Το 2023 φεύγει, τα Gazzetta Awards by bwin έρχονται!

Το 2023 φεύγει, τα Gazzetta Awards by bwin έρχονται!

Τα βραβεία που έγιναν θεσμός επιστρέφουν, δίνοντας στους αναγνώστες του Gazzetta τη δυνατότητα να επιλέξουν οι ίδιοι όσους ξεχώρισαν μέσα στο 2023 και να τους δουν να ανεβαίνουν στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής για τη μεγαλειώδη βράβευση!

Η αυλαία του 2023 έχει ξεκινήσει να πέφτει και σε αθλητικό επίπεδο, το έτος που φτάνει σιγά-σιγά στο τέλος του, άφησε πίσω του πολλά. Επιτυχίες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, επιτυχίες στο «εθνικό μας άθλημα», το πόλο, ατομικές και συλλογικές διακρίσεις, άνθρωποι που μας έκαναν να συγκινηθούμε για τη δύναμη ψυχής τους, Έλληνες αθλητές που σήκωσαν τη σημαία ψηλά στο εξωτερικό, «μύθοι» των σπορ που πέρασαν για πάντα στη σφαίρα του θρύλου.

Από το 2015, το Gazzetta δίνει σε όλους εσάς τη δυνατότητα να επιλέξετε με την ψήφο σας τους δικούς σας κορυφαίους και να αποφασίσετε πού θα δοθούν τα βραβεία του κορυφαίου αθλητικού site! Τα ρεκόρ ψηφοφορίας σπάνε συνεχώς, οι συμμετοχές ανεβαίνουν και σε αρκετές κατηγορίες έχουμε ξεχωριστά ντέρμπι, με αποκορύφωμα την περσινή διαδικασία για την ανάδειξη του κορυφαίου προπονητή, η οποία κρίθηκε σε λίγες ψήφους.

Έτσι και φέτος, λοιπόν, το Gazzetta θα σας δώσει τη δυνατότητα να φτιάξετε τη δική σας λίστα με τους καλύτερους του 2023 και να τους δείτε στο Μέγαρο Μουσικής, μαζί με πολλές ακόμα σπουδαίες προσωπικότητες.

image

Τι είναι τα Gazzetta Awards

Τα Gazzetta Awards είναι μια διαδικτυακή ψηφοφορία που διοργανώνει το κορυφαίο αθλητικό site της χώρας, δίνοντας σε όλους εσάς τη δυνατότητα να ψηφίσετε εκείνους που ξεχώρισαν στις εκάστοτε κατηγορίες. Η διαδικασία ξεκίνησε το 2015 και συνεχίζεται, παρουσιάζοντας κάθε χρόνο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Οι βασικές κατηγορίες είναι οι εξής: Αθλητής της Χρονιάς, Αθλήτρια της Χρονιάς, Προπονητής της Χρονιάς, Ομάδα της Χρονιάς, Fair Play της χρονιάς, Αθλητής με αναπηρία της Χρονιάς. Ανάλογα με τη σεζόν, υπάρχουν ειδικές κατηγορίες, όπως και ειδικές βραβεύσεις στο τέλος της διαδικασίας.

Τα τελευταία δύο χρόνια, τα Gazzetta Awards έχουν ολοκληρωθεί με μια μεγαλειώδη εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας τιμήθηκαν οι νικητές της ψηφοφορίας, παράλληλα με ειδικές βραβεύσεις ανθρώπων που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στον αθλητισμό, αλλά και προσωπικοτήτων που έχουν καταφέρει να γίνουν πηγή έμπνευσης. Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Ολυμπιακή Επιτροπή, ενώ τα περσινά Gazzetta Awards by bwin διεξήχθησαν στο Μέγαρο Μουσικής, με παρουσιαστή τον Γιώργο Καπουτζίδη.

Φέτος, τα Gazzetta Awards 2024 by bwin ανανεώνονται, κάνοντας την εμπειρία του χρήστη ακόμα καλύτερη και τη διαδικασία της ψηφοφορίας ευκολότερη. Η νέα σελίδα θα βρίσκεται στον «αέρα» σε λίγες μέρες και πέραν των κατηγοριών, θα μπορείτε να δείτε το δικό μας Hall of Fame, τους προηγούμενους νικητές των βραβείων που έχουν σημαδέψει τον ελληνικό αθλητισμό!

