Το καμπανάκι της «τελευταίας στροφής»!

Αντώνης Καλκαβούρας Αντώνης Καλκαβούρας
Το καμπανάκι της «τελευταίας στροφής»!
Ο Αντώνης Καλκαβούρας επιχειρεί την καθιερωμένη «σούμα» της 15ης αγωνιστικής στην Basket League. Η οκτάδα των playoffs που δεν αλλάζει, η μάχη της 4άδας και τα «ναυάγια» της Ρόδου και της Νέας Σμύρνης!

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Με τις 14 ομάδες να έχουν διανύσει σχεδόν το 60% της διαδρομής στην κανονική περίοδο, νομίζω ότι οι αγωνιστικές ισορροπίες μας επιτρέπουν να προεξοφλήσουμε ότι οι οκτώ πρώτες ομάδες της βαθμολογίας μετά την 15η αγωνιστική, θα είναι και αυτές που θα στηθούν στην αφετηρία των playoffs, τα οποία και θα κρίνουν τον εφετινό τίτλο!

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ή ανάποδα (ανάλογα με το αποτέλεσμα του μεταξύ τους αγώνα στο ΣΕΦ) θα συνθέσουν το δίδυμο της κορυφής, ο ΠΑΟΚ, ο Προμηθέας και η ΑΕΚ θα παλέψουν για τις εναπομείνασες θέσεις της 4άδας, ενώ το Περιστέρι θα τερματίσει μάλλον στην 6η θέση, με τον Χολαργό και τον Ήφαιστο να συμπληρώνουν την οκτάδα της post-season.

Στην ουρά τα πράγματα, αν και παραμένουν ρευστά, αρχίζουν σιγά-σιγά να οδηγούν στο συμπέρασμα, που θέλει τον Κολοσσό Ρόδου και τον Πανιώνιο να βρίσκονται - για την ώρα - σε χειρότερη μοίρα από τον Άρη, το Λαύριο, το Ρέθυμνο και την Κύμη.

Σοβαρεύεται ή αποχαιρετά...

Οι «πράσινοι» μπορεί να επικράτησαν με 85-65 του Άρη, διατηρώντας το αήττητό τους επί ελληνικού εδάφους, το γεγονός ότι αποδοκιμάστηκαν μέσα στο ίδιο τους το «σπίτι», όμως, λέει πολλά για την εν γένει αγωνιστική εικόνα που παρουσιάζουν. Η αιτία έχει να κάνει φυσικά με την παντελή «απουσία» τους από το γήπεδο στην 3η περίοδο (το επιμέρους σκορ ήταν 9-25)!

Με την συγκέντρωση στο ναδίρ, την αδιαφορία στο έπακρο και την πεποίθηση ότι το ματς είχε κριθεί, οι γηπεδούχοι επιδόθηκαν σε διαγωνισμό αστοχίας και φθηνών λαθών, με αποτέλεσμα οι «κιτρινόμαυροι» να πλησιάσουν στον πόντο και να ξαναμπούν στο ματς. Οι αποδοκιμασίες που ακούστηκαν ακόμη και από την τηλεόραση, ήχησαν ως «τελευταία προειδοποίηση» και λίγο η πιεστική άμυνα και κάτι τα τρίποντα των Παπαπέτρου (7π. & 3ρ.), Καλάθη (MVP της αγωνιστικής με 18π. & 10ασ.) και Κιλπάτρικ (9π. & 4ασ.), επανέφεραν την «καθεστηκυία τάξη» και αποσόβησαν τη χειρότερη δυνατή εξέλιξη!

Το πραγματικό καμπανάκι θα ηχήσει στην επόμενη προπόνηση από τον Ρικ Πιτίνο (μοναδικό κέρδος η απόδοση του Πέϊν, που είχε 11π., 4ρ. & 2κλ. σε 16') και ενδεχομένως και από την διοίκηση, που συνηθίζει τις επισκέψεις παραμονές των κομβικών αγώνων! Και αυτό γιατί το ματς της Παρασκευής (01/02, 21.30) με την Εφές, μόνο ως τέτοιο μπορεί να θεωρηθεί... Κοινώς, ή ο Παναθηναϊκός σοβαρεύεται, νικάει τους Τούρκους (δεν είναι καθόλου για "παίξε-γέλασε") και παίρνει παράταση ζωής στην Euroleague ή συνεχίζει να πελαγοδρομεί, αποχαιρετά πρόωρα την Ευρώπη και «προσγειώνεται» στην ελληνική πραγματικότητα - με ό,τι αυτό συνεπάγεται - για πρώτη φορά μετά από 9 χρόνια (2010).

