Τα μυστικά για να φτιάξεις τον τέλειο καφέ σπίτι!

Τα μυστικά για να φτιάξεις τον τέλειο καφέ σπίτι!

Gazzetta team

Μπορεί η προετοιμασία του καφέ στο σπίτι να θεωρείται γενικά μια απλή διαδικασία, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι πίσω από κάτι τόσο εύκολο φαινομενικά, κρύβονται πολλά μυστικά, αλλά και πολλές παγίδες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι πάντα ο καφές που παίρνουμε απ’ έξω κερδίζει στα σημεία εκείνον που φτιάχνουμε στο σπίτι.

Μάλιστα, τώρα που είμαστε όλοι αναγκασμένοι να μένουμε περισσότερο σπίτι, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να απολαμβάνουμε τον αγαπημένο μας καφέ, όπως ακριβώς θα το πίναμε σε μια καφετέρια!

Πώς θα μπορέσουμε λοιπόν να γίνουμε master του καφέ και να ετοιμάζουμε και εμείς μόνοι μας ροφήματα εφάμιλλα εκείνων που φτιάχνουν οι επαγγελματίες baristas, πιο εύκολα όμως από ποτέ; Η απάντηση κρύβεται σε μερικές μικρές και απλές συμβουλές που όμως παίζουν σπουδαίο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα και θα σας επιτρέψουν να απογειώσετε τους καφέδες σας.

1) Ο φρεσκοαλεσμένος καφές κάνει τη διαφορά

Οι περισσότεροι από εμάς, για λόγους ευκολίας, επιλέγουμε να αγοράζουμε αλεσμένο καφέ. Ωστόσο, ο καφές σε κόκκους είναι πολύ πιο σωστή επιλογή γιατί είναι πάντα φρέσκος, δεν χάνει τα αρώματα και τις γεύσεις του και φυσικά έχει περισσότερο χρόνο ζωής. Φροντίστε λοιπόν να προμηθευτείτε μια καφετιέρα με μύλο που θα σας επιτρέπει να μετατρέψετε τους κόκκους σε σκόνη ακριβώς τη στιγμή που θέλετε να ετοιμάσετε τον καφέ σας. Η πλήρως αυτόματη μηχανή espresso EP2235 της Philips αποτελεί ιδανική επιλογή για να απολαμβάνετε κάθε φορά το τέλειο φλυτζάνι καφέ από φρεσκοαλεμένους κόκκους στην ιδανική θερμοκρασία και με μοναδικό άρωμα, πιο εύκολα από ποτέ! Διαθέτει 100% κεραμικούς μύλους, εξαιρετικά σκληρούς και ακριβείς, ώστε κατά την άλεση να μην δημιουργείται υπερθέρμανση και καταστρέφονται τα αρώματα του καφέ. Είναι υψηλής αντοχής, για αυτό μείνετε ήσυχοι, καθώς θα απολαμβάνετε φρέσκο αρωματικό καφέ για τουλάχιστον 20.000 φλιτζάνια.

2) Χρησιμοποιείτε πάντα φιλτραρισμένο νερό

Είναι αυτονόητο ότι όσο καλύτερη είναι η ποιότητα του νερού που χρησιμοποιείτε, τόσο καλύτερο θα είναι και το τελικό αποτέλεσμα. Το αφιλτράριστο νερό σίγουρα δεν ενδείκνυται για έναν υψηλού επιπέδου καφέ. Αν ωστόσο δεν θέλετε να μπείτε σε αυτή τη διαδικασία, φροντίστε να επιλέξετε μια καφετιέρα που περιλαμβάνει ποιοτικό φίλτρο νερού και ιδανικά θα σας ενημερώνει για το πότε χρειάζεται αλλαγή, όπως η πλήρως αυτόματη μηχανή espresso Philips EP2221, ώστε να απολαμβάνετε την υπέροχη γεύση του καφέ σε κάθε σας φλυτζάνι.

