Η νέα Skoda Octavia RS είναι υβριδική και με 245 ίππους (pics) 

Η νέα Skoda Octavia RS είναι υβριδική και με 245 ίππους (pics) 
Για πρώτη φορά, η Octavia RS έχει υβριδικό σύστημα κίνησης, που συνδυάζει χαμηλή κατανάλωση και ρύπους, μαζί με υψηλές επιδόσεις.

Ανέκαθεν, η Octavia RS είχε σημαντικό ρόλο στην γκάμα της Skoda, καθώς ήταν μια προσιτή πρόταση στην αγορά που συνδύαζε σπορ χαρακτηριστικά, επιδόσεις, κορυφαίους χώρους και ασφάλεια. Σήμερα, σχεδόν είκοσι χρόνια μετά το πρώτο μοντέλο, συνεχίζει να... λύνει τα χέρια των οικογενειαρχών αφού παρουσιάστηκε η τέταρτη γενιά της! Για πρώτη φορά, η Skoda αποφάσισε να ενσωματώσει ένα επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα κίνησης στην Octavia RS.

Χαμηλή κατανάλωση, υψηλές επιδόσεις!

Το νέο μοντέλο εφοδιάζεται με έναν τούρμπο τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.4 TSI και με έναν ηλεκτροκινητήρα, που συνδυαστικά αποδίδουν 245 άλογα και 400 Nm ροπής. Τα 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνονται σε μόλις 7,3 δευτερόλεπτα και η τελική της ταχύτητα βρίσκεται στα 225 χλμ./ώρα. Η μετάδοση της κίνησης γίνεται στους εμπρός τροχούς και η μοναδική επιλογή στο κιβώτιο είναι ένα αυτόματο διπλού συμπλέκτη DSG με έξι σχέσεις. Σύμφωνα με τη Skoda, η νέα Octavia RS μπορεί να κινηθεί έως και 60 χιλιόμετρα μόνο με την ηλεκτρική ενέργεια που αποθηκεύει στην μπαταρία των 13 kWh.

Φαίνεται από... μακριά!

Οπτικά, η Octavia RS ξεχωρίζει αμέσως. Η μάσκα εμπρός σε μαύρο χρώμα, μαζί με το σήμα της έκδοσης, δίνει το πρώτο στοιχείο, ενώ ο προφυλακτήρας με τις μεγάλες εισαγωγές αέρα, το σπόιλερ πίσω, οι κόκκινες δαγκάνες των φρένων και οι ζάντες των 18 ή προαιρετικά, 19 ιντσών, ολοκληρώνουν το πακέτο. Στο εσωτερικό συναντάμε ένα νέο τιμόνι τριών ακτίνων με paddles για αλλαγές σχέσεων, σπορ καθίσματα με καλύτερη πλευρική στήριξη, πεντάλ αλουμινίου και επενδύσεις από αλκαντάρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!