Προπόνηση με φόντο την Μπαρτσελόνα

Στο Φάληρο, ο Ολυμπιακός (14-1) έπαιξε όσο απαιτούσαν οι περιστάσεις για να κάνει μία δυνατή προπόνηση ενόψει Μπαρτσελόνα και να πετύχει την 9η διαδοχική νίκη του (92-69) στο πρωτάθλημα. Το ματς ήταν πρώτης τάξεως ευκαιρία για να βρουν ρυθμό οι Αμερικανοί Ουίλιαμς-Γκος (10π. & 3ασ.) και ΛεΝτέϊ (20π. & 7ρ.), που ήταν «εκτός αγώνα» στην Πόλη με την Φενέρ αλλά και ο Πρίντεζης (12π. & 4ρ.), που έμεινε άποντος για πρώτη φορά μετά από 2,5 χρόνια στην Euroleague.

Ο «υπαρχηγός» των «ερυθρολεύκων» πλησίασε στην πρώτη 10άδα σε πόντους (14ος) και ριμπάουντ (16ος) όλων των εποχών στην Basket League. Η Κύμη δεν μπορούσε να προβάλει σθεναρή αντίσταση κι έτσι ο Ντέϊβιντ Μπλατ, που εν γένει έμεινε ευχαριστημένος από την προσπάθεια, εστίασε στην σημαντική βοήθεια που περιμένει από τον κόσμο, για την μάχη της Πέμπτης, που εν πολλοίς θα κρίνει το πλασάρισμα του της ομάδας του στην πρώτη 5άδα της κανονικής περιόδου στην Εuroleague.

Μέχρι πότε θα αντέξει;

Στο ντέρμπι των «δικεφάλων», ο ΠΑΟΚ (10-5) βρέθηκε να προηγείται ακόμη και με +21 (67-46 στο 27') προσπερνώντας ακόμη και την διαφορά με την οποία ηττήθηκε στον αγώνα του πρώτου γύρου από την ΑΕΚ (71-91), με αποτέλεσμα το τελικό 88-79, να αφήνει θεωρητικά μία μικρή πικρία για την φυσιολογική χαλάρωση στο τέλος.

Ωστόσο, μία τέτοια θεώρηση θα απείχε παρασάγγες από την πραγματικότητα που βιώνουν ο Ηλίας Παπαθεοδώρου (βρήκε λαβράκι στο πρόσωπο του Αμερικανού σέντερ, Τζόντρε Τζέφερσον) και οι παίκτες του, οι οποίο αν και σχεδόν απλήρωτοι από την αρχή της χρονιάς, έχουν ξεπεράσει τους εαυτούς τους και παραμένουν, με αξιώσεις, μέσα σε όλους τους στόχους της χρονιάς.

Παρ' ότι τον δρόμο του Μορέϊρα (πήγε στην ιταλική Βίρτους), ακολούθησε και ο Γιάννης Αθηναίου (υπέγραψε στην γαλλική Προβάνς), ο «δικέφαλος του Βορρά» ήταν καταιγιστικός επικρατώντας σε όλους τους τομείς.

Ο Ουίλιαμ Χάτσερ (27π. & 4ασ.) που απέρριψε προτάσεις από Ισπανία και Τουρκία έχει 17/27 τρίποντα και μ.ο. 24 πόντους στις τέσσερις αγωνιστικές του 2019, ενώ οι Θεσσαλονικείς μετρούν 6 νίκες στα 7 τελευταία ματς με την ΑΕΚ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο!

Δεν της πάει ο ΠΑΟΚ!

Στην Πυλαία, η ΑΕΚ (10-5) έχασε την τελευταία ευκαιρία για ένα «ηχηρό» διπλό επί ελληνικού εδάφους, όπου μετράει μόνο ήττες σε ΣΕΦ, ΟΑΚΑ, Πυλαία (δις), Πάτρα και Περιστέρι! Η «Ένωση» δεν μπήκε ποτέ στην ουσία του ματς και έχασε την επαφή της με το σκορ σχεδόν από τα αποδυτήρια!

