Το νέο Audi A3 στοχεύει κατευθείαν στην κορυφή! (pics)

Το νέο Audi A3 στοχεύει κατευθείαν στην κορυφή! (pics)
Η Audi παρουσίασε το νέο A3 online, λόγω της ακύρωσης της έκθεσης αυτοκινήτου της Γενεύης. Ακόμα και έτσι όμως, φαίνεται ότι έχει τα εφόδια για να κατακτήσει την κορυφή των premium μικρομεσαίων οικογενειακών.

Με τον ανταγωνισμό να έχει ανεβάσει πολύ το επίπεδο, η Audi δεν μπορούσε παρά να δείξει τις δυνατότητές της. Και με το νέο A3, το πέτυχε! Η γερμανική εταιρεία αποκάλυψε την τέταρτη γενιά του, που βασίζεται στο ίδιο πάτωμα με το νέο Volkswagen Golf 8 και αναμφίβολα, μιλάμε για ένα εντυπωσιακό αυτοκίνητο. Η τεράστια γρίλια μπροστά, ο επιθετικός προφυλακτήρας, τα αγριεμένα φωτιστικά σώματα και τα διακοσμητικά αλουμινίου το κάνουν να δείχνει ετοιμοπόλεμο, όπως και οι μεγάλες ζάντες αλουμινίου, ειδικά στις εκδόσεις S-Line.

Στο πίσω μέρος η εικόνα είναι αντίστοιχα εντυπωσιακή. Σαν μοτίβο, έχει διατηρηθεί το ίδιο με το προηγούμενο A3, όμως δεν τίθεται θέμα ομοιότητας καθώς καταλαβαίνεις αμέσως ότι πρόκειται για το νέο μοντέλο. Τα φωτιστικά σώματα διαθέτουν τεχνολογία LED και εδώ, ενώ παράλληλα, έχουν αποκτήσει τα γραφικά που υπάρχουν στα νέα Audi, όπως το A1 ή το Q3.

Πλούσιος εσωτερικός κόσμος

Το δυνατό χαρτί του νέου Audi A3 όμως, βρίσκεται πίσω από τις πόρτες. Η καμπίνα του δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της premium ταυτότητάς του. Η οθόνη πολυμέσων πλέον, δεν αναδύεται από την κεντρική κονσόλα αλλά έχει ενσωματωθεί, διαθέτοντας παράλληλα μια ελαφριά κλίση προς τον οδηγό. Παρακάτω υπάρχουν τα χειριστήρια του κλιματισμού και στη συνέχεια, μια σειρά διακοπτών για βασικές λειτουργίες του οχήματος.

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων ήταν ένα γνώριμο στοιχείο εξοπλισμού από το προηγούμενο A3. Στο νέο ωστόσο, υπάρχει η τελευταία έκδοσή του, όπως τον έχουμε μάθει από το Q3, το A1 ή το Q8. Διαθέτει πάρα πολλές επιλογές για τη διαμόρφωση και την πληροφόρηση, παρέχοντας τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό για κάθε οδηγό. Ενδιαφέρουσα αισθητική πινελιά, οι αεραγωγοί με το σχήμα... Lamborghini, που δεν μπορούν να σε αφήσουν ασυγκίνητο! Σημαντική προσθήκη, το Head-Up Display μπροστά στα μάτια του οδηγού. Ο χώρος αποσκευών, έχει όγκο 380 λίτρα.

Στην Ευρώπη το νέο Audi A3 θα διατίθεται αρχικά με συγκεκριμένους κινητήρες. Ο τούρμπο τετρακύλινδρος 1.5 TFSI με τους 150 ίππους είναι η πρόταση με καύσιμο τη βενζίνη, ενώ ο 2.0 TDI με 116 ή 150 άλογα, η αντίστοιχη του πετρελαίου. Το χειροκίνητο σασμάν έξι σχέσεων αποτελεί τη στάνταρ επιλογή, όμως αν ο πελάτης το επιθυμεί, διατίθεται και αυτόματο διπλού συμπλέκτη S-Tronic των επτά σχέσεων. Να σημειώσουμε εδώ, ότι οι εκδόσεις κάτω των 150 ίππων διαθέτουν ημιάκαμπτο άξονα πίσω. Από τα 150 και πάνω, υπάρχει ανεξάρτητη ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων.

Έρχονται πολλά ακόμη

Αργότερα περιμένουμε κι άλλες προτάσεις κινητήρων, μαζί με τη δυνατότητα επιλογής συστήματος τετρακίνησης Quattro. Αυτή τη στιγμή, η κίνηση στον εμπρός άξονα είναι μονόδρομος. Σε ο,τι αφορά την ανάρτηση, κρατήστε ότι στις εκδόσεις S-Line η απόσταση από το έδαφος μειώνεται κατά 15 χιλιοστά. Το εμπορικό λανσάρισμα του νέου Audi A3 ξεκινά άμεσα στις ευρωπαϊκές αγορές. Τα πρώτα αυτοκίνητα θα τα δούμε τον Μάιο και παράλληλα, θα διατεθεί και μια έκδοση λανσαρίσματος ονόματι Edition One με κάποιες αισθητικές διαφοροποιήσεις, όπως μαυρισμένα φωτιστικά σώματα, ζάντες 18 ιντσών, σπορ καθίσματα, πεντάλ αλουμινίου και άλλα. Οι εκδόσεις επιδόσεων S3 και RS3 θα ακολουθήσουν μέσα στο έτος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!