To Toyota Starlet επιστρέφει για την αγορά της Ν. Αφρικής (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
To Toyota Starlet επιστρέφει για την αγορά της Ν. Αφρικής (pics)
Η Toyota δανείστηκε το Baleno από τη Suzuki και έφτιαξε ένα νέο μικρό μοντέλο, το οποίο θα κυκλοφορήσει στην αγορά της Νότιας Αφρικής και θα έχει το όνομα Starlet.

Πριν από το Yaris, το μικρό μοντέλο πόλης της Toyota είχε το όνομα Starlet. Ειδικά στη χώρα μας, γνώρισε μεγάλη επιτυχία από το 1973 που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, ενώ το 1999 αντικαταστάθηκε από το Yaris πρώτης γενιάς που ήρθε για να γράψει τη δική του ιστορία στην κατηγορία. Το όνομα Starlet είχε μείνει για πολλά χρόνια στο συρτάρι της μάρκας και κανείς δεν περίμενε ότι θα επανέλθει, όμως η Toyota έκανε την έκπληξη. Ωστόσο δεν εξέλιξε κάποιο νέο αυτοκίνητο, απλώς πήρε το Baleno από τη Suzuki.

Οι δύο ιαπωνικές μάρκες έχουν συνεργαστεί για διάφορα αυτοκίνητα το τελευταίο διάστημα. Το RAV4 μεταμορφώθηκε σε Suzuki Across και το Corolla, σε Suzuki Swace, με ελάχιστες διαφορές να τα χωρίζουν. Το νέο Starlet ξεχωρίζει από το Baleno χάρη στη νέα μάσκα μπροστά, στο σήμα της μάρκας και τον νέο προφυλακτήρα. Κατά τα λοιπά τα δύο αυτοκίνητα είναι ακριβώς ίδια, ενώ στο εσωτερικό, η Toyota δεν έκανε καμία αλλαγή, εκτός από το σήμα της στο τιμόνι. Το νέο Starlet θα κινείται από έναν τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα της Suzuki που αποδίδει 92 ίππους και 130 Nm ροπής.

Η ισχύς περνά στους εμπρός τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου σασμάν των πέντε σχέσεων και υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ενός αυτόματου με τέσσερις ταχύτητες. Το Toyota Starlet θα διατίθεται αποκλειστικά στην αγορά της Ν. Αφρικής, ως ένα τίμιο και αξιόπιστο αυτοκίνητο με χαμηλή τιμή αγοράς. Ο εξοπλισμός του ανάλογα με την έκδοση, θα περιλαμβάνει πολλά καλούδια, όπως προβολείς LED, σύστημα infotainment με οθόνη αφής, αυτόματο κλιματισμό, Cruise Control και πολλά ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας όπως αυτόματο φρενάρισμα και προειδοποίηση παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!