Στο 1ο μέρος η διαφορά έφτασε στο -18 (16-34 στο 14'), ενώ στην 3η περίοδο έφτασε και το -21 (46-67), με αποτέλεσμα το τελικό 79-88 να την αφήνει τρόπον τινά «ευχαριστημένη» από την άποψη ότι δεν απώλεσε το +20 του ΟΑΚΑ!

Ο Λούκα Μπάνκι, που είχε δει τους κακούς οιωνούς να έρχονται από την χαλάρωση της 4ης περιόδου με την Φουεναλαμπράδα στην Μαδρίτη, δήλωσε πολύ απογοητευμένος από την εικόνα των παικτών του. Αν διασώθηκε κάποιος, αυτός ήταν μαχητικός Γιόνας Ματσιούλις (20π., 6ρ. & 2ασ.)!

Με 41,6% στα σουτ εντός πεδιάς και 60,5% στις βολές, η «βασίλισσα» δεν θα μπορούσε να περιμένει κάτι καλύτερο από την 2η εφετινή της ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια στην "PAOK Arena".

Διαφορετική ομάδα χωρίς τον Χάροου

Στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου», η συγκλονιστική εμφάνιση του Στίβεν Γκρέϊ (31π. με 8/12 τριπ.), που απόντος του τραυματία Χάροου (έχει να κάνει πολύ καιρό προπόνηση), θύμισε... Στεφ Κάρι κι έκανε ό,τι μπορούσε για να κρατήσει την ομάδα του, δεν ήταν αρκετή για να αποτρέψει την 3η σερί ήττα (79-86) και την πρώτη εφετινή εντός έδρας για το Περιστέρι (10-5).

Ενώ μέχρι την 12η αγωνιστική «επέτρεπαν» κατά μ.ο. 72,4 πόντους, οι γηπεδούχοι δέχτηκαν για 3ο σερί παιχνίδι πάνω από 85 πόντους (μ.ο. 89,6π.), ενώ τα 14 λάθη και η αστοχία στις βολές (59,3% με 19/32) δεν βοήθησαν στην μεγάλη προσπάθεια ανάκαμψης, που προς στιγμή έφερε την ολική επαναφορά (το 34-46 στο 19'05" έγινε 64-63 στο 30'18").

Ο Αργύρης Πεδουλάκης κρατάει την εξαιρετική δουλειά της 3ης περιόδου (επιμέρους σκορ 28-17) και φυσικά τη νέα πολλά υποσχόμενη εμφάνιση του 17χρονου point-guard, Ζώη Καράμπελα (9π., 5ρ., 9ασ. & 2κλ.), ο οποίος για 2ο σερί ματς, έπαιξε πάνω από 20 λεπτά και έδειξε ότι έχει τα φόντα να κάνει αξιόλογη καριέρα!

Με «σπασμένα φρένα» παρά την έλλειψη εμπειρίας σε «διπλές» υποχρεώσεις!

Για τον Προμηθέα (10-5) το 4ο συνεχόμενο «διπλό» (86-79) στην Αθήνα, παίρνει μεγαλύτερη αξία όχι μόνο γιατί υπερκάλυψε την εντός έδρας ήττα του 1ου γύρου από το Περιστέρι, αλλά κυρίως γιατί με την απόδοσή του, έδειξε ότι έχει αφήσει πίσω του το «χαμηλότερο βαρομετρικό» του 2019 στην Πόλη και την βαριά ήττα με "non-show" από την Μπεσίκτας.

Παρά τα 20 λάθη, που πάντως συνδυάστηκαν με 22 ασίστ, οι παίκτες του Μάκη Γιατρά (Λίποβι 16π. & 2ασ. με 4/6 τριπ., Παρκς 15π. & 7ρ.) είχαν εξαιρετική επιθετική λειτουργία και πολύ υψηλά ποσοστά για εκτός έδρας ματς (86,6% βολ., 56,6% διπ. & 50% τριπ. με 13/26) κι έδειξαν ότι βρίσκονται σε ιδανική κατάσταση ενόψει του ευρωπαϊκού «τελικού» της Τετάρτης (30/01, 19.30) με τη Νεπτούνας, που θα «σφραγίσει» την ιστορική πρόκριση των Πατρινών στους "16" του Basketball Champions League.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά την 15η αγωνιστική, η ομάδα της Πάτρας έχει κατά μία νίκη, καλύτερο ρεκόρ φέτος (10-5) σε σχέση με πέρυσι (9-6), οπότε και κατετάγη 3η στην κανονική περίοδο και 4η μετά και τα playoffs και τις επόμενες δύο αγωνιστικές, που θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ (εντός) και την ΑΕΚ (εκτός), θα έχει την ευκαιρία να κυνηγήσει μία ακόμη υπέρβαση.

