Οι νέες επεκτάσεις της Αττικής Οδού

Gazzetta team
Οι νέες επεκτάσεις της Αττικής Οδού
Τον επόμενο χρόνο θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός για την επέκταση της Αττικής Οδού προς Ραφήνα και Λαύριο, αλλά και της σύνδεσης της περιφερειακής Υμηττού μέσω υπόγειας σήραγγας με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Προτεραιότητα στην επέκταση της Αττικής Οδού προς τη Λεωφόρο Κύμης έχει δώσει η ελληνική κυβέρνηση. Σύμφωνα με δήλωση του αρμόδιου υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, η συγκεκριμένη επέκταση θα προχωρήσει σύντομα ως δημόσιο έργο και έτσι θα λυθεί το χρόνιο πρόβλημα κυκλοφοριακής συμφόρησης που παρατηρείται σήμερα στην έξοδο της Αττικής Οδού προς την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας. Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει μία υπόγεια σήραγγα μήκους 1.260 μέτρων και μία ανοιχτού τύπου με μήκος 1.160 μέτρων, όπως επίσης μία επέκταση από τον κόμβο της Αττικής Οδού έως τον κόμβο Καλυφτάκη στην Κάτω Κηφισσιά. Η νέα διαδρομή δεν θα έχει πρόσθετα διόδια και έχει ζητηθεί να γίνει η χρηματοδότησή της από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Το 2022 ο διαγωνισμός

Όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ του οικονομικού ιστότοπου insider.gr, εντός του 2022 θα ξεκινήσει και ο διαγωνισμός της επέκτασης της Αττικής Οδού προς Λαύριο και Ραφήνα, καθώς επίσης της σύνδεσης της περιφερειακής Υμηττού με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης μέσω υπόγειας σήραγγας. Ο συνολικός προϋπολογισμός για την εκτέλεση όλων αυτών των έργων πλησιάζει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ θα έχει ως συνέπεια την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας σε κομβικά σημεία του Λεκανοπεδίου, όπως τη Βόρεια Αθήνα, τη Βόρειο – Ανατολική Αττική και τον κόμβο της Μεταμόρφωσης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!