Honda CB-F Concept: Φουτουριστική και...vintage

Γιώργος Βαρίνος
Honda CB-F Concept: Φουτουριστική και...vintage
Η όψη του μας γυρίζει στην νοσταλγική εποχή του '70! Το νέο Honda CB-F Concept αποτελεί φόρο τιμής σε μια θρυλική αξέχαστη εποχή.

Λόγω Covid-19 η Honda αναγκάστηκε να παρουσιάσει online την νέα της μοτοσυκλέτα, την Honda CB-F Concept. Ένα μοντέλο που αντικατοπτρίζει την Honda CB900F του 1979. Την γνωστή στους παλαιότερους ως Bol d'Or, ονομασία που πήρε από την συμμετοχή της στον γνωστό αγώνα αντοχής της εποχής.

Το Honda CB-F Concept στηρίζεται φυσικά στο μοντέρνο CB1000R, με τον χιλιάρη κινητήρα του μοντέλου του 2006. Η Honda αναφέρει ίδια απόδοση με το μοντέρνο CB1000R, άρα υπολογίστε 146 ίππους και 10,6 kgm ροπής. Βεβαίως όλο το θέμα βρίσκεται στην εξωτερική εμφάνιση του μοντέλου που ακολουθεί ακριβώς τις ρετρό γραμμές του ρεζερβουάρ, της ουράς και της απίθανης μονοκόμματης σέλας, του CB900F Bol d'Or που αγαπήσαμε. Χρησιμοποιεί ένα νέο τελικό εξάτμισης, που επίσης θυμίζει ρετρό εξάτμιση.

Φυσικά τα όργανα είναι μοντέρνα με μια έγχρωμη οθόνη να έχει αναλάβει όλη την ενημέρωση που χρειάζεται ο οδηγός ενώ το μονόμπρατσο ψαλίδι που είναι βαμμένο σε ασημί χρώμα αποτελεί μια παραφωνία στην όλη ρετρό εμφάνιση αλλά σαφώς προσδίδει ένα μεταμοντέρνο design element που δημιουργεί ένα σχεδιαστικό κοντράστ στην όλη κατασκευή. Και τέλος τα φωτιστικά σώματα προσθέτουν στην νοσταλγική εμφάνιση με τον μοντέρνο κυκλικό προβολέα, το βασικό χαρακτηριστικό μοτοσυκλετών που αποζητούν οι εραστές των κλασικών μοτοσυκλετών. Υπομονή και θα δούμε αν το Honda CB-F Concept θα περάσει στην παραγωγή.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!