Η βράβευση και το επαγγελματικό «χρέος»!

Στη Ρόδο, ο Άρης Λυκογιάννης κλήθηκε να κάνει τη δουλειά του, «σκοτώνοντας» την ομάδα (βραβεύτηκε πριν το ματς) με την οποία καθιερώθηκε στους πάγκους της Α1 Κατηγορίας (2015-2018)! Σε μία από τις δύσκολες στιγμές στην καριέρα ενός προπονητή και παρά τα 18 λάθη των παικτών του και την ανωτερότητα των γηπεδούχων στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς (προηγούνταν σε όλο το ματς ακόμη και με +15), ο 49χρονος τεχνικός οδήγησε την ομάδα του στην 3η εφετινή εκτός έδρας νίκη της (81-75 παρ., κ.α. 75-75), κρατώντας τους Ροδίτες μακριά από το καλάθι της σε όλο το έξτρα πεντάλεπτο!

Ο Χολαργός (8-7), που μόνο με θαύμα, δείχνει ότι θα χάσει το τρένο των playoffs, είχε σε εξαιρετικό απόγευμα τους τέσσερις από τους πέντε Αμερικανούς του (Χόκινς 20π., 7ρ. & 4κλ., Λοβ 18π. & 3ασ., Αγκμπελέσε 18π., 10ρ. & 5κοψ. και Τάλτον 16π., 7ρ., 3ασ. & 2κιλ. με 4/7 τριπ.), που πέτυχαν τους 72 από τους 81 πόντους του. Τη μεγάλη διαφορά όμως, την έκαναν οι λεπτομέρειες του 100% στις βολές (14/14), αλλά και τα 18 περισσότερα ριμπάουντ.

Νίκη καθιέρωσης και... μήνυμα οκτάδας!

Στη Νέα Σμύρνη, ο Ήφαιστος (8-7) πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του μακριά από τη Λήμνο και χάρη στο εφετινό επιθετικό του "limit-up", έστειλε ηχηρό μήνυμα 8άδας (93-76)! Οι παίκτες του Σωτήρη Μανωλόπουλου (Τζ.Σμιθ 19π. & 5ασ.) έδειξαν με το «καλησπέρα» τις διαθέσεις τους, σκοράροντας 34 πόντους στην 1η περίοδο.

Χάρη στα υψηλά ποσοστά ευστοχίας (66,6% διπ. & 42,8% τριπ.) και την εκτελεστική ισορροπία μεταξύ περιφέρειας και «ζωγραφιστού» κυριάρχησαν πλήρως στο ματς και αντέδρασαν υποδειγματικά, εκτοξεύοντας την διαφορά στους +20, όταν ο Πανιώνιος απείλησε με ολική επαναφορά και μείωσε στους 3 πόντους (57-60 στο 27').

Στην 3η του σεζόν στην Ελλάδα, ο Σον Έβανς (17π., 8ρ. & 3κλ.) εξελίσσεται στην μετεγγραφή-κλειδί για τους νησιώτες, καθώς είναι μακράν ο πρώτος ριμπάουντερ του πρωταθλήματος (μ.ο. 8,9ρ.) και συνάμα και ο πρώτος σκόρερ (μ.ο. 13,0π.) της ομάδας του!

Ήττα με κέρδη!

