Εξωπραγματική η Ducati Streetfighter V4 (vid)

Γιώργος Βαρίνος
Εξωπραγματική η Ducati Streetfighter V4 (vid)
Η Ducati αποκάλυψε την πολυαναμενόμενη Streetfighter V4 που βασίζεται στην Panigale V4, με βάρος 178 κιλά και ιπποδύναμη -έλα Παναγία μου- 208 ίππους στην κανονική έκδοση και 220 ίππους στην πιο ισχυρή έκδοση S.

Δεν ξέρω τι πίνουν εκεί στο Μπόργκο Πανιγκάλε αλλά πρέπει να είναι πολύ καλό...

Οι άνθρωποι της Ducati παρουσίασαν πριν λίγες ημέρες την Streetfighter V4. Μια μοτοσυκλέτα που στάζει αλητεία και είναι δύσκολο να περάσει κανείς με αυτήν απαρατήρητος. Πρόκειται για μια ολόγυμνη Panigale V4 με ψηλό τιμόνι. Με βάρος μόλις 178 κιλών και ιπποδύναμη 208 ίππων το εργαλείο θέλει χέρια και μυαλό για να μην μείνει δίχως γιό η μαμά, ή χήρα η σύζυγος. Για όσους δεν τους φτάνουν οι 208 ίπποι, έχουμε και S με 220 ίππους. What! 220 ίππους στο δρόμο δίχως φέρινγκ; Έχουμε τρελαθεί;

Ο κινητήρας Desmosedici Stradale είναι η καρδιά της μοτοσυκλέτας με 1.103 κ.εκ. με 12,5Kgm ροπή στις 11.500rpm και δύο διαθέσιμες ιπποδυνάμεις όπως προαναφέραμε 208/220 ίππους ανάλογα την έκδοση και διαθέτει τα ηλεκτρονικά συστήματα τελευταίας γενιάς για να μπορεί να είναι οδηγήσιμος. Η μοτοσυκλέτα για να περιορίσει κάπως την σούζα και να φορτίσει τον εμπρός τροχό διαθέτει και από δυο διπλά αεροδυναμικά βοηθήματα στα πλάγια της, μια διάταξη που η Ducati ονομάζει «Formula Fight».

Το επιθετικό θρασύ εμπρός φωτιστικό σώμα είναι πλήρως LED ενώ η εξάτμιση είναι κόμπακτ και τοποθετημένη στο χαμηλότερο σημείο της μοτοσυκλέτας. Η μοτοσυκλέτα έρχεται φορτωμένη με όλα τα μοντέρνα καλούδια υποστήριξης του οδηγού, όπως ABS Cornering EVO, Ducati Traction Control (DTC) EVO 2, Ducati Slide Control (DSC), Ducati Wheelie Control (DWC) EVO, Ducati Power Launch (DPL), Ducati Quick Shift κάτω/πάνω (DQS) EVO 2, Engine Brake Control (EBC) EVO ενώ τέλος ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει 3 διαφορετικά Riding Mode: Race, Sport και Street. Οι αναρτήσεις είναι ένα ρυθμιζόμενο ανάποδο πιρούνι διαμέτρου 43 χιλιοστών της Showa μπροστά, ενώ πίσω υπάρχει ένα μονό επίσης ρυθμιζόμενο αμορτισέρ της Sachs.

H S έκδοση Streetfighter V-4 S έρχεται με σφυρήλατες ζάντες Marchesini και ηλεκτρονικές αναρτήσεις της Ohlins αλλά και σταμπιλιζατέρ τιμονιού. Τα φρένα είναι φυσικά Brembo με γιγάντιους δίσκους διαμέτρου 330 χιλιοστών και τετραπίστονες δαγκάνες μπροστά και δίσκο διαμέτρου 245 χιλιοστών με διπίστονη δαγκάνα πίσω. Τέλος τα ελαστικά είναι τα Diablo Rosso Corsa II της Pirelli.

Εδώ κολλάει απόλυτα το «απολαύστε υπεύθυνα...»

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!