Πώς ξοδέψαμε 50% λιγότερα χρήματα για καύσιμα με το ίδιο αυτοκίνητο

Gazzetta team
Πώς ξοδέψαμε 50% λιγότερα χρήματα για καύσιμα με το ίδιο αυτοκίνητο
Κάναμε ένα πραγματικό test drive για να δούμε τι μας συμφέρει περισσότερο!

Με τη βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης να ανεβαίνουν δραματικά μέρα με την ημέρα, δεν είναι τυχαίο γιατί εκατοντάδες χιλιάδες οδηγοί αναζητούν τη λύση της μετακίνησής τους στα εναλλακτικά καύσιμα.

Με την υγραεριοκίνηση άλλωστε, έχεις ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ έως 50% κέρδος στις μετακινήσεις σου. Εσύ θα συνεχίσεις να πληρώνεις παραπάνω;

Το παρακάτω παράδειγμα αποτελεί πραγματική δοκιμή σε test drive αυτοκίνητο Nissan Micra K13 1,2 με το οποίο καλύφθηκε μια διαδρομή 244 χλμ., που περιελάμβανε όλα τα οδηγικά μοτίβα (πόλη, ταξίδι, επαρχιακό δίκτυο).

Στη πρώτη δοκιμή, η διαδρομή πραγματοποιήθηκε με καύσιμο τη βενζίνη και το συνολικό κόστος ήταν 24,71 ευρώ ή 0,101 ευρώ ανά χλμ*.

Κατά τη δεύτερη διαδρομή, η οδήγηση έγινε με υγραέριο- LPG και τον ίδιο ρυθμό κίνησης. Το αποτέλεσμα; Κόστος διαδρομής 13,02 ευρώ ή 0,053 ευρώ ανά χλμ**.

ΑΠΟΛΥΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!

Και αν το ήδη οικονομικό Nissan Micra γίνεται ακόμη πιο οικονομικό, φανταστείτε το όφελος σε μεγαλύτερα αυτοκίνητα με μεγάλου κυβισμού κινητήρες ή σε παλαιότερα μοντέλα αυτοκινήτων με αρκετά υψηλότερη κατανάλωση!

Η οικονομία που εξασφαλίζεις είναι ξεκάθαρη για μία απλή διαδρομή…πόσο μάλλον για τις μετακινήσεις σου ετησίως!

Ένας μέσος οδηγός διανύει το χρόνο περίπου 15.000 χλμ.. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί σε ετήσια βάση 801 ευρώ* με υγραέριο , την ίδια στιγμή που το κόστος κίνησης με αμόλυβδη διαμορφώνεται στα 1520 ευρώ*. Άρα, σε ετήσια βάση, το όφελος διαμορφώνεται σε 719 ευρώ!

Είναι λοιπόν προφανές πως όχι μόνο θα αποσβέσει τα χρήματα που έδωσε για την τοποθέτηση του συστήματος υγραερίου σχεδόν στο χρόνο, αλλά θα βάλει και αρκετά ευρώ στην τσέπη του. To όφελος για τον καταναλωτή πολλαπλασιάζεται αφού όσο περισσότερο οδηγεί, τόσο περισσότερο κερδίζει.

Στα πλεονεκτήματα του υγραερίου προστίθενται επίσης το γεγονός ότι έχει την πιο ώριμη τεχνολογία και την καλύτερη κάλυψη δικτύου για εφοδιασμό, με πάνω από 1200 πρατήρια σε όλη την Ελλάδα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ;

Σου δίνεται η δυνατότητα να επιλέξεις το κόστος καυσίμου για την ίδια απόσταση. Υπάρχει ποτέ περίπτωση να επιλέξεις την ακριβότερη λύση; Φυσικά όχι!

* Μέση τιμή αμόλυβδης 1,646 ευρώ/λτ.
** Μέση τιμή LPG 0,845 ευρώ/λτ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!