Αυτοκίνητο της χρονιάς το Volvo XC40

Gazzetta team
Αυτοκίνητο της χρονιάς το Volvo XC40
Το XC40 είναι το αυτοκίνητο που χαρίζει στην Volvo τον τίτλο του «Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς» για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Όπως παραδοσιακά συμβαίνει εδώ και χρόνια στο πλαίσιο της Έκθεσης της Γενεύης, απονεμήθηκε και ο τίτλος του «Αυτοκινήτου της χρονιάς» για το 2018. Πρόκειται για τον θεσμό, όπου δημοσιογράφοι του ειδικού Τύπου από πλήθος ευρωπαϊκών χωρών, ψηφίζουν για τα καλύτερα αυτοκίνητα ανάμεσα σε όσα παρουσιάζουν οι εταιρείες.

Φέτος αυτοκίνητο της χρονιάς για την Ευρώπη, είναι το Volvo XC40, σε μια ιστορική στιγμή για την φίρμα, καθώς είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της αλλά και την 54χρονη ιστορία του θεσμού που οι Σουηδοί κερδίζουν τον τίτλο. To Volvo XC40 γίνεται έτσι το δεύτερο συνεχόμενο SUV που κερδίζει τον τίτλο, μετά την περσινή επικράτηση του Peugeot 3008 στην αντίστοιχη ψηφοφορία του 2017.

Το Volvo XC40 απέσπασε βαθμολογία 325 βαθμών και άφησε στη δεύτερη θέση, με 242 βαθμούς το Seat Ibiza. Η BMW Σειρά 5 ήταν στην τρίτη θέση με 226 βαθμούς και ακολούθησε το Kia Stinger με 204. Με μικρή διαφορά μεταξύ τους βρέθηκαν, στην πέμπτη θέση το Citroen C3 Aircross (171β.) και στην έκτη το Audi A8 (169β.). Στην έβδομη θέση βρέθηκε η Alfa Romeo Stelvio με 163 βαθμούς.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!