Στο πλευρό και των φετινών Gazzetta Awards βρίσκεται η bwin, ως Χρυσός Χορηγός, αλλά και μερικά ακόμη μεγάλα brands, τα οποία θα ανακοινωθούν σύντομα.

image

Οι προηγούμενοι νικητές των Gazzetta Awards

Κάθε χρόνο, οι συμμετοχές στα Gazzetta Awards αυξάνονται! Το 2015, όταν και ξεκίνησε η διαδικασία, ψήφισαν 45.335 αναγνώστες του Gazzetta και ανέδειξαν κορυφαίους τον Λευτέρη Πετρούνια (καλύτερο αθλητή), τη Νικόλ Κυριακοπούλου (καλύτερη αθλήτρια), την Εθνική Ελλάδος Εφήβων στο μπάσκετ (καλύτερη ομάδα) και τον Ηλία Παπαθεοδώρου (καλύτερο προπονητή).

Το 2016, οι ψήφοι έφτασαν τις 53.149, ενώ προστέθηκε μια κατηγορία πολύ σημαντική: Αυτή του καλύτερου αθλητή με αναπηρία. Κορυφαίος αθλητής αναδείχθηκε ο Σπύρος Γιαννιώτης, αθλήτρια η Άννα Κορακάκη, ομάδα οι Μάντης - Καγιαλής, προπονητής ο Δημήτρης Ιτούδης και ΑμεΑ ο Παύλος Μάμαλος.

Το 2017, προστέθηκε μια ακόμα σημαντική κατηγορία, αυτή του Fair Play. Οι ψήφοι «ανέβηκαν» στις 55.450 και εσείς αναδείξατε ως κορυφαίους τον Λευτέρη Πετρούνια (δεύτερο βραβείο στα Gazzetta Awards), την Κατερίνα Στεφανίδη, την Εθνική Νέων-Ανδρών στο πόλο, τον Τσάβι Πασκουάλ, τον Μιχάλη Σεΐτη και τον Κώστα Κοκκινοπλίτη από τη Νέα Κρήνη, ο οποίος πήρε το βραβείο του Fair Play.

H κατάρριψη του ρεκόρ συνεχίστηκε το 2018, καθώς με 56.266 συνολικές ψήφους, ο Λευτέρης Πετρούνιας πήρε ένα ακόμα βραβείο κορυφαίου αθλητή, η Κατερίνα Στεφανίδη αναδείχθηκε ξανά κορυφαία αθλήτρια, ο Θοδωρής Βλάχος καλύτερος προπονητής, ο Ολυμπιακός στο πόλο κορυφαία ομάδα, ο Γρηγόρης Πολυχρονιάδης καλύτερος αθλητής ΑμεΑ και η Κ15 του Παναθηναϊκού «σήκωσε» το βραβείο Fair Play.

To 2019 οι διαδικτυακές κάλπες έκλεισαν στις 59.944 ψήφους. Γιάννης Αντετοκούνμπο, Κατερίνα Στεφανίδη, Δημήτρης Ιτούδης, ΠΑΟΚ, Νικ Καλάθης και Εθνική Ελλάδας μπάσκετ Κωφών Γυναικών ξεχώρισαν στις κατηγορίες των βραβείων.

Έπειτα, ήρθαν τα Gazzetta Awards του 2020 για να «μεγαλώσουν» ακόμα περισσότερο τη διαδικασία. Οι ψήφοι έφτασαν στις 120.699 και η πανδημία όχι μόνο δεν περιόρισε την αγάπη του κοινού του κορυφαίου αθλητικού site για τον αθλητισμό, αλλά την... απογείωσε! Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, για δεύτερη σερί χρονιά, αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής και η Μαρία Σάκκαρη ήταν η αθλήτρια της χρονιάς (για πρώτη φορά στα έξι χρόνια του θεσμού). Καλύτερη ομάδα ψηφίσατε τον Ολυμπιακό στο ποδόσφαιρο και καλύτερο προπονητή τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο του Παναθηναϊκού στο βόλεϊ. Ο Στέλιος Μαλακόπουλος ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος αθλητής με αναπηρία και καλύτερη στιγμή fair play αναδείχθηκε εκείνη του νεαρού Λευτέρη Μπακογιάννη.

