Τα highlights της έκθεσης CES 2020 τους Λας Βέγκας (pics)

Gazzetta team
Τα highlights της έκθεσης CES 2020 τους Λας Βέγκας (pics)
Η ψηφιακή τεχνολογία έχει κατακτήσει τα σύγχρονα αυτοκίνητα και η μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρονικών στον κόσμο, η CES του Λας Βέγκας, επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις από τον χώρο των τεσσάρων τροχών!

Η έκθεση Consumer Electronics Show (CES 2020) του Λας Βέγκας πραγματοποιείται εφέτος από τις 7 έως τις 10 Ιανουαρίου και σε αυτήν εκπροσωπούνται ουσιαστικά όλες οι μεγάλες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας παγκοσμίως. Σε αντίθεση με τις κλασικές εκθέσεις αυτοκινήτων που βρίσκονται σε κρίση, η CES αποκτά ολοένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Ετσι αξιοποιούν την παρουσία τους σε αυτήν, για να παρουσιάσουν ενδιαφέρουσες λύσεις στον τομέα της κινητικότητας, αλλά ακόμη και νέα μοντέλα τους. Σύμφωνα με τους διοργανωτές της CES 2020 Las Vegas εφέτος αναμένονται περίπου 4.500 επιχειρήσεις από διάφορους κλάδους, τα περίπτερα των οποίων θα επισκεφθούν πάνω από 170.000 άτομα από 160 χώρες με κυρίαρχα θέματα -μεταξύ άλλων- τη ρομποτική οδήγηση και την τεχνητή νοημοσύνη. Δείτε ορισμένα από τα highlights της εφετινής έκθεσης CES 2020 Las Vegas.

Βyton M-Byte

H κινέζικη Byton παρουσιάζει το ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής M-Byte με μία εντυπωσιακό οθόνη 48 ιντσών, που καλύπτει όλο το πλάτος του κόκπιτ. Το M-Byte θα προσφέρει έως 360 χλμ. αυτονομία, θα κοστίζει περίπου 45.000 ευρώ και θα διαθέτει συστήματα αυτόνομης οδήγησης τρίτου επιπέδου. Αρχικά θα διατίθεται στην κινέζικη αγορά και σταδιακά θα κυκλοφορήσει και στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.

ΒΜW i3 Urban Suite

Η ΒMW θα έχει στο περίπτερό της μία ενδιαφέρουσα σχεδιαστική μελέτη. Η i3 Urban Suite προσεγγίζει με καινοτόμο τρόπο τη διαμόρφωση του εσωτερικού ενός αυτοκινήτου δημιουργώντας τη χαλαρή ατμόσφαιρα ενός Lounge και χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά.

To «πράσινο» παγωτατζίδικο της Nissan

Το βανάκι παγωτού της Nissan βασίζεται στο επαγγελματικό όχημα e-NV200 και εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρα και μπαταρίες δεύτερου κύκλου για την αποθήκευση ενέργειας, καθώς και παραγωγή ενέργειας από τον ήλιο. Τον εξοπλισμό του οχήματος τροφοδοτεί με ενέργεια ενός φορητό πακέτο ισχύος, το οποίο χρησιμοποιεί κυψέλες ιόντων λιθίου που προέρχονται από πρώτης γενιάς ηλεκτρικά μοντέλα της Nissan.

Ηοnda Augmented Driving Concept

Σύμφωνα με τους Ιάπωνες, το πειραματικό τους όχημα προορίζεται για άτομα που γοητεύονται από τη ρομποτική τεχνολογία, αλλά θέλουν και το συναίσθημα και το…γαργαλητό που προσφέρει η οδήγηση ενός συμβατικού μοντέλου. Ταυτόχρονα πρόκειται για ένα όχημα που επιτρέπει το αδιάκοπτο πέρασμα από την πλήρως αυτόνομη οδήγηση στην ημιαυτόνομη οδήγηση.

Fisker Ocean

To πρωτότυπο SUV της δανέζικης μάρκας διαφέρει ελάχιστα από το ηλεκτροκίνητο μοντέλο παραγωγής, που θα κυκλοφορήσει το 2022 και θα διαθέτει περίπου 480 χλμ. αυτονομία. Στις ΗΠΑ θα κοστίζει περίπου 35.000 ευρώ και η μηνιαία δόση μακροχρόνιας μίσθωσης θα ανέρχεται στην ίδια χώρα σε 379 δολάρια.

Chrysler Airflow Vision

Mε μία σχεδιαστική μελέτη αποκαλύπτει η Chrysler το design των μοντέλων πολυτελείας του ομίλου FCA, που ως γνωστόν συγχωνεύεται με την γαλλική PSA. Το Airflow Vision βασίζεται στο πάτωμα του πολυμορφικού Voyager, δίνει μεγάλη έμφαση στην αεροδυναμική και εφοδιάζεται με μεγάλες οθόνες και επενδύσεις από δέρμα σε όλο το σαλόνι του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!