Koenigsegg Gemera: 1.700 ίπποι και πραγματικοί χώροι για τέσσερις! (pics & vid)

Koenigsegg Gemera: 1.700 ίπποι και πραγματικοί χώροι για τέσσερις! (pics & vid)
Το νέο Koenigsegg Gemera είναι ένα νέο hypercar που μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερις επιβάτες μαζί με αποσκευές, ενώ έχει μόνο δύο πόρτες, που καλύπτουν τόσο τις εμπρός, όσο και τις πίσω θέσεις.

Τα αυτοκίνητα που σχεδιάζονται από την Koenigsegg, πάντα έχουν «κάτι να πουν». Το πιο πρόσφατο μοντέλο ονομάζεται Gemera και είναι ένα GT που έρχεται για να αλλάξει τα δεδομένα στην κατηγορία του. Αρχικά, ξεκινάμε από τις τέσσερις θέσεις του εσωτερικού. Το Gemera μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση τέσσερις ενήλικες, ενώ δεν έχει πίσω πόρτες, παρά μόνον δύο τεράστιες, που καλύπτουν τα εμπρός, αλλά και τα πίσω καθίσματα. Με αυτό τον τρόπο οι πλάτες των εμπρός καθισμάτων δεν χρειάζεται να «σπάνε» προκειμένου να μπουν οι πίσω και προσφέρουν τεράστια άνεση στην είσοδο και την έξοδο των επιβατών. Οι δύο πόρτες σηκώνονται προς τα πάνω και διαθέτουν αυτόματο μηχανισμό.

Μέσα στην καμπίνα βρίσκουμε Wi-Fi, ηχοσύστημα με έντεκα ηχεία, ποτηροθήκες για ζεστά, αλλά και κρύα ροφήματα που τα κρατούν σε ιδανική θερμοκρασία, επιφάνειες ασύρματης φόρτισης κινητών τηλεφώνων και πολλά ακόμη. Ο τριζωνικός κλιματισμός και το σύστημα πολυμέσων με κάθε δυνατή σύνδεση με smartphone, προσφέρουν επιπλέον άνεση στους επιβάτες. Μιλώντας για ένα Koenigsegg, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τον κινητήρα. Το Gemera εφοδιάζεται με ένα υβριδικό σύνολο που συνδυαστικά, αποδίδει 1.700 ίππους και... 3.500 Nm ροπής!

Οι ηλεκτροκινητήρες είναι τρεις, ενώ ο κινητήρας εσωτερικής καύσης είναι μόλις 2.0 λίτρων, με δύο τούρμπο και το σύστημα freevalve της Koenigsegg, που δεν χρησιμοποιεί δηλαδή εκκεντροφόρους! Ο συγκεκριμένος κινητήρας αποδίδει 600 ίππους και 600 Nm ροπής από μόνος του. Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι έχει προγραμματιστεί για να καίει όλων των ειδών τα ανακυκλωμένα καύσιμα, όπως E85, μεθανόλη, εθανόλη, αλλά και βενζίνη. Από την άλλη οι ηλεκτροκινητήρες μπορούν να κινούν το Gemera για έως και 50 χιλιόμετρα χωρίς τη βοήθεια του θερμικού μοτέρ και μάλιστα, μπορούν να αγγίξουν έως και τα 300 χλμ./ώρα! Να αναφέρουμε ότι τα 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνονται μέσα σε μόλις 1,9 δευτερόλεπτα. Το... οικογενειακό μοντέλο της Koenigsegg θα παραχθεί σε 300 μονάδες, με τιμή που θα αγγίζει το 1 εκατομμύριο δολάρια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!