Το καλύτερο τρίτο 10λεπτο της εφετινής χρονιάς, στην διάρκεια του οποίου ο Άρης (5-10) νίκησε με 25-9 τον Παναθηναϊκό στο κλειστό του ΟΑΚΑ, ήταν το μεγάλο κέρδος του Γιάννη Καστρίτη ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Η συνέχεια μπορεί να μην ήταν η καλύτερη δυνατή και η τελική διαφορά του -20 (65-85) να χάλασε τις εντυπώσεις, ωστόσο το πρόσημο κρίνεται θετικό με δεδομένο ότι οι «κιτρινόμαυροι» (Ρ.Χάρις 11π. & 4ρ.) έπαιξαν χωρίς τον καλύτερο σουτέρ τους, Γκάρι Μπελ (μ.ο. 9,1π. με 32,1% τριπ.), που ήταν τραυματίας. Η νέα καλή εμφάνιση του Τολιόπουλου (9π. & 2κλ. με 3/6 τριπ.) ήταν το συν και ο τραυματισμό του Σλαφτσάκη το πλην της βραδιάς.

«Κλώτσησε» την ευκαιρία να... ησυχάσει!

Στο Λαύριο (4-11), ο άγραφος κανόνας που θέλει τους γηπεδούχους να μην κερδίζουν ποτέ (0/4) όταν δέχονται περισσότερους από 70 πόντους, επιβεβαιώθηκε και κόντρα στο Ρέθυμνο και η εντός έδρας ήττα (93-94 παρ., κ.α. 82-82) από τους Κρητικούς, τους βάζει πλέον σε περιπέτειες. Έστω κι αν έχασαν με λιγότερη διαφορά απ' αυτή με την οποία είχαν νικήσει στην Μεγαλόνησο!

Καθοριστική εξέλιξη στην έκβαση του αγώνα, πάντως, πέρα από τα πολλά λάθη (19), έπαιξε ο τραυματισμός του 1ου ριμπάουντερ της ομάδας (μ.ο. 6,5ρ.), Γιάννη Κουζέλογλου στο 18ο λεπτό, απώλεια που στοίχισε στους Λαυριώτες (Ίνγκλις 18π. & 8ασ.) την μάχη των ριμπάουντ (34-38) από την ομάδα που πριν το τζάμπολ, μάζευε τα λιγότερα σε όλο το πρωτάθλημα (μ.ο. 30,1ρ.). Πως να μην τα έχει μετά ο Χρήστος Σερέλης με τους παίκτες του;

Απέδειξε ότι μπορεί!

Το Ρέθυμνο (3-12) αντίθετα μπήκε στο παρκέ μπολιασμένο με το ένστικτο της επιβίωσης καθώς στο γήπεδο του νοτιότερου προαστίου της Αττικής, θα είχε μία από τις τελευταίες ευκαιρίες του να πετύχει την παρθενική εφετινή εκτός έδρας νίκη του!

Με τον Αλέξανδρο Σιγκούνα (14π., 5ρ. & 2κλ.) να κάνει την καλύτερη εμφάνισή του στο πρωτάθλημα και τον νεοαποκτηθέντα, Άντονι Χίκι (19π., 5ρ., 2ασ. & 3κλ.), οι φιλοξενούμενοι (4-1 ρεκόρ στα ματς με παράταση) ήταν μπροστά στο σκορ μέχρι τα μέσα της 4ης περιόδου και παρά την παιδαριώδη αστοχία τους στις βολές (48,1% με 13/27), έδειξαν χαρακτήρα στα κρίσιμα σημεία, όταν το παιχνίδι φαινόταν να φεύγει από τον έλεγχό τους.

Η νίκη (94-93 παρ., κ.α. 82-82) είχε την υπογραφή του Στιβ Μπαρτ τζούνιορ (21π. & 5ασ.), ο οποίος πέτυχε τους 8 από τους 12 τελευταίους πόντους της ομάδας του Βαγγέλη Ζιάγκου και ήταν κατά περισσότερο από βάλσαμο, καθώς, ακολουθούν τρεις «απαγορευτικοί» αγώνες, πριν το ματς της χρονιάς της 16ης Μαρτίου με τον Πανιώνιο.

Με το μυαλό στον Κολοσσό...

Στο Στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας», η Κύμη (3-12) είχε την ευκαιρία να μετρήσει τις δυνάμεις της με ένα «μεγαθήριο» του ευρωπαϊκού μπάσκετ και σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι να προετοιμαστεί για το «ματς χωρίς επόμενη μέρα», που έρχεται με αντίπαλο τον Κολοσσό.

