Οι... ορμόνες του Μέσι

Οι... ορμόνες του Μέσι

Ball Boys Ball Boys
Οι... ορμόνες του Μέσι

bet365

Ο Ball Boy Γιώργος Καραμάνος γράφει για τον τρόπο με τον οποίο «ψήλωσε» ο Λιονέλ Μέσι και τα μυικά προβλήματα, με τα οποία θα πρέπει να μάθει να ζει.

Το να κάνεις τον «μετά Χριστόν προφήτη» δεν έχει κανένα νόημα. Ούτε από την άλλη οφείλεις να πανηγυρίζεις στο στιλ: «τα είχα γράψει εγώ». Φυσικά καμία χαρά δεν μπορεί να υπάρξει επειδή τραυματίστηκε ξανά ο Λιονέλ Μέσι και θα μείνει περίπου δύο μήνες εκτός παιχνιδιού. Ωστόσο, αυτό ήταν κάτι που φαινόταν ξεκάθαρα και το είχαμε εντοπίσει από τις 22 Αυγούστου, στο Ball Boy με τίτλο: «Ομορφα... καίγεται ο Μέσι». Από το ξεκίνημα της σεζόν... φώναζε ότι ο Αργεντινός δεν είναι καλά από πέρσι και πραγματικά προκαλεί τεράστια απορία το γιατί δεν έκανε κάτι δραστικό για να τον προφυλάξει η Μπαρτσελόνα.

Αυτό θα δημιουργούσε αργά ή γρήγορα και νέα προβλήματα, κάτι που ακόμα και οι εφημερίδες της Βαρκελώνης, αρνούνταν να δουν και πανηγύριζαν μετά τα δύο γκολ του κόντρα στη Μίλαν. Την εν λόγω διάθεση δεν συμεριστήκαμε ούτε αυτή τη φορά και κινδυνολογήσαμε την επομένη του ματς (7 Νοεμβρίου) επίσης σε Ball Boy με τίτλο «Calma με τον Μέσι», όταν στα μέρη του τιτλοφορούσαν περί ολικής επιστροφής του. Δυστυχώς, εκείνοι που δικαιώθηκαν δεν ήταν οι Καταλανοί...

Για να μην γράφουμε ξανά τα ίδια, θα ακολουθήσει μία απλή καταγραφή όλων των τραυματισμών της καριέρας του, ο οποίος αρκεί για να διαπιστωθεί ότι ο Μέσι έχει σοβαρό θέμα με τους οπίσθιους μηριαίους ή πιο απλά δικέφαλους και των δύο ποδιών. Από τις 11 συνολικά φορές που βρέθηκε στην καριέρα του στα πιτς, τις εννέα οφειλόταν σε τράβηγμα ή μεγαλύτερου βαθμού θλάση σε αυτό το σημείο (5 αριστερά, 4 δεξιά).

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΣΕΖΟΝ 2005-'06
Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο Μδρίτης (05/02): Διάταση δεξιού δικεφάλου (15 ημέρες)

Μπαρτσελόνα-Τσέλσι (07/03): Βαριά θλάση δεξιού δικεφάλου (2,5 μήνες). Αυτός ο τραυματισμός του είχε στερήσει και την παρουσία του στον τελικό του Παρισιού κόντρα στην Αρσεναλ.

ΣΕΖΟΝ 2006-'07
Μπαρτσελόνα-Σαραγόσα (12/11): Ρωγμή στο μετατάρσιο του αριστερού ποδιού (3 μήνες)

ΣΕΖΟΝ 2007-'08
Αυστραλία-Αργεντινή (14/09): Διάταση δεξιού δικεφάλου (7 ημέρες)

Βαλένθια-Μπαρτσελόνα (12/11): Θλάση αριστερού δικεφάλου (1 μήνα)

Μπαρτσελόνα-Σέλτικ (04/03): Θλάση αριστερού δικεφάλου (1 μήνα)

ΣΕΖΟΝ 2008-'09
* Κανένας τραυματισμός!

ΣΕΖΟΝ 2009-'10
Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα (19/11): Διάταση πλάγιων συνδέσμων στο αριστερό γόνατο (15 ημέρες)

ΣΕΖΟΝ 2010-'11
* Κανένας τραυματισμός!

ΣΕΖΟΝ 2011-'12
* Κανένας τραυματισμός!

