6 ηλεκτρικά «αγροτικά» κατευθείαν από το μέλλον! (pics & vids) 

Πέτρος Σηφαλάκης
6 ηλεκτρικά «αγροτικά» κατευθείαν από το μέλλον! (pics & vids) 
Δεν είναι μόνο η Tesla και το Cybertruck στην κατηγορία των ηλεκτρικών pick-up. Πρόκειται για αυτοκίνητα που παρουσιάζουν ολοένα και περισσότεροι κατασκευαστές και προκαλούν μεγάλο ενδιαφέρον!

Στην Ευρώπη τα pick-up αυτοκίνητα έχουν απήχηση, όμως σε χώρες όπως η Αυστραλία και οι ΗΠΑ, είναι best sellers. Από την άλλη, η ηλεκτροκίνηση κυριαρχεί σιγά σιγά σε όλο τον πλανήτη, οπότε οι δύο αυτοί κόσμοι, σταδιακά ενώνονται! Για την ώρα το πιο γνωστό ηλεκτρικό «αγροτικό», όπως τα λέμε στην Ελλάδα, είναι το Tesla Cybertruck. Όπως κάθε μοντέλο της Tesla, έτσι κι αυτό, έχει συζητηθεί πολύ και πρόκειται για κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει στην κατηγορία.

Όμως, υπάρχουν αρκετά ακόμη, τα οποία δεν έλαβαν τη δημοσιότητα που τους αξίζει. Τονίζουμε ότι επιλέξαμε μοντέλα τα οποία είτε βγαίνουν σύντομα στην παραγωγή, είτε παρουσιάστηκαν ως πρωτότυπα με στόχο στα επόμενα χρόνια, να βγουν στην αγορά. Δεν έχουμε συμπεριλάβει τα «καθαρόαιμα» πρωτότυπα, για τα οποία δεν έχει ξεκαθαριστεί πότε -και αν-θα μπουν στην παραγωγή. Ας δούμε μερικά από αυτά!

Rivian R1T

<span id=Rivian R1T " src="/sites/default/files/migrated/2020/02/aa_2.jpg" style="width: 1450px; height: 816px;">

Παρουσιάστηκε τον Νοέμβρη του 2018 στην έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες. To Rivian R1T είναι ένα μεγάλο pick-up με περίπου 650 χιλιόμετρα αυτονομίας και μάλιστα, τα 320 από αυτά προσφέρονται μέσα σε μόλις 30 λεπτά φόρτισης. Έχει τρομακτική ροπή των 14.000 Nm και περίπου 800 άλογα απόδοση, με τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε περίπου 3 δευτερόλεπτα. Αν δεν γνωρίζετε τι εστί Rivian, δείτε αναλυτικότερα εδώ.

Nikola Badger

Nikola Badger

Ακόμη μια εταιρεία με πολλές προοπτικές στο χώρο της ηλεκτροκίνησης, είναι η Nikola. Πρόσφατα παρουσίασαν ένα ηλεκτρικό pick-up, το Badger, που έχει τεράστιες διαστάσεις (μήκος 5,90 μέτρα), έως 919 ίππους και αυτονομία έως και τα 483 χιλιόμετρα. Παράλληλα διατίθεται και έκδοση που συνδυάζει τον ηλεκτροκινητήρα με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου και έχει αυτονομία 966 χιλιόμετρα χωρίς ούτε ένα γραμμάριο διοξειδίου του άνθρακα!

Ford F-150 EV

<span id=Ford F-150 EV " src="/sites/default/files/migrated/2020/02/cc_2.jpg" style="width: 1450px; height: 816px;">

Το Ford F-150 είναι το πιο γνωστό μοντέλο από όλα στη λίστα και best seller της Ford στις ΗΠΑ. Η Μπλε Οβάλ εταιρεία ετοιμάζει την ηλεκτροκίνητη εκδοχή του, που ενδέχεται να είναι έτοιμη για παραγωγή μέσα στο 2021! Έχουν δηλώσει επίσημα ότι ετοιμάζεται η ηλεκτρική έκδοση του F-150, ακόμη όμως δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο για αυτό. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι έχει τρομακτικές ικανότητες, ρυμούλκησης, όπως βλέπετε και στο βίντεο παρακάτω!

Neuron EV T.One

Neuron EV T.One

Ένα φουτουριστικό pick-up, που ακόμη και με τα σημερινά δεδομένα, μας φαίνεται εξωγήινο. Δεν πρόκειται να το δούμε στην παραγωγή πριν από το 2022, όμως η Neuron EV έχει δεσμευτεί ότι θα βγει στην αγορά. Ακόμη δεν γνωρίζουμε αν θα έχει μπαταρίες ή κυψέλες καυσίμου υδρογόνου, όμως σε κάθε περίπτωση, θα μιλάμε για ένα αυτοκίνητο με ηλεκτροκινητήρες. Το πιο εντυπωσιακό είναι οι δυνατότητες διαμόρφωσης του εσωτερικού, ανάλογα με τις ανάγκες. Το πλαίσιο τύπου σκάλας που συναντάμε στα pick-up έχει αντικατασταθεί με ένα αυτοφερόμενο.

Atlis XT

<span id=Atlis XT " src="/sites/default/files/migrated/2020/02/ee_1.jpg" style="width: 1450px; height: 816px;">

Το pick-up που βλέπουμε στη φωτογραφία μοιάζει σαν το απόλυτο όχημα για την περίοδο της... αποκάλυψης! Επιβλητικό, με εντυπωσιακή σχεδίαση, κυριαρχεί στο χώρο και έχει χαρακτηριστικά που σε αφήνουν άναυδο! Στην έκδοση με το μεγάλο σετ μπαταριών, προσφέρει αυτονομία πάνω από 800 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, μπορεί να ρυμουλκήσει έως 15 τόνους βάρος και να μεταφέρει έως 2.270 κιλά. Η ανεξάρτητη αερανάρτηση σε κάθε τροχό δίνει επιπλέον δυνατότητες και η απόσταση από το έδαφος στα 38 εκατοστά, εγγυάται ασταμάτητες εκτός δρόμου ικανότητες.

Tesla Cybertruck

Tesla Cybertruck

Το Tesla Cybertruck είναι το πιο πολυσυζητημένο ηλεκτρικό pick-up. Παρουσιάστηκε πριν μερικούς μήνες και κέρδισε τις εντυπώσεις με τα χαρακτηριστικά του, αλλά κυρίως, με την ιδιαίτερη αισθητική του. Θα είναι διαθέσιμο σε τετρακίνητες, αλλά και πισωκίνητες εκδόσεις, με τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε κάτω από 3 δευτερόλεπτα και την αυτονομία να ξεπερνά τα 800 χιλιόμετρα, στις κορυφαίες εκδόσεις. Το βάρος που θα μπορεί να ρυμουλκήσει θα αγγίζει τους 13 τόνους και ο Έλον Μασκ λέει ότι η αντοχή των κρυστάλλων και του αμαξώματος είναι πρωτοφανής για τα δεδομένα ενός μη θωρακισμένου αυτοκινήτου, ανεξάρτητα από το... ναυάγιο στην παρουσίαση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!