Βελιγράδι ετοιμάσου...

Αντώνης Καλκαβούρας Αντώνης Καλκαβούρας
Βελιγράδι ετοιμάσου...

bet365

Ο Αντώνης Καλκαβούρας επιχειρεί την επισκόπηση της 7ης αγωνιστικής της Basket League κι αξιολογεί τα ευρωπαϊκά πεπραγμένα των «αιωνίων». Η προοπτική διπλής εκπροσώπησης στο Final 4, το «κιτρινόμαυρο»... ξεθώριασμα και η μπασκετική «όαση» σε Πάτρα και Λαύριο!

Κροτόνε – Ουντινέζε με επιστροφή στοιχήματος*, αν καταλογιστεί πέναλτι. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Μετά το ιστορικό πρώτο «παράθυρο» της FIBA για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και το 2/2 της Εθνικής ομάδας, η επιστροφή στις αγωνιστικές επάλξεις του πρωταθλήματος, είχε τεράστιο ενδιαφέρον από την 2η θέση και κάτω, όπου για πρώτη φορά στα χρονικά της Α1 Κατηγορίας, εκτός πρώτης 4άδας της βαθμολογίας, βρίσκονται ταυτόχρονα, τρεις από τις πλέον σπουδαιότερες ομάδες στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ: Η ΑΕΚ (5η), ο ΠΑΟΚ (6ος) και ο Άρης (7ος)!

Όσο για τους δύο κυρίαρχους της «πορτοκαλί θεάς» στην Ελλάδα, στις εγχώριες υποχρεώσεις τους δεν είχαν πρόβλημα και ξεπέρασαν με +31 και +21 τα «εμπόδια» των Τρικάλων και του Κοροίβου αντίστοιχα και πέραν των δυνατών προπονήσεων, είχαν την ευκαιρία να ξεκουράσουν, να εντάξουν ή να ενεργοποιήσουν παίκτες με διαφορετική στόχευση ο καθένας.

Το βασικό τους μέλημα, άλλωστε, τουλάχιστον μέχρι την μεταξύ τους ρεβάνς της 14ης αγωνιστικής στο «Νίκος Γκάλης», είναι η πορεία τους στην Euroleague, που για την ώρα κρίνεται κάτι περισσότερο από εξαιρετική και αναγκάζει την σερβική πρωτεύουσα που φέτος (18-20 Μαϊου), θα φιλοξενήσει το ετήσιο κορυφαίο ραντεβού του ευρωπαϊκού μπάσκετ, να προετοιμάζεται σε ρυθμούς «αιωνίων».

Μπορεί ακόμη να είναι πολύ νωρίς και να έχουμε διανύσει μόλις το 1/3 του εφετινού μαραθωνίου της κανονικής περιόδου, αλλά αλήθεια ποιος περίμενε ότι ο Ολυμπιακός των 6 μετεγγραφών, θα ήταν πρώτος (ρεκόρ 8-2), χωρίς να παίξει καν ο Σπανούλης και ο Παναθηναϊκός των επτά νέων προσώπων και του πολύ δύσκολου προγράμματος, θα ήταν δεύτερος (ρεκόρ 7-3) με απόρθητο το ΟΑΚΑ;

Η συγκυριακή ευκαιρία της προοπτικής που εξετάζουμε κι ευχόμαστε, «κερδίζει» ακόμη περισσότερους πόντους αν στην εξίσωση προσθέσετε τα πολλά και σοβαρά προβλήματα τραυματισμών της Ρεάλ, το μικρότερο «ταβάνι» της εφετινής Φενέρ και την λιγότερο «άτρωτη» από ποτέ ΤΣΣΚΑ Μόσχας...

Με νίκη στο Κάουνας εδραιώνεται στην 4άδα!

Ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός (7-0) που κράτησε για 3η φορά φέτος αντίπαλο κάτω από τους 60 πόντους, πήρε 41 από τους συνολικά 87 της εύκολης νίκης (87-56) επί των Τρικάλων, από μία πεντάδα (Όγκουστ 14π. & 10ρ., Λεκαβίτσιους 12π., Μήτογλου 11π., Βουγιούκας 7π. και Καλαϊτζάκης 2π.) με πολύ μικρό έως ελάχιστο χρόνο συμμετοχής μέχρι στιγμής, επιτρέποντας στον Τσάβι Πασκουάλ να κάνει συντήρηση δυνάμεων (εκτός 12άδας ο Γκιστ) ενόψει της επικίνδυνης αναμέτρησης της Πέμπτης (07/12), στο Κάουνας με την Ζαλγκίρις.

