To νέο ηλεκτρικό Citroen e-Berlingo παραδίδει μαθήματα χωροταξίας

To νέο ηλεκτρικό Citroen e-Berlingo παραδίδει μαθήματα χωροταξίας
Η Citroen συνεχίζει τη διεύρυνση στη γκάμα του Berlingo, που οφείλει την επιτυχία του στην ευρύχωρη και ευέλικτη καμπίνα.

Όπως και το μοντέλο με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, έτσι και το νέο ηλεκτρικό e-Berlingo μπορεί να μετατραπεί και να δώσει λύσεις σε κάθε ανάγκη, προσφέροντας τη βέλτιστη ελευθερία χρήσης σε καθημερινή βάση. Μπορεί να μεταφέρει πέντε έως επτά άτομα ανάλογα με την έκδοση (4,4 ή 4,7 μέτρων μήκους) ή να ελευθερώσει μεγάλο χώρο για την αποθήκευση βαρέων και ογκωδών αντικειμένων.

Συμπαγές εκτός, τεράστιο εντός

Το e-Berlingo διαθέτει βέλτιστη εκμετάλλευση χώρων με 167 λίτρα αποθηκευτικών χώρων και ιδιαίτερα μεγάλο χώρο αποσκευών, που είναι 775 λίτρα για την έκδοση Μ με τα καθίσματα στη θέση τους και 1.050 λίτρα για την έκδοση XL (σε διαμόρφωση πέντε θέσεων). Για βέλτιστη ευκολία, οι αποθηκευτικοί χώροι σχεδιάστηκαν έτσι ώστε οι επιβάτες, κάνοντας τη βέλτιστη χρήση τους, να μπορούν να αποφεύγουν την τοποθέτηση αντικειμένων στα πόδια τους.

Μεταξύ των 26 αποθηκευτικών χώρων, το έξυπνα σχεδιασμένο Modutop® μόνο, προσφέρει 92 λίτρα εξαιρετικά πρακτικών χώρων σε απόσταση πρόσβασης με το χέρι. Είναι μια πρακτική επιλογή εκμετάλλευσης του χώρου πάνω από τα κεφάλια των επιβατών, με ράφι από ημιδιάφανο υλικό για να περνάει το φως στις εκδόσεις με την μεγάλη γυάλινη ηλιοροφή και να μπορούν οι επιβάτες να διακρίνουν που έχει αποθηκευτεί το κάθε τι.

Η πρόσβαση των πίσω επιβατών στο e-Berlingo απλοποιείται με δύο μεγάλες συρόμενες πλευρικές πόρτες εξοπλισμένες με ηλεκτρικά παράθυρα, μια μεγάλη πίσω πόρτα πρακτική για τη φόρτωση και εκφόρτωση βαρέων και ογκωδών αντικειμένων και ένα άνοιγμα ξεχωριστό του πίσω παραθύρου για να δίνει πρόσβαση στο χώρο αποσκευών χωρίς να χρειάζεται να ανοίξει η 5η πόρτα.

Πρότυπο άνεσης και ηρεμίας

Το e-Berlingo κάνει κάθε διαδρομή μια χαλαρωτική στιγμή για τους επιβάτες. Το όχημα ξεκινά απρόσκοπτα με γραμμική ροπή και επιτάχυνση άμεσα διαθέσιμη χωρίς ανάγκη αλλαγής ταχυτήτων. Το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης παράγει μηδενικό θόρυβο και δονήσεις. Το e-Berlingo διαθέτει επίσης κορυφαία άνεση καμπίνας με εξαιρετικά άνετα καθίσματα, ξεκούραστη οδήγηση και κύκλο στροφής 10,80 μέτρων.

Ο ηλεκτρικός κινητήρας κινεί το όχημα σύμφωνα με τον επιλεγμένο τρόπο οδήγησης αναλόγως και των συνθηκών. Με ισχύ 100 kW (136 hp) / 260 Nm, το e-Berlingo φτάνει σε τελική ταχύτητα 135 χλμ./ώρα ανεξάρτητα από το πρόγραμμα (Normal, Eco και Sport) που έχει επιλεγεί από τον οδηγό.

To μοντέλο έχει εμβέλεια έως και 280 χιλιόμετρα με μια φόρτιση των μπαταριών ιόντων λιθίου 50 kWh που διαθέτει. Η οποία μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους, ενώ σε ταχυφορτιστή 100 kW μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ελάχιστο χρόνο μισής ώρας για έως και 80% της χωρητικότητας.

Ψηφιακός εσωτερικός κόσμος

Το νέο Citroen e-Berlingo διατίθεται και με ψηφιακό πίνακα οργάνων με οθόνη υψηλής ευκρίνειας 10 ιντσών (στάνταρ από τη Feel Pack έκδοση) για βέλτιστη ποιότητα εμφάνισης και τη σύγχρονη και γρήγορη εμφάνιση χρήσιμων πληροφοριών οδήγησης και πλοήγησης, με δυνατότητα διαμόρφωσης.

Στην κεντρική κονσόλα υπάρχει το ë-Toggle, που ελέγχει το κιβώτιο ταχυτήτων μέσω των λειτουργιών Park, Reverse, Neutral, Drive και Brake, μαζί με έναν επιλογέα για την ενεργοποίηση των τριών τρόπων οδήγησης: Eco, Normal και Power.

Η οθόνη αφής 8 ιντσών του συστήματος πολυμέσων στο e-Berlingo περιλαμβάνει kai μια ενότητα “Energy”, που παρέχει πρόσβαση στις ηλεκτρικές πτυχές λειτουργίας του αυτοκινήτου. Επίσης προσφέρει τη δυνατότητα ενεργοποίησης της προγραμματισμένης φόρτισης ή της προεπιλεγμένης θερμοκρασίας του εσωτερικού.

Το e-Berlingo θα βρίσκεται στις εκθέσεις της Citroën το δεύτερο εξάμηνο του 2021, σε τιμές που θα ανακοινωθούν λίγο πριν την έλευσή του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!