Το νέο «όπλο» της Porsche δοκιμάζεται στο Νίρμπουργκρινγκ (vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
Το νέο «όπλο» της Porsche δοκιμάζεται στο Νίρμπουργκρινγκ (vid)
Η 911 GT3 RS είναι το πιο σκληροπυρηνικό, ανόθευτο και... άγριο μοντέλο στην γκάμα της 911, οπότε η Porsche για να παρουσιάσει τη νέα γενιά της, πρέπει πρώτα να περάσει από την «Πράσινη Κόλαση»...

Μέσα στην γκάμα της Porsche 911 βρίσκεις μια πρόταση για όλα τα γούστα. Από τις απλές Carrera, μέχρι την 911 Turbo S ή τις ειδικές GT2, GT3 και λοιπά, η φίρμα από το Τσουφενχάουζεν έχει κάτι να προσφέρει. Ακόμη και για εκείνους που βάζουν τα track days και την οριακή οδήγηση γενικότερα, σε πρώτο πλάνο. Αυτό το ρόλο τον αναλαμβάνει η 911 GT3 RS.

Το ελαφρύτερο, πιο σκληροπυρηνικό και με λιγότερες ανέσεις μοντέλο στην οικογένεια 911 είναι έτοιμο για να παρουσιαστεί και στη νέα γενιά της 911 (992) και η Porsche κάνει τις τελευταίες ρυθμίσεις στη θρυλική πίστα του Νίρμπουργκρινγκ. Σε σχέση με τις υπόλοιπες 911 ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά, χάρη στο τεράστιο σπόιλερ που βρίσκεται πίσω, πάνω από το καπό του κινητήρα. Στην 911 GT3 RS δεν υπάρχουν πίσω καθίσματα και λοιπές ανέσεις, παρά μόνο ένα roll cage που αυξάνει κατακόρυφα την ακαμψία του αμαξώματος.

Πάντως το «κλουβί» δεν συνεχίζει και μπροστά, για να μην είναι υποχρεωτική η χρήση κράνους από τον οδηγό και για να μπορέσει να βγάλει πινακίδες κυκλοφορίας. Ακόμη δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για τη νέα γενιά. Αυτό που ξέρουμε είναι πως θα υπάρχει ένας επίπεδος εξακύλινδρος κινητήρας κάτω από το πίσω καπό, με χωρητικότητα 4.0 λίτρων, που θα αποδίδει κατά προσέγγιση 550 ίππους. Περισσότερα θα μάθουμε με την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου, η οποία περιμένουμε ότι θα γίνει στις αρχές του 2021. Μέχρι τότε, ας την απολαύσουμε σε βίντεο!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!