9 συμβουλές οδήγησης για να αντιμετωπίσετε τον «Ιανό»

Gazzetta team
9 συμβουλές οδήγησης για να αντιμετωπίσετε τον «Ιανό»
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα κατά τη διάρκεια της οδήγησης μπορούν να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα, τα οποία καλύτερα να γνωρίζουμε πως θα αποφύγουμε.

Η κακοκαιρία «Ιανός» έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή της στη χώρα μας και ειδικά σε περιοχές της νότιας και δυτικής Ελλάδας αναμένονται πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα.

Αν δεν είναι δυνατόν να αναβάλλετε το ταξίδι σας προς τις περιοχές που θα πληγούν ή αν ο «Ιανός» αλλάξει κατεύθυνση και σας συναντήσει εκεί που δεν τον περιμένετε, καλό θα είναι να γνωρίζετε πως θα προστατευτείτε.

Διαβάστε μερικές απλές συμβουλές προφύλαξης και φυσικά ενημερωθείτε για την πορεία του φαινομένου, ώστε ιδανικά να το αποφύγετε.

  • Βεβαιωθείτε ότι οι υαλοκαθαριστήρες σας είναι σε καλή κατάσταση και το δοχείο πλύσης του παρμπρίζ γεμάτο νερό και αντιψυκτικό.

  • Γεμίστε το αυτοκίνητο με καύσιμα.

  • Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες της Τροχαίας και του αρμόδιου προσωπικού της λειτουργίας των αυτοκινητόδρομων.

  • Σε περίπτωση καταιγίδας οδηγείτε με μικρή ταχύτητα και τηρείτε μεγάλες αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα. Αν η ορατότητα είναι πολύ περιορισμένη, ανάψτε το πίσω φως ομίχλης (όχι τα εμπρός)

  • Χρησιμοποιείτε τον κλιματισμό ώστε το εσωτερικό των παρμπρίζ να μην θαμπώνει από υγρασία.

  • Σε περίπτωση χαλαζόπτωσης ή αν η νεροποντή είναι έντονη και η ορατότητα μηδενική, σταματήστε στην άκρη του δρόμου, μακριά από δέντρα και ανάψτε τα αλάρμ μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.

  • Σε περίπτωση ηλεκτρικής καταιγίδας (πολλών κεραυνών), κλείστε τα τζάμια και μην ακουμπάτε σε μεταλλικά αντικείμενα.

  • Μείνετε μακριά από πλημμυρισμένους δρόμους. Μην διασχίζετε έστω και πολύ μικρά ρέματα.

  • Αν βρίσκεστε σε επαρχιακό δρόμο με με μεγάλα και κάθετα πρανή, προσέξτε πολύ τις κατολισθήσεις. Αποφύγετε την κίνηση σε τέτοιες οδούς.

Δεν ξεχνάμε ποτέ ότι και στην οδήγηση η πρόληψη αποτελεί την καλύτερη μέθοδο αποφυγής προβλημάτων. Φροντίστε το αυτοκίνητο να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και εσείς σε επαγρύπνηση. Και φυσικά να θυμάστε ότι η καλύτερη λύση στην αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων είναι η αποφυγή τους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!