε σχέση με το ποδόσφαιρο". Για τα βιβλία του έχουν κάνει άκρως θετικά σχόλια παίκτες όπως ο πρώην μπακ του Ολυμπιακού, Μιγκέλ Τόρες αλλά και ο Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες.
Ο Νάτσο με το πολύ καλό βιογραφικό και ο... παλιός Λουένγκο
Γυμναστής της ομάδας θα είναι ο Ιγνάθιο Όρια Μίχαρες. 51 ετών. Ήταν γυμναστής της Σεβίλλης από το 2009 ως το 2013 και ενώ έχει παίξει μπάλα εκεί ως αμυντικός την δεκαετία του '80. Πιο αναλυτικά μπορείτε να διαβάσετε εδώ για αυτόν. Θεωρείται και είναι καλό όνομα στον τομέα του και με δυνατό βιογραφικό. Και φυσικά ο Κάρλος Λουένγκο, ο αναλυτής. Ο... παλιός της παρέας των τριών αφού έχει εργαστεί ξανά στους Πειραιώτες. Αδερφός της Μερτσέντες, γυναίκας του Μίτσελ (με την οποία ο πρώην ερυθρόλευκος τεχνικός είναι μαζί από ηλικία 15 ετών). Με τον Μίτσελ ήταν συμπαίκτες στην Ρεάλ και δούλεψαν και μαζί στον Ολυμπιακό. Με τον Λουένγκο να έχει τον ίδιο ρόλο και τότε.
Η γνώμη του ειδικού
Ο Χοσέ Αντόνιο Εσπίνα, συνεργάτης της AS, ήταν ο άνθρωπος που είχε μιλήσει στο Gazzetta.gr για τον Βίκτορ αλλά και τον Κάρλος Λουένγκο. Και σίγουρα έχουν ενδιαφέρον αυτά που είχε να πει καθώς τους ήξερε καλά από την Ισπανία πριν πάνε στον Ολυμπιακό.
"Ο Βίκτορ δουλεύει πολύ και με μεθοδικότητα. Ο Μίτσελ τον εμπιστεύεται πάρα πολύ και εκείνος από την πλευρά του τον έχει βοηθήσει πολύ. Του οφείλει ήδη αρκετά και στην Ισπανία ξέρουμε ότι τον έχει βελτιώσει ως τεχνικό απ' όλες τις απόψεις. Ο Βίκτορ είναι ο άνθρωπος που σχεδιάζει το πλάνο της ομάδας πριν από αγώνες. Δουλεύει πάρα πολύ και σωστά στις προπονήσεις σε σουτ και σε στημένα.
Σε χτυπήματα φάουλ, κόρνερ αλλά και πέναλτι. Μιλάει πολύ και διαρκώς με τον Μίτσελ και έχουν μία πολύ καλή σχέση και εξαιρετική συνεργασία, που σίγουρα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Είναι γεγονός ότι για τον Βίκτορ ακούγονται μόνο πολύ καλά λόγια εδώ στην Ισπανία και για το έργο του και για τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά του", μας είχε μεταφέρει τότε.
Αναφορικά με τον Κάρλος Μοράλες, αναλυτή αγώνων που σχετίζεται με το scouting σχολίασε ότι "βλέπει πολλά παιχνίδια και είναι ο άνθρωπος που έχει επιφορτιστεί με την δουλειά του να βρίσκει τα τρωτά σημεία των αντιπάλων και να τα αναλύει όπως πρέπει. Και γι' αυτόν πάντως δεν έχουν ακουστεί και γραφτεί και τόσα πολλά πράγματα (σ.σ. όπως τον γυμναστή Βαγιέχο εννοούσε), όμως έχει συμβάλλει στην δουλειά του Μίτσελ με τον τρόπο του".
Η σχέση από τα παλιά Βίκτορ και Κάρλος με Μίτσελ και οι ατάκες τους
Οι δυό τους υπήρξαν συμπαίκτες το 1995 στην Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Μίτσελ στα 32 και ο Βίκτορ στα 19. Έκτοτε έμελλε να συναντηθούν και άλλες φορές επί προσωπικού αλλά και ποδοσφαιρικά. Οι δρόμοι τους συναντήθηκαν εκ νέου τον Δεκέμβριο του 2010. Ο Χουάν Εδουάρδο Εσνάιντερ, επίσης πρώην συμπαίκτης του Μίτσελ και βοηθός του τότε στην Χετάφε, αποφασίζει να γίνει πρώτος τεχνικός. Η απόφασή του; Να πάρει τον τότε 34χρονο Βίκτορ που είχε ήδη δίπλωμα προπονητή.
Ο Μίτσελ τότε έλεγε το πόσο ανάγκη είχε από έναν καλό βοηθό και χαρακτήριζε "μελετηρό και σοβαρό" τον Βίκτορ. Και ο Βίκτορ όμως έλεγε τα καλύτερα,
"Είναι πολύ εύκολο να δουλεύεις με τον Μίτσελ. Σου δίνει πολλή εμπιστοσύνη, στο τιμ μοιράζονται οι δουλειές. Η προσπάθεια είναι ομαδική. Οσο περισσότεροι, τόσο το καλύτερο. Το μυστικό του τιμ είναι το δέσιμο μεταξύ μας. Για να προκύψει η υψηλότερη δυνατή απόδοση, η ενότητα και δυναμική του τεχνικού τιμ είναι καθοριστικές. Ο Μίτσελ πάντως παραμένει 'λαμπρός' ακόμα και τώρα", τόνιζε.
Φυσικά και οι δύο άνδρες θα συνεργάζονταν ξανά. Όσο για το θέμα της δουλειάς; "Εμείς συνηθίζουμε να ερχόμαστε στο προπονητικό κέντρο στις οκτώ, οκτώμιση το πρωί και φεύγουμε στη μια ή στις δύο και συνεχίζουμε να δουλεύουμε και έξω, προετοιμάζοντας τα πάντα και βλέποντας ποδόσφαιρο. Οσο περισσότερο τόσο το καλύτερο, γιατί είναι πληροφορία που αποθηκεύουμε στον σκληρό δίσκο", έλεγε τότε ο Βίκτορ για την καθημερινότητά του.
Ο Κάρλος Λουένγκο από την άλλη ήταν μαζί με τον Μίτσελ πολλά χρόνια πίσω. Από την Ράγιο Βαγιεκάνο. Τι σχολίαζε ο Λουένγκο τότε για την δουλειά του; "Καταγράφουμε όλες τις προπονήσεις της ομάδας γιατί μετά τις βλέπουμε ώστε να αναλύσουμε και να αξιολογήσουμε την δουλειά και αν πραγματικά βγαίνει αυτό που ψάχνουμε σε κάθε άσκηση. Δουλειά που μετά αρχειοθετούμε. Εχουμε μια βάση ασκήσεων που ενημερώνουμε καθημερινά", ήταν το σχόλιό του.
Όσο για το scouting: "Με τις πληροφορίες που συγκεντρώνω για τον εκάστοτε αντίπαλο, συζητώ με το τεχνικό τιμ για να διαμορφώσουμε, ανάλογα με την συγκεκριμένη πληροφόρηση, τις προπονήσεις της εβδομάδας". Θα πρέπει βέβαια να θυμίσουμε πως στην πορεία τα πράγματα άλλαξαν και ότι οι τρεις άνδρες πήραν χωριστούς δρόμους μετά τον πρώτο τους κοινό χρόνο στον Ολυμπιακό.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΞΑΝΑ ΕΔΩ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ GAZZETTA.GR ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΚΤΟΡ ΣΑΝΤΣΕΘ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα