Οδηγούμε 7 νέα μοντέλα Sym & Daytona

Γιώργος Βαρίνος
Οδηγούμε 7 νέα μοντέλα Sym & Daytona
Σε μια παρουσίαση αντάξια του μεγέθους και της φήμης της η Γκοργκόλης Α.Ε., η μεγαλύτερη Ελληνική εταιρεία μοτοσυκλετών διοργάνωσε μια μεγάλη δημοσιογραφική αποστολή στα Τρίκαλα για την οδήγηση όλων των νέων μοντέλων της SYM και της Daytona.

H Γκοργκόλης Α.Ε. είναι μια μεγάλη ιστορική εταιρεία στο χώρο των μοτοσυκλετών στην Ελλάδα. Με ιστορία 60 χρόνων, δραστηριοποιείται στο εμπόριο, την κατασκευή και τις εξαγωγές μοτοσυκλετών. Για αρκετούς που δεν το γνωρίζουν η Daytona, είναι μια αμιγώς Ελληνική μάρκα μοτοσυκλετών που πετυχαίνει μεγάλα μερίδια αγοράς και μάλιστα προχωρεί και σε εξαγωγές. Είναι τόσο Ελληνική, όσο αμερικανική είναι η Apple. Και των δύο τα προϊόντα, όπως το επιτάσσει τη παγκοσμιοποιημένη οικονομία, κατασκευάζονται στην Κίνα. Ταυτόχρονα η Γκοργκόλης Α.Ε. είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος της SYM μιας μεγάλης εταιρείας από την Ταϊβάν που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει άλματα ποιότητας και πλέον τα προϊόντα της, είναι εφάμιλλα των ιαπωνικών σε απόδοση, σχεδίαση και ποιότητα.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης νέων μοντέλων και των δύο εταιρειών, SYM και Daytona η Γκοργκόλης Α.Ε. προσκάλεσε σχεδόν το σύνολο των ΜΜΕ του ειδικού τύπου της μοτοσυκλέτας, στα Τρίκαλα ώστε να οδηγήσουν τα νέα μοντέλα των εταιρειών της.

Μετά από μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία από τον Βασίλη Γκοργκόλη, έγινε και ξενάγηση στους state-of-the-art χώρους αποθήκευσης ανταλλακτικών της SYM που αποτελούν ταυτόχρονα κέντρο ανταλλακτικών Ευρώπης για την Ταϊβανέζικη μάρκα. Η πλήρως οργανωμένη αποθήκη ανταλλακτικών δεν εξασφαλίζει μόνο την επάρκεια και την κάλυψη της ζήτησης στην εγχώρια αγορά αλλά αξιοποιείται και για την εξαγωγή ανταλλακτικών σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, όπως Ολλανδία, Ισπανία, Τσεχία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία».

Το πρόγραμμα περιελάμβανε οδήγηση στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων με αλλαγές μοτοσυκλετών και στάσεις για φωτογράφιση με τελική κατάληξη στο Μύλο Ματσόπουλου, που βρίσκεται κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό, έναν ιδιαίτερα καλαίσθητο πολυχώρο τέχνης και πολιτισμού όπου κάθε Χριστούγεννα φιλοξενείται ο Μύλος των Ξωτικών.

Όπως μας ενημέρωσε ο Βασίλης Γκοργκόλης, οι εξαγωγές άγγιξαν πέρυσι το 8% των συνολικών πωλήσεων, φτάνοντας τις 1.100 μονάδες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της εξαγωγικής επιτυχίας θεωρεί η εταιρεία, την προμήθεια 348 παπιών DY50 για τα ταχυδρομεία της Σερβίας.

Πριν ξεκινήσουμε για την κύρια δοκιμή, είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε για λίγο δύο χαρακτηριστικά νέα μοντέλα της Daytona μέσα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Συγκεκριμένα οδηγήσαμε το Scrambler Must 125 και το παπί Velos R 125.

H κύρια παρουσίαση όμως αφορούσε, το μίνι Adventure Daytona T310, το SYM HD300, αλλά και το super παπί SYM VF185. Παράλληλα, διαθέσιμες ήταν και οι δύο εκδόσεις 310 της Daytona, το Sport Touring X310 και το γυμνό R201.

Θα παρουσιάσουμε σε λίγες ημέρες όλες τις μοτοσυκλέτες αρχίζοντας από τις δοκιμές του SYM HD300 και του Daytona T310 στο επόμενο τεύχος του InMotion!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!