Οι «πράσινοι» που μετρούν 5/5 στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και είναι η μοναδική από τις 16 ομάδες που δεν έχει χάσει στην έδρα της, έχουν «βγάλει» μία εξάδα αγώνων-«φωτιά» με ρεκόρ 5-1 και αν φύγουν νικητές από τη Λιθουανία βάζουν σοβαρή υποψηφιότητα, από πολύ νωρίς φέτος, για μία θέση στην πρώτη τετράδα. Το σημαντικότερο απ' όλα, όμως, είναι ότι από παιχνίδι σε παιχνίδι, ο «εξάστερος» δείχνει να γίνεται ολοένα και πιο ομάδα και βρίσκει τον τρόπο να κερδίζει ακόμη κι όταν δεν παίζει καλά και παίρνει λύσεις απ' όλους, έχοντας έναν σταθερό άξονα παραγωγικότητας από τέσσερις παίκτες (Καλάθης, Ρίβερς, Γκιστ και Παππάς).

Ο Σπανούλης μπορεί να τον απογειώσει!

Οι 60 μέρες απουσίας, που αποτελούν αρνητικό ρεκόρ για τα δεδομένα ενός παίκτη όπως ο Σπανούλης, ο οποίος δεν έχει ιστορικό σοβαρών τραυματισμών, δεν στάθηκαν αρκετές για να βγάλουν τον Ολυμπιακό (6-1) από την τροχιά του, που σε αντίθεση με πέρυσι τέτοια εποχή, βρίσκεται εντός και των τριών στόχων της χρονιάς και «φιγουράρει» στην κορυφή της βαθμολογίας της Euroleague!

O 35χρονος αρχηγός των «ερυθρολεύκων» επέστρεψε με μία εμφάνιση (13π. & 5ασ. με 3/4 τριπ. σε 16') που δεν μαρτυρά ότι έλλειψε τους 2 πρώτες μήνες της εφετινής περιόδου και η 6η σερί νίκη στο πρωτάθλημα, με 97-76 επί του Κοροίβου, χρησίμευσε σαν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να μπει ομαλά ο "Kill-Bill" σε αγωνιστικούς ρυθμούς, ενόψει του κρίσιμου ματς της Παρασκευής (08/12), με τη Ρεάλ που θα τα παίξει όλα για όλα στο ΣΕΦ.

Η «βασίλισσα» θα έρθει για να «ψάξει» ένα «διπλό» που θα διατηρήσει την επαφή της με την πρώτη 4άδα και θα διακόψει την ανοδική πορεία ενός βασικού ανταγωνιστή της και πέραν εφετινής ευρωπαϊκής «πρώτης» του "V-Span", αυτός είναι ο κύριος λόγος που οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου θα δώσουν ίσως το πιο καθοριστικό παιχνίδι της εφετινής σεζόν στην Ευρώπη. Με νίκη θα πάνε στο +4 από τη Ρεάλ και μετά το ταξίδι στη Βαμβέργη, θα περιμένουν την ΤΣΣΚΑ στο Φάληρο για το προσπέρασμα!

Όταν πλέον, καλώς εχόντων των πραγμάτων, ο Σπανούλης θα έχει παίξει σε πέντε ματς, δύο για την Euroleague και τρία για το πρωτάθλημα και ιδανικά θα είναι έτοιμος και για μία break-out εμφάνιση που λένε και οι Αμερικανοί. Αν και ο Billy είναι ικανός να είναι ο man of the match ακόμη και στο επόμενο παιχνίδι... Μοναδικό ερωτηματικό, το πόσο θα επηρεαστεί κι αν αυτό θα κοστίσει, η εξαιρετική φόρμα που διανύουν ο Γιάνις Στρέλνιεκς (19π. & 7ασ. με 4/5 τριπ.) και ο «εορτάζων» Μπράϊαν Ρόμπερτς (11π. & 5ασ. με 4/6 σουτ) που έκλεισε χθες τα 32 του χρόνια!

