Βaby SUV από την Αlfa Romeo το 2022

Gazzetta team
Βaby SUV από την Αlfa Romeo το 2022
Η ιταλική μάρκα έχει αποφασίσει να λανσάρει ένα μικρό SUV που θα κυκλοφορήσει και ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο, ενώ θα μοιράζεται πιθανότατα το ίδιο πάτωμα με το νέο Opel Mokka.

H Alfa Romeo θα λανσάρει το 2022 ένα νέο SUV προκειμένου να καταφέρει να αυξήσει τις πωλήσεις της, οι οποίες παραμένουν καθηλωμένες σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα για τα δεδομένα και τη φήμη της μάρκας. Όπως δήλωσε επίσημα ο πρόεδρος του ομίλου Fiat Chrysler Automobiles, το μελλοντικό SUV θα ανήκει στη μικρή κατηγορία και θα διατίθεται και σε αμιγώς ηλεκτροκίνητη εκδοχή.

To νέο Opel Mokka.

Το πάτωμα που θα χρησιμοποιεί, θα εξαρτάται από την εξέλιξη της συγχώνευσης της FCA με τον γαλλικό όμιλο της PSA, στον οποίο ανήκουν μεταξύ άλλων οι Peugeot και Opel. Αν ολοκληρωθεί τελικά η διαδικασία και πάρουν οι δύο πλευρές την έγκριση από τις αρμόδιες Αρχές, τότε θα βασίζεται το baby SUV της Alfa Romeo πιθανότατα στην πλατφόρμα CMP της PSA, όπως και το νέο Opel Mokka που αποκαλύφθηκε επίσημα πριν λίγες ημέρες.

Μία τέτοια επιλογή θα προσέφερε πολλά πλεονεκτήματα. Από τη μία πλευρά θα μείωνε δραστικά το κόστος εξέλιξης του ιταλικού SUV, θα επιτάχυνε κατά πολύ τον χρόνο ολοκλήρωσής του και επίσης θα του επέτρεπε να αναπτύξει μία μεγάλη γκάμα εκδόσεων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, υβριδική τεχνολογία και ως αποκλειστικά ηλεκτροκίνητο.

O Αλέξανδρος Λιώκης με την Alfa Romeo Tonale.

Ο σχεδιασμός του SUV πόλης της Alfa Romeo θα προσανατολίζεται σε εκείνον του compact SUV Tonale, που αναμένεται στα τέλη του 2020 και επιμελήθηκε ο Ελληνας ντιζάινερ, Aλέξανδρος Λιώκης. Στην πράξη θα μεταφράζεται αυτό σε ένα αφαιρετικό ντιζάιν με καθαρές γραμμές και στοιχεία 3D στη μάσκα, όπου ενδέχεται να υπάρχουν και μέρη με ματ βαφή. Δεν θα λείπουν βεβαίως κάποια στοιχεία που θα τονίζουν τον crossover χαρακτήρα της μικρής Alfa Romeo, όπως π.χ. το έντονο σχήμα των φτερών, ενδεχόμενες ψευδοποδιές εμπρός και πίσω, κλπ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!