Ο Ισίδωρος Κουτσός είδε τους παίκτες του (Λιούις 18π., 3ασ. & 3κλ.) να παρουσιάζουν μία πολύ ανταγωνιστική εικόνα για τουλάχιστον 25 λεπτά (50-47 στο 24'32") και έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει της αναμέτρησης με τους Ροδίτες, που θα είναι η «μισή κατηγορία». Παρ' ότι στην 4η περίοδο το παιχνίδι «άνοιξε», είναι χαρακτηριστικό ότι η τελική διαφορά των 23 πόντων (69-92), είναι η μικρότερη με την οποία έφυγε φιλοξενούμενη ομάδα στο Φάληρο, πλην του Χολαργού στην πρεμιέρα που έχασε με 10 πόντους (78-88).

«Πικρό» αντίο σε ένα ιστορικό γήπεδο!

Στο τελευταίο παιχνίδι στο ιστορικό κλειστό της οδού Αρτάκης, ο Πανιώνιος (3-12) παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων κι έκανε ίσως το πιο μεγάλο βήμα προς τα πίσω, όσον αφορά την μάχη που δίνει για την παραμονή του στην Α1 Κατηγορία.

Οι «κυανέρυθροι» ήταν ανύπαρκτοι στο αμυντικό κομμάτι (μ.ο. 92,5π. παθητικό στα δύο τελευταία ματς) και σε ένα πολύ κομβικό παιχνίδι, επέτρεψαν σε μία ομάδα με μέση παραγωγικότητα τους 66 πόντους εκτός έδρας, να πετύχει 27 περισσότερους και να τους υποχρεώσει στην πιο βαριά και οδυνηρή εντός έδρας ήττα (76-93) τους στην εφετινή σεζόν.

Πλην του 1ου σκόρερ του πρωταθλήματος Ντέβιον Μπέρι (32π., 4ρ., 6ασ. & 2κλ.), ουδείς άλλος παίκτης των γηπεδούχων είχε διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ τα ποσοστά ευστοχίας σε βολές (51,8%) και σουτ εντός πεδιάς (40,3%), ήταν τόσο απογοητευτικά που δεν επέτρεψαν στους Νεοσμυρνιώτες να μείνουν στο ματς, όταν προς τα τέλη της 3ης περιόδου, πλησίασαν στους 3 πόντους (57-60 στο 26'43").

Η 7η συνεχόμενη ήττα του «ιστορικού» σε συνδυασμό με το «διπλό» του Ρεθύμνου στο Λαύριο, έκανε πολλαπλή ζημιά στην ομάδα του Νίκου Οικονόμου, που βάσει προγράμματος, βρίσκεται στην χειρότερη μοίρα από τους υπόλοιπους διεκδικητές της «σωτηρίας» και πρέπει να κάνει υπέρβαση για να τα καταφέρει.

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία...

Στο Βενετόκλειο, ο Κολοσσός (2-12) έχασε την μεγάλη ευκαιρία να «σβήσει» μεμιάς το πλεονέκτημα που απέκτησε το Ρέθυμνο (με το «διπλό» στο Λαύριο), κερδίζοντας έναν αντίπαλο που έχουν ήδη νικήσει μόνο οι Κρητικοί στην έδρα τους και ταυτόχρονα να «χτίσει» ψυχολογία και να πάρει μία σημαντική βαθμολογική ανάσα.

Η απογοήτευση από την 5η διαδοχική και 2η εντός έδρας ήττα (75-81 παρ., κ.α. 75-75), όμως, γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, καθώς οι Ροδίτες (Πίνγκστον 22π., 4ρ., 2ασ. & 2κλ.) έχασαν ένα δικό τους παιχνίδι, υπό την έννοια ότι στο πρώτο μέρος ήταν μπροστά ακόμη και με +15 (34-19 στο 12'02") και είχαν συνολικά το προβάδισμα για σχεδόν 39,5 λεπτά!

Στο έξτρα πεντάλεπτο, όμως, δεν σκόραραν ούτε πόντο, έχοντας 0/8 σουτ και 0/2 βολές και πλέον ο υπηρεσιακός coach, Στάθης Νεραντζάκης (αντικατέστησε τον Κώστα Φλεβαράκη) και οι παίκτες του, θα «παίξουν τα ρέστα τους» με την Κύμη, στον αγώνα της χρονιάς, το ερχόμενο Σάββατο (02/02, 15.30) στην Χαλκίδα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!