Η «κλοπή» της χρονιάς!

Στο «Δημήτριος Τόφαλος», ο Προμηθέας (6-1) «φύλαγε» την καλύτερη αμυντική προσπάθεια της σεζόν για την ομάδα του «μετρ» της άμυνας, Παναγιώτη Γιαννάκη και το παθητικό των 40 πόντων, αποτελεί την 6η καλύτερη επίδοση στην ιστορία της Α1 Κατηγορίας. Το πιο εντυπωσιακό απ' όλα είναι ότι οι Πατρινοί διέλυσαν (70-40) τον Άρη, παρ' ότι σούταραν με 58% στις βολές και 39% στα σουτ εντός πεδιάς, γεγονός που δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στην προσπάθεια των παικτών (Έβανς 12π., 3ρ. & 3κλ.) του Μάκη Γιατρά.

Η 3η συνεχόμενη νίκη της πλέον ευχάριστης έκπληξης του πρωταθλήματος, είχε ως highlight τα συνολικά 17 κλεψίματα, που αποτελούν ρεκόρ για φέτος κι έφεραν τους νικητές στην πρώτη θέση της σχετικής κατηγορίας (μ.ο. 9,1κλ.). Πρώτος «κλέφτης» της αναμέτρησης ήταν ο Τρέβορ Ρέλεφορντ (11π., 5ασ. & 4κλ.), που το ίδιο βράδυ «ξεδίπλωσε» τις ικανότητές του και στο ελληνικό τραγούδι.

Ποιος αμφιβάλλει πλέον για το Λαύριο;

Στο Λαύριο (5-2), η τοπική ομάδα «κέρδισε» το άτυπο στοίχημα της επιβεβαίωσης και κάμπτοντας καθαρά (80-72) την αντίσταση της «Ένωσης», την άφησε προσωρινά τουλάχιστον, εκτός πρώτης 4άδας. Οι Λαυριώτες (Μουρ 20π., 9ρ., 4ασ. & 4κλ.) φάνηκαν εξαιρετικά «διαβασμένοι» και δουλεμένοι στην διακοπή κι έκαναν το 4/4, χωρίς αυτή τη φορά, να χρειαστεί να έχουν εξωπραγματικά (το αντίθετο μάλιστα) ποσοστά ευστοχίας έξω από τα 6,75 (5/22), όπως συνηθίζουν! Αντίθετα, πέτυχαν την μεγαλύτερη νίκη της 3ετούς ιστορίας του στην Basket League, σταματώντας τους έξι ξένους της ΑΕΚ (32π. με 9/38 σουτ), που σούταραν με 23,6%.

Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη, (Ουίγκινς 18π. & 12ρ. και Μέϊερ 18π. & 6ρ.), που αυτή τη στιγμή θα μπορούσε κάλλιστα να ισοβαθμεί στην 2η θέση με Ολυμπιακό και Προμηθέα (αν δεν είχε μπει το buzzer-beater τρίποντο του Βασιλόπουλου στο ματς με τον Άρη), έφτασε τις 5 νίκες, εννέα αγωνιστικές νωρίτερα σε σχέση με πέρυσι και 11, σε σχέση με πρόπερυσι, όταν και αποκλειστικός της στόχος ήταν η αποφυγή του υποβιβασμού.

Η αναπροσαρμογή των στόχων είναι κάτι περισσότερο από δεδομένο πλέον στη Νότια Αττική, για την ομάδα που μαζί με τον Προμηθέα «εξοστράκισαν» από την πρώτη τετράδα (έστω και για μία αγωνιστική), την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τον Άρη! Θυμάστε από πότε έχει να συμβεί αυτό; Που να θυμάστε, όταν αυτή η βαθμολογική συγκυρία δεν έχει προκύψει ποτέ από καταβολής της επαγγελματικής κατηγορίας!

Ο τελικός του Κυπέλλου έκρυψε προσωρινά τα προβλήματα!