Το 2021 το ρεκόρ ψήφων έσπασε εκ νέου, φτάνοντας τις 137.141! Οι ίδιοι οι αθλητές «αγκάλιασαν» τα Gazzetta Awards περισσότερο από ποτέ και το Gazzetta διοργάνωσε ένα αξέχαστο event, για να τιμήσει τους νικητές! Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναδείχθηκε αθλητής της χρονιάς, η Μαρία Σάκκαρη κορυφαία αθλήτρια, η Εθνική πόλο ανδρών καλύτερη ομάδα, ο Θοδωρής Βλάχος προπονητής της χρονιάς, ο Θανάσης Γκαβέλας αθλητής με αναπηρία της χρονιάς, ενώ η Εθνική Ακρωτηριασμένων πήρε το βραβείο Fair Play. Στην έξτρα κατηγορία, ο Κώστας Τσιμίκας αναδείχθηκε ποδοσφαιριστής της χρονιάς.

Πέρυσι, τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή πήρε ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος συγκέντρωσε 76.469 ψήφους! Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έκοψε πρώτη το νήμα στις γυναίκες, με 59.556 ψήφους και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξεπέρασε στο νήμα τον Γιώργο Μπαρτζώκα, για να αναδειχθεί κορυφαίος προπονητής με 38.042 ψήφους. Καλύτερη ομάδα επιλέξατε ξανά την Εθνική Ανδρών πόλο με 36.475 ψήφους, ενώ ο Σέρχιο Αραούχο έκανε... νταμπλ. Πήρετο το βραβείο Fair Play 61.408 ψήφους, για την αφιέρωση του γκολ που πέτυχε στο «Βικελίδης» στον αδικοχαμένο Άλκη Καμπανό, καθώς και το ειδικό βραβείο για το γκολ της χρονιάς, με 42.459 ψήφους. Ο Αντώνης Τσαπατάκης αναδείχθηκε αθλητής με αναπηρία της χρονιάς με 31.060 ψήφους. Η τελετή στο Μέγαρο Μουσικής ξεπέρασε κάθε προσδοκία, συγκεντρώνοντας στον εμβληματικό χώρο ένα σημαντικό μέρος της ελληνικής αθλητικής ιστορίας!

Όσο για τις συνολικές ψήφους; 142.479 και νέο ρεκόρ, το οποίο είμαστε σίγουροι ότι θα καταρρίψετε φέτος!

image

Τι είδαμε στην περσινή τελετή

Συγκίνηση, συναίσθημα, υπερηφάνεια, αλληλεγγύη! Αυτές είναι μόνο μερικές λέξεις που μπορούν να ταιριάξουν με όσα ζήσαμε στην περσινή τελετή απονομής των Gazzetta Awards 2022 by bwin.

Oι στιγμές που ξεχώρισαν ήταν πάρα πολλές. Από τη συγκίνηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς κατά τη διάρκεια της τιμητικής βράβευσής του και τα λόγια του Γιάννη Μπέζου προς το πρόσωπό του, στα δάκρυα του Αντώνη Αντωνιάδη και του Στέλιου Πρασσά, που πήραν Inspirational Awards. Από την συνάντηση του Αντώνη Νικοπολίδη με τον Μίτσελ επί σκηνής, στην βράβευση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς από την «πράσινη» Άννα Βίσση και το συναπάντημα δύο θρύλων του μπάσκετ, του Βασίλη Σπανούλη και του Ντέγιαν Μποντιρόγκα.

H Εθνική πόλο, τα αισιόδοξα μηνύματα του Μίλτου Τεντόγλου και του προπονητή του, Γιώργου Πομάσκι, καθώς και τα χαμόγελα της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη ήταν μόνο κάποια στιγμιότυπα, από μια βραδιά γεμάτη highlights! Και φυσικά, το ειδικό βραβείο στη μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξανδρου Νικολαΐδη, το οποίο παρέλαβε η σύζυγός του, Δώρα Τσαμπάζη, από δύο μικρούς φίλους του τάε κβον ντο. Στη μνήμη του, άλλωστε, ήταν αφιερωμένο το περσινό βραβείο Fair Play.

Επειδή όμως τίποτα δεν συγκρίνεται με την εικόνα, μπορείτε να δείτε το video.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος τα Gazzetta Awards 2024 by bwin θα ολοκληρωθούν με μια τελετή στο Μέγαρο Μουσικής, για την οποία ετοιμάζουμε πολλές εκπλήξεις. Μείνετε συντονισμένοι!

@Photo credits: INTIME