Θεσσαλονίκη: Δημοτικός υπάλληλος έκλεβε αυτοκίνητα με γερανό!

Πέτρος Σηφαλάκης
Θεσσαλονίκη: Δημοτικός υπάλληλος έκλεβε αυτοκίνητα με γερανό!
Συνολικά 11 αυτοκίνητα έκλεψε ο 54χρονος υπάλληλος του Δήμου Θεσσαλονίκης με τον υπηρεσιακό γερανό, χωρίς να καταλάβει κανείς τίποτα.

Τα τελευταία χρόνια οι κλοπές οχημάτων έχουν γίνει συχνότερες, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Ένας υπάλληλος του δήμου στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος είχε πρόσβαση και άδεια χρήσης του υπηρεσιακού γερανού, ήταν ένας από τους κλέφτες οχημάτων στην περιοχή. Ο 54χρονος έπαιρνε το υπηρεσιακό όχημα και κυριολεκτικά, σήκωνε τα αυτοκίνητα, τα οποία μετά τα πουλούσε σε μάντρες ανακύκλωσης και ανταλλακτικών που συνεργαζόταν.

Για αρκετό καιρό δρούσε ανενόχλητος, μέχρι που έκλεψε το αυτοκίνητο ενός καταστηματάρχη στη Θεσσαλονίκη. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος μπήκε να δει από τις κάμερες ασφαλείας με ποιο τρόπο και τι ώρα «πέταξε» το αυτοκίνητό του και προς έκπληξή του, είδε ότι το πήρε ο γερανός του δήμου. Στη συνέχεια ειδοποιήθηκε η αστυνομία, κινήθηκαν οι ανάλογες διαδικασίες και διαπιστώθηκε ότι ο 54χρονος δημοτικός υπάλληλος είχε κλέψει κι άλλα αυτοκίνητα με τον ίδιο τρόπο, όλα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί ότι ο δράστης έκλεβε τα οχήματα από τον Ιανουάριο του 2020. Το Μάιο τον έπιασαν οι αρχές και τότε η εισαγγελέας τον είχε αφήσει ελεύθερο, καθώς θα γινόταν προκαταρκτική έρευνα εξακρίβωσης της συνολικής του δράσης. Στη συνέχεια θα αποφάσιζαν την ποινή του. Μέχρι τότε, γνώριζαν για τα πέντε από τα έντεκα αυτοκίνητα, ωστόσο με την έρευνα που έγινε, διαπιστώθηκαν και τα υπόλοιπα έξι. Πλέον η έρευνα έχει ολοκληρωθεί και η εις βάρος του δικογραφία θα αποσταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!