Με 30,2% στα σουτ εντός πεδιάς, πέντε λιγότερα ριμπάουντ και με κανένα προβάδισμα στο σκορ μετά τη συμπλήρωση των πρώτων δύο λεπτών και το αρχικό 0-2, δεν υπάρχουν πιο ξεκάθαρες αποδείξεις ότι η ΑΕΚ (4-3) πήρε πολύ αφήφιστα ένα ματς που... έκανε μπαμ από μακριά, για το πόσο «πονηρό» ήταν κι έπεσε στην παγίδα της 3ης εφετινής εκτός έδρας έδρας ήττας (80-72), από ομάδες με ξεκάθαρα υποδεέστερο ποιοτικά ρόστερ (Άρης, Κολοσσός και Λαύριο).

Είναι πλέον πασιφανές ότι το εφετινό limit-up της νίκης επί του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο, έκρυψε προσωρινά κάτω από το χαλάκι το πρόβλημα «χημείας» και τον εξαιρετικά προβλέψιμο τρόπο με τον οποίο επιτίθενται οι «κιτρινόμαυροι», όταν οι Γκριν (6π., 6ασ. & 6λ. με 1/8 σουτ) και Χάρις (7π., 5ρ. & 4ασ. με 2/12 σουτ) δεν είναι σε καλή βραδιά. Μετά από 7 αγωνιστικές, η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου αγνοεί τη νίκη μακριά από το ΟΑΚΑ και με τέτοιο απολογισμό, όχι «σφήνα» στους «αιώνιους» δεν μπαίνει, αλλά αν συνεχίσει έτσι, θα απομακρυνθούν ακόμη και τα περυσινά κεκτημένα (3η θέση)...

Ο μεν βελτιώνει την άμυνα και ο δε «χωλαίνει» στην επίθεση!

Στην Πυλαία, ο ΠΑΟΚ (4-3) συνέχισε την αξιοσημείωτη αμυντική βελτίωση των τελευταίων 20 ημερών, στην διάρκεια των οποίων έχει παθητικό 62 πόντων, ενώ στα πρώτα τέσσερα ματς του πρωταθλήματος, δεχόταν κατά μέσο όρο 84,2! Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου ξεπέρασε την έλλειψη ρυθμού αλλά και το νέο τραυματισμό του Κόνιαρη (ευτυχώς λιγότερου σοβαρού αυτή φορά) και με το νεοαποκτηθέντα Φιλ Γκος (12π. & 3ασ.) να δείχνει καλά στοιχεία, τον Κρουμπάλι να κυριαρχεί στα ριμπάουντ (16) και τον Χαραλαμπόπουλο (4π. & 1ρ. σε 9') να παίρνει το πρώτο εφετινό «βάπτισμα του πυρός», πέτυχε σχετικά εύκολα (στο 2ο μέρος) να δείχνει την 3η συνεχόμενη νίκη της (70-56).

Ο Κολοσσός (3-4), είχε πάρα πολύ χαμηλό ευστοχίας (32,7% εντός πεδιάς) και το γεγονός ότι για 3η σερί αγωνιστική κυμαίνεται μεταξύ 54 και 62 πόντων (μ.ο. 57,3π.), δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά στην επίθεσή της ομάδας του Άρη Λυκογιάννη (Γκρίφιν 20π.).

Πιο χαμηλά δεν... πάει!

Ο Άρης (3-4) πήγε στην Πάτρα με προοπτική να ξεπεράσει τους 60 πόντους, για να έχει τύχη για το δεύτερο εφετινό «διπλό» στο πρωτάθλημα. Τις τέσσερις φορές που τα κατάφερε, έφυγε από το γήπεδο με ισάριθμες νίκες, τουλάχιστον όσον αφορά στην Basket League και το Κύπελλο.

Στην Πάτρα, όμως, εμφανίστηκε η πιο «άθλια» εφετινή έκδοση των «κιτρινόμαυρων» (Μπένσον 16π. & 10ρ.) και η «τριαντάρα» (40-70) από τον Προμηθέα, θα ήταν ίσως περισσότερο ευκολοχώνευτη, αν συνδυαζόταν με την χαμηλότερη επιθετική επίδοση του «πάλαι ποτέ αυτοκράτορα» από καταβολής της Α1 Κατηγορίας (1986-87) και την 6η χειρότερη στην ιστορία του πρωταθλήματος.