ΣΕΖΟΝ 2012-'13
Παρί Σεν Ζερμέν-Μπαρτσελόνα (03/03): Διάταση αριστερού δικεφάλου (7 ημέρες)

ΣΕΖΟΝ 2013-'14
Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα (22 Αυγούστου): Αιμάτωμα στον αριστερό δικέφαλο (7 ημέρες)

Αλμερία-Μπαρτσελόνα (28/09): Θλάση στον δεξιό δικέφαλο (20 ημέρες)

Μπέτις-Μπαρτσελόνα (10/11): Βαριά θλάση στον αριστερό δικέφαλο (2 μήνες)

Ολα αυτά σημαίνουν ότι ο Μέσι θα πρέπει να αλλάξει λογική και νοοτροπία. Δεν μπορεί να πιέζει για να παίξει σε κάθε ματς Κυπέλλου ή κόντρα στην Αλμερία και την Ελτσε. Θα πρέπει να πιστέψει στους συμπαίκτες του ότι μπορούν να καθαρίζουν τα εύκολα παιχνίδια και ο ίδιος να δουλεύει για τα σημαντικά ραντεβού. Σε καμία περίπτωση δεν λέμε ότι αυτό είναι το τέλος του μεγαλείου του. Η επιστήμη έχει εξελιχτεί πολύ από τις αρχές των '90ς, τότε που δεν μπόρεσε να βοηθήσει τον τεράστιο Μάρκο Φαν Μπάστεν να μην το κόψει σε ηλικία 29 ετών. Εδώ ο Ρονάλντο το Φαινόμενο πήρε Μουντιάλ ως MVP (2002), έχοντας διαλυμένους συνδέσμους και μηνίσκους και στα δύο γόνατα. Το θέμα του Μέσι είναι σαφώς πιο εύκολο, αλλά...

Το άσχημο ιστορικό του δείχνει ότι το πρόβλημα στους δικέφαλους μπορεί ήδη να έχει εξελιχτεί σε χρόνιο, κάτι που σημαίνει ότι στην καριέρα του θα πρέπει πλέον να το υπολογίζει, να το φροντίζει και να μάθει να πηγαίνει με... κόφτες και όχι με όλο του το γκάζι. Εχει συμβεί σε τόσους και τόσους παιχταράδες που συνέχισαν να παίζουν, όπως π.χ. ο Ράιαν Γκιγκς με τους προσαγωγούς του και Αριαν Ρόμπεν με το λεπτεπίλεπτο και ευάλωτο μυικό σύστημα του γενικότερα.

Οφείλει όμως τόσο η ομάδα όσο κυρίως ο ίδιος ο Μέσι να κατανοήσει τη φύση του προβλήματος και να χαμηλώσει λίγο τον προσωπικό πήχη του. Και ο προπονητής του όμως δεν πρέπει να τον ρίξει στη μάχη με το που θα δηλώσει έτοιμος στους δύο μήνες από τώρα. Ας μπει σε παιχνίδι μετά από τρεις μήνες και αφού έχει κάνει πολύ έξτρα δουλειά σε αποθεραπεία και ενδυνάμωση. Επίσης, οφείλει στον εαυτό του να μειώσει όλα αυτά τα ταξίδια για φιλανθρωπικά ή διαφημιστικά ματς και ας χάσει μερικά συμβόλαια, φράγκα έχει βγάλει και για τα δισέγγονα του.

Η προσωπική μου εκτίμηση (που σε καμία περίπτωση δεν πιστοποιείται ιατρικά από κάτι που διάβασα ή άκουσα) είναι ότι ο θαυματουργός κοντοπίθαρος έχει κάνει ως οργανισμός τόσα χρόνια την υπέρβαση του. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ως σώμα υπήρξε προβληματικός σαν πιτσιρικάς. Του χορηγήθηκαν ορμόνες (σ.σ.: προς τους κακόβουλους, δεν μιλάμε για ντόπα) και έλαβε κάθε είδους βοήθεια για να αναπτυχθεί, πιέζοντας το σύστημα του στο έπακρο. Μεγαλώνοντας όμως στα 26 του, το φυσιολογικό είναι οι μύες να χάνουν την ελαστικότητα τους και εκείνοι του Μέσι προφανώς στο παρελθόν... τέντωσαν τόσο πολύ που λογικό είναι τώρα να κόβονται.

Follow me: @jorgekaraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Ball Boys
Ball Boys