Επανέρχονται κατά διαστήματα οι αισθήσεις του Ζανάρντι

Gazzetta team
Επανέρχονται κατά διαστήματα οι αισθήσεις του Ζανάρντι
Ο γιος του Αλεσάντρο Ζανάρντι αποκάλυψε ότι η κατάσταση του πατέρα του βελτιώνεται γρηγορότερα από το αναμενόμενο, αν και κουράζεται πολύ γρήγορα, ενώ προς το παρόν δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον του.

Πάνω από ένας μήνας έχει περάσει μετά το σοβαρό τροχαίο δυστύχημα του Αλεσάντρο Ζανάρντι σε αγώνα όπου οδηγούσε χειρήλατο αμαξίδιο και συγκρούστημε με φορτηγό. Ο Ιταλός πρώην οδηγός αγώνων εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, ωστόσο έχει μεταφερθεί πλέον σε κλινική αποκατάστασης του Κόμο, η οποία εξειδικεύεται σε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Στο ενδιάμεσο διάστημα σταμάτησε η φάση ύπνωσης του Ζανάρντι, που δεν βρίσκεται πια σε τεχνητό κώμα. Λεπτομέρειες της εξέλιξης της υγείας του πολλαπλού νικητή σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, ανέφερε ο γιος του με δηλώσεις του στην εφημερίδα Corriere della Sera, όπου τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Είμαστε χαρούμενοι, επειδή έχει αναρρώσει γρηγορότερα από ό,τι αναμέναμε. Δεν θα έπρεπε όμως να μας εκπλήσσει κάτι τέτοιο, γιατί αυτός είναι ο μπαμπάς. Είναι απίστευτο πόση ενέργεια έχει αυτός ο άνδρας, είναι εξωπραγματικά δυνατός. Εχει πάντως έναν πολύ μακρύ δρόμο ακόμη μπροστά του».

Διέφυγε τον κίνδυνο

Ωστόσο είχαμε και άλλες δηλώσεις, αυτή τη φορά του ιερέα Λούκα Πόλι που επισκέφθηκε τον Ζανάρντι στο νοσοκομείο και είπε την εφημερίδα ‘’Gazzetta dello Sport’’ ότι «ο Άλεξ Ζανάρντι έχει μόνον κατά διαστήματα τις αισθήσεις του και κουράζεται γρήγορα. Μερικές φορές είναι ξύπνιος, μερικές όχι. Μετά τη μεταφορά του από τη Σιένα στο Κόμο ήταν πολύ κουρασμένος. Μπόρεσα να τον δω μόνον για λίγο. Δεν μπόρεσα να πιάσω το χέρι του, γιατί σε αυτούς τους καιρούς οφείλουμε να κρατάμε αποστάσεις από τους ασθενείς».

Από τα συμφραζόμενα των δύο επισκεπτών καταλήγουμε στο συμπέρασμα, ότι ο Ζανάρντι έχει διαφύγει τον κίνδυνο του θανάτου, ωστόσο παραμένει ακόμη αβέβαιη η πορεία της ανάρρωσής του. Αρχικά είχε ακουστεί, ότι ο Ιταλός τραυματίστηκε σοβαρά κατά το ατύχημα στα μάτια του, όμως ο γιος του Νικολό Ζανάρντι ανέφερε σχετικά ότι «το πρόβλημα με την όρασή του είναι αυτή τη στιγμή το μικρότερο. Είναι σημαντικό να μάθουμε προηγουμένως, αν θα μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε ξανά με αυτόν».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!