Ξεκινά η παραγωγή της χειροποίητης και πανάκριβης Bentley Bacalar (pics & vid)

Νίκος Γιαννούλας
Ξεκινά η παραγωγή της χειροποίητης και πανάκριβης Bentley Bacalar (pics & vid)
Η παραγωγή των μόλις 12 Bentley Bacalar, που καθεμιά κοστίζει 2.000.000 ευρώ, θα ξεκινήσει με την ολοκλήρωση ενός προγράμματος δοκιμών 20 εβδομάδων.

Χωρίς οροφή, σε γραμμή μπαρκέτα και βασισμένη στην Continental GT αλλά με αισθητικά στοιχεία από την πρωτότυπη EXP 100, η Bentley Bacalar αποτελεί ένα πολύ σπάνιο και ακριβό «παιχνίδι» για μεγάλα παιδιά.

Το αυτοκίνητο περιλαμβάνει συνολικά περισσότερα από 750 νέα εξαρτήματα, με περισσότερα από 40 από αυτά να είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, ενώ σχεδόν άλλα 100 κατασκευάζονται με τεχνικές ταχείας χειροποίητης παραγωγής.

Bentley Bacalar

Το εξαιρετικά σπάνιο roadster μοντέλο της Bentley πήρε το όνομά του από τη Laguna Bacalar στη χερσόνησο Yucatan του Μεξικού, μια λίμνη που φημίζεται για τη μαγευτική φυσική ομορφιά της. Συνεχίζεται έτσι η στρατηγική της Bentley να ονοματίζει τα μοντέλα της από σημαντικά αξιοθέατα, που ξεκίνησε με την Bentayga το 2015.

Bentley Bacalar

Η Bacalar αντιπροσωπεύει το μέλλον της πολυτελούς αυτοκινητοβιομηχανίας, σύμφωνα με το οποίο κάθε μοντέλο θα είναι χειροποίητο στο εργαστήριο της Bentley Mulliner στο Crewe. Κάθε Bentley θα προσαρμόζεται απόλυτα στις προσωπικές προτιμήσεις του εκάστοτε πελάτη, ο οποίος συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.

Bentley Bacalar

Η χειροποίητη κατασκευή και η εξαιρετική προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια, συνδυάζονται με τη σπανιότητα κάθε μέρους που συνθέτει το αυτοκίνητο. Ανάμεσα στα εξωτικά υλικά της Bacalar περιλαμβάνονται η βαφή που περιέχει τέφρα από φλοιό ρυζιού, για έναν αειφόρο τρόπο επίτευξης πλούσιου μεταλλικού φινιρίσματος, φυσικού βρετανικού μαλλιού και ξύλου Riverwood ηλικίας 5.000 ετών, που προέρχεται από τα αρχαία Fenlands της ανατολικής Αγγλίας.

Bentley Bacalar

Η Bacalar κινείται από μια βελτιωμένη έκδοση του δωδεκακύλινδρου μηχανικού συνόλου των 6.0 λίτρων σε διάταξη W της Bentley. Ο τεχνολογικά καινοτόμος κινητήρας παράγει ισχύ 659 ίππων και ροπή 900 Nm, ενώ το προηγμένο σύστημα Active All-Wheel-Drive κατανέμει ανεξάρτητα τη ροπή μεταξύ των μπροστινών και των πίσω τροχών. Επιτρέπει στη Bacalar να χρησιμοποιεί την κίνηση στους πίσω τροχούς όσο το δυνατόν περισσότερο, για βέλτιστη απόδοση και αληθινή σπορ οδήγηση.

Bentley Bacalar

Παρότι ανοιχτή, η Bacalar έχει τη δυνατότητα επίτευξης μέγιστης ταχύτητας που ξεπερνά τα 320 χλμ./ώρα. Το μοναδικό ερώτημα είναι ποιος επιβάτης μπορεί να σταθεί μέσα σε αυτή έστω και μερικά δευτερόλεπτα, στην τρίτη εκατοντάδα χιλιομέτρων.

Bentley Bacalar

Καθώς όλες οι Bentley Bacalar έχουν προπωληθεί, είναι απόλυτα βέβαιο ότι πολύ σύντομα η αξία των 12 μεταχειρισμένων αντιτύπων θα εκτοξευθεί στα ουράνια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!