Το υποδιπλάσια αρνητικό πρόσημο ασίστ/λαθών (9/22), το 30,1% στα σουτ εντός πεδιάς (2/21 τριπ.) και ο μέσος όρος των 59 πόντων, για μία ομάδα που έχει φτιαχτεί για να παίζει και στην Ευρώπη, καταδεικνύουν ότι το «καράβι»... μπάζει νερά, ενώ η έκρηξη εκνευρισμού του Πέτγουεϊ με τους οπαδούς ομάδας (ζήτησαν την αποπομπή του), ενισχύει τα σενάρια που θέλουν τον Παναγιώτη Γιαννάκη να έχει αρχίσει να χάνει τα αποδυτήρια! Δεν ξέρουμε αν η έκτακτη συνάντηση του «Δράκου» με την διοίκηση έχει σχέση με τις ολοένα και πιο μεγαλόφωνες «μουρμούρες» με τον Αμερικανό πάντως, να εξηγεί γιατί βγήκε εκτός εαυτού...

Στο μεταξύ μετά από 7 αγωνιστικές, η ομάδα της Θεσσαλονίκης, έχει την χειρότερη επίθεση, έχει τα περισσότερα λάθη (μ.ο. 14,4), τις λιγότερες ασίστ (μ.ο. 12,6) και τα λιγότερα κλεψίματα (μ.ο. 5,1), είναι μακράν η πιο άστοχη του πρωταθλήματος σε δίποντα (43,1%) και τρίποντα (26,4%), σουτάροντας συνολικά με 37,1% εντός πεδιάς! Η επιστροφή του Λευτέρη Μποχωρίδη μετά από δύο χρόνια, είναι ίσως ό,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί αυτή τη στιγμή στους «κιτρινόμαυρους».

Στον Πειραιά, η αντίσταση του Κοροίβου (3-4) κράτησε κάτι λιγότερο από 22 λεπτά! Το 49-43 στο 21'39" έγινε 79-58 στο 29'51" και μοιραία η 4η περίοδος απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα (97-76). Ο Ντίνος Καλαμπάκος (Πόσλεϊ 19π., ΝτεΚόζι 18π. & 6ρ.) έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλα τα Ελληνόπουλα και αυτός που κέρδισε τις περισσότερες εντυπώσεις ήταν ο 22χρονος play-maker, Αλέξης Σπυριδωνίδης που σε 16 λεπτά συμμετοχής ήταν σχεδόν αλάνθαστος (12π., 1ρ. & 1κλ. με 3/3 σουτ & 4/4 βολ.)!

Η εκ διαμέτρου αντίθετη επίδραση της διακοπής!

Στο κλειστό της Νεάπολης, κατέστη σαφές ότι η διακοπή του πρωταθλήματος επηρέασε με τον πλέον αρνητικό τρόπο τον Γ.Σ. Λάρισας/Φάρο (3-4) κι αντίθετα λειτούργησε ευεργετικά για το Ρέθυμνο (2-5). Οι γηπεδούχοι που έμειναν για 10 μέρες χωρίς τον ομοσπονδιακό προπονητή, Θανάση Σκουρτόπουλο και τους διεθνείς Μουράτο (Ελλάδα) και Σάφτενααρ (Ολλανδία), έκαναν ίσως τη χειρότερη εφετινή τους εμφάνιση (17 λάθη). Η αποχώρηση των Φορμπς και Χολ (αποθεραπεύτηκε αλλά η ομάδα επέλεξε να κρατήσει τον Σάφτενααρ) και η «φτωχή» επιθετική συγκομιδή των υπολοίπων τεσσάρων ξένων (18π. με 7/17 σουτ), άφησε τους Έλληνες (Παπαμακάριος 13π., Παπαντωνίου 13π., 5ρ. & 4ασ. και Διαμαντάκος 12π. & 6ρ.) κι έτσι το τελικό 70-89 υπέρ των Κρητικών κρίνεται απόλυτα δίκαιο.