3) Το τέλειο αφρόγαλα θέλει προσοχή και υπομονή

Πόσες φορές έχετε προσπαθήσει να φτιάξετε αφρόγαλα και έχετε αποτύχει παταγωδώς; Μην στεναχωριέστε, δεν είστε οι μόνοι. Το σωστό αφρόγαλα κρύβει πολλά μυστικά και η προετοιμασία του θέλει αρκετή προσοχή. Αρχικά, καλό θα ήταν να αποφύγετε τα γάλατα με χαμηλά λιπαρά, καθώς η τελική γεύση θα είναι αρκετά πιο φτωχή. Επίσης, να θυμάστε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι υπερβολικά ζεστό, αλλά χλιαρό ή ακόμα και κρύο, αναλόγως το ρόφημα. Φυσικά, αν η μηχανή σας έχει ένα καλό σύστημα παρασκευής αφρόγαλου, τα πάντα γίνονται πολύ πιο εύκολα. Η πλήρως αυτόματη μηχανή espresso Philips EP4341 με το σύστημα LatteGo ετοιμάζει το τέλειο αφρόγαλα, καθώς αναμειγνύει γάλα και αέρα σε υψηλή ταχύτητα στον ειδικό στρογγυλό θάλαμο και στην ιδανική θερμοκρασία.

4) Δώστε την απαραίτητη σημασία στο καθάρισμα

Το προσεχτικό καθάρισμα της καφετιέρας είναι μεγίστης σημασίας. Πέρα από το γεγονός ότι αποτελεί θέμα υγιεινής –και αυτό είναι το βασικότερο- μια καφετιέρα που δεν έχει καθαριστεί σωστά σίγουρα δεν θα μας δώσει καλό καφέ. Φροντίστε λοιπόν να καθαρίζετε επιμελώς τόσο τη μονάδα παρασκευής όσο και τα υπόλοιπα εξαρτήματα όσο συχνά χρειάζεται. Αν η όλη διαδικασία σας φαίνεται κουραστική, καλό θα ήταν πριν αγοράσετε την καφετιέρα σας να δώσετε σημασία στην ευκολία καθαρισμού της. Η πλήρως αυτόματη μηχανή espresso ΕP3249 LatteGo καθαρίζεται πανεύκολα καθώς τόσο το σύστημα γάλακτος, όσο και ο δίσκος περισυλλογής υγρών αλλά και το δοχείο υπολειμμάτων αλεσμένου καφέ τοποθετούνται στο πλυντήριο πιάτων. Έτσι εξοικονομείτε χρόνο και εξασφαλίζετε ένα υγιεινό καθάρισμα.

5) Τα πάντα ξεκινάνε από μια καλή μηχανή του καφέ

Ακόμα και αν τηρήσετε ευλαβικά τα παραπάνω βήματα κατά την προετοιμασία του αγαπημένου σας καφέ, το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι απόλυτα ικανοποιητικό αν δεν επενδύσετε σε ένα ποιοτικό μηχάνημα. Οι πλήρως αυτόματες μηχανές espresso της Philips αποτελούν την ιδανική επιλογή, καθώς σας δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε πολλά διαφορετικά είδη καφέδων αυτόν που σας αρέσει και να τον ετοιμάσετε πανεύκολα απλά με το πάτημα ενός κουμπιού. Έτσι απολαμβάνετε τον τέλειο καφέ στο σπίτι, από έναν απλό espresso, μέχρι ένα λαχταριστό cappuccino ή latte macchiato από φρεσκοαλεσμένους κόκκους, αντάξιο με αυτόν που θα πίνατε σε μια καφετέρια.

Προσαρμόζοντας την ένταση και την ποσότητα του καφέ από το μενού My Coffee Choice, φτιάχνετε τον καφέ σας ακριβώς όπως τον πίνετε. Παράλληλα, το σύστημα Aroma Extract πετυχαίνει έξυπνα την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στη θερμοκρασία εκχύλισης και την εξαγωγή του αρώματος, διατηρώντας τη θερμοκρασία του νερού μεταξύ 90 και 98°C, ενώ προσαρμόζει το ρυθμό ροής του νερού για να απολαμβάνετε υπέροχους καφέδες. Και αν προτιμάτε τον καφέ σας με γάλα, με τις αυτόματες μηχανές Philips έχετε ένα μοναδικά πλούσιο και κρεμώδες αφρόγαλα, για να συνοδεύει τον καφέ σας κάθε φορά στην ποσότητα που επιθυμείτε. Έτσι, αποτελούν τον ιδανικό σύμμαχό σας για να απολαμβάνετε καφέ επαγγελματικού επιπέδου στο σπίτι σας.