Ιδού το νέο Cupra Leon με έως και 310 ίππους! (pics & vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
Ιδού το νέο Cupra Leon με έως και 310 ίππους! (pics & vid)
Το Leon αγρίεψε, δυνάμωσε, έγινε πιο σπορ και απέκτησε νέα εμφάνιση, με αποτέλεσμα πλέον να μη λανσάρεται ως SEAT αλλά ως σκληροπυρηνικό Cupra!

Πρόσφατα, πριν μερικές εβδομάδες, η SEAT μας αποκάλυψε το νέο Leon. Το μικρομεσαίο μοντέλο απέσπασε πολλά θετικά σχόλια, σχετικά με την εμφάνιση αλλά και την εξέλιξη που παρουσίασε σε σύγκριση με το προηγούμενο. Από τις εκδόσεις που παρουσιάστηκαν όμως, καμία δεν ήταν σπορ. Πλέον, το Leon διατίθεται και ως Cupra, όμως για πρώτη φορά, το Leon Cupra δεν θα έχει τα σήματα της SEAT. Θα λέγεται Cupra Leon (σκέτο, χωρίς SEAT), αφού πλέον έτσι λανσάρονται τα σπορ μοντέλα της SEAT. Εμφανισιακά βλέπουμε πάρα πολλές αλλαγές, όπως τους νέους προφυλακτήρες εμπρός-πίσω, την διπλή απόληξη της εξάτμισης (ή τετραπλή στην κορυφαία έκδοση), τα σπόιλερ, τις εισαγωγές αέρα και τις μεγάλες ζάντες αλουμινίου έως και 19 ιντσών. Επίσης ξεχωρίζει από τη μικρότερη κατά 25 χιλιοστά απόσταση από το έδαφος και από τα όμορφα φρένα της Brembo με τους δίσκους των 370 χιλιοστών.

Από υβριδικό μέχρι 310 ίππους!

Οι κινητήρες που θα διατίθεται το Cupra Leon θα είναι διάφοροι. Ας πούμε, η βασική έκδοση θα κινείται από τον τετρακύλινδρο τούρμπο βενζινοκινητήρα 2.0 TSI με απόδοση στα 245 άλογα και 370 Nm ροπής. Θα υπάρχει άλλη μια έκδοση στους 245 ίππους, αλλά με 400 Nm ροπής, στην υβριδική εκδοχή με τον τούρμπο βενζινοκινητήρα 1.4 TSI και έναν ηλεκτροκινητήρα, ενώ ο 2.0 TSI θα υπάρχει και σε παραλλαγή των 300 ίππων με 400 Nm ροπής. Η κίνηση σε όλες τις περιπτώσεις θα μεταδίδεται στον εμπρός άξονα. Το υβριδικό, συνδυάζεται μόνο με DSG κιβώτιο και η μπαταρία των 13 kWh φορτίζει μέσα σε 6 ώρες οικιακής πρίζας ή 3,5 ώρες αν υπάρχει Wallbox, προσφέροντας 60 χλμ αυτονομία ανά φόρτιση. Από την άλλη, το κορυφαίο Cupra Leon των 300 ίππων θα είναι και πάλι εμπροσθιοκίνητο, όμως θα υπάρχει μπλοκέ διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης για καλύτερο έλεγχο της ισχύος.

Και τετρακίνηση υπάρχει!

Αν και πάλι δεν... ικανοποιηθήκατε, τότε θα πρέπει να στραφείτε στο Cupra Leon Sportstourer που έχει 310 ίππους και 400 Nm ροπής, μαζί με τετρακίνηση 4Drive και συνδυάζεται αποκλειστικά με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG των επτά σχέσεων. Απλά, για να αποκτήσετε τετρακίνητο Leon Cupra, θα πρέπει να συνδυάζεται με το αμάξωμα Sportstourer, να είναι δηλαδή station wagon. Το πεντάθυρο χάτσμπακ δεν μπορεί να συνδυαστεί με τετρακίνηση, για προφανείς λόγους εσωτερικού ανταγωνισμού με το ακριβότερο Volkswagen Golf R και το πολύ ακριβότερο Audi S3. Το συγκεκριμένο station wagon πάντως, ολοκληρώνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε κάτω από 5 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!