Η ομάδα του Νίκου Βετούλα πήρε, για πρώτη φορά φέτος, πάνω από το 80% των πόντων της από τους Αμερικανούς της (Γκούντγουιν 26π. & 10ρ.) και με τον Μούντι (19π., 5ασ. & 3κλ. με 3/4 τριπ.) να ξεδιπλώνει μετά από καιρό τις πραγματικές του ικανότητες, επέστρεψε με εντυπωσιακό τρόπο στις νίκες (89-70), βάζοντας τέλος σε ένα αρνητικό σερί 4 αγώνων και 49 ημερών!

Στο κλειστό του ΟΑΚΑ, τα Τρίκαλα (2-5) άντεξαν για κάτι περισσότερο από 20 λεπτά! Τα υπερδιπλάσια επιθετικά ριμπάουντ (7-15) του «τριφυλλιού» σε συνδυασμό με το πολύ χαμηλό ποσοστό εντός πεδιάς (32,7%), δεν επέτρεψαν στην ομάδα του Κώστα Μέξα να συνεχίσει και στο 2ο μέρος την αξιοπρεπή εικόνα στις δύο πρώτες περιόδους και το -31 της τελικής διαφοράς (56-87), είχε ως μοναδικό θετικό στοιχείο την καλή απόδοση του Μάρκο Τέγιτς (14π. & 4ρ. με 7/9 σουτ), που προερχόταν από δύο άσχημες εμφανίσεις.

Οι νικητές των ξένων και οι ηττημένοι των Ελλήνων!

Το ονειρικό ντεμπούτο του Θαντέους ΜακΦάντεν (35π. & 3ασ. με 7/11 τριπ.) και η επιθετική έκρηξη του Κάμερον Τζόουνς (28π., 5ρ. & 4ασ.), ανέβασαν κατά 20 πόντους, την παραγωγικότητα της Κύμης (1-6), που πήρε το 88% του σκοραρίσματός της από τους ξένους της κι έφτασε στην πρώτη νίκη (92-91). Το πρώτο ρόζ φύλλο αγώνα, μάλιστα, έχει τριπλή αξία για την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη, που μπορεί πλέον να ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια.

Πρώτον επειδή επετεύχθη εκτός έδρας για πρώτη φορά στην Α1 Κατηγορία, δεύτερον επειδή «ήρθε» απέναντι σε έναν από τους συνδιεκδικητές της παραμονής και τρίτον προέκυψε κόντρα στη ροή του αγώνα, με τον Πανιώνιο να έχει στείλει το ματς στην παράταση και να έχει προηγηθεί με +4 στο έξτρα πεντάλεπτο. Αφήνουμε στην άκρη το ότι οι δύο πρώτοι σκόρερ των νικητών μοιράστηκαν το βραβείο του MVP της 7ης αγωνιστικής.

Ο συνδυασμός του εξαιρετικά χαμηλού budget και της τιμωρίας της έδρας του (3+1 αγωνιστικές), αποδεικνύεται καταδικαστικός για τον Πανιώνιο (0-7), που ακόμη δεν έχει γευθεί την χαρά της νίκης στην εφετινή σεζόν. Το χειρότερο απ' όλα είναι ότι οι «κυανέρυθροι» άργησαν να... ξυπνήσουν και παρά την αλλαγή προπονητή, η συμπλήρωση του 1/4 της κανονικής περιόδου, τους βρίσκει ήδη με 3 εντός έδρας ήττες από ομάδες που «όφειλαν» να νικήσουν (Προμηθέα, Κολοσσό και Κύμη) αλλά το κυριότερο, κάτω από την Κύμη, που πέτυχε την πρώτη νίκη (91-92) μέσα στη Νέα Σμύρνη (Σακελλαρίου 24π. & 5ασ.).

Το πρωτάθλημα μπορεί να έχει ακόμη πολύ δρόμο, ο «ιστορικός» (έκανε ένσταση μετά το ματς), όμως, προβάλει πλέον ως το πρώτο φαβορί για μία εκ των δύο θέσεων του υποβιβασμού και ο Βαγγέλης Ζιάγκος πρέπει να περάσει μέσα από... Συμπληγάδες Πέτρες για να τον αποφύγει... Ειδικότερα, όταν ο πιο παραγωγικός ξένος παίκτης του είναι ο νεοφερμένος Ντέγιαν Κράβιτς που μετά βίας αγγίζει τον διψήφιο αριθμό πόντων (μ.ο. 10,0π.)...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!