ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Πτώχευση κήρυξε η Hertz στις ΗΠΑ και τον Καναδά

Πτώχευση κήρυξε η Hertz στις ΗΠΑ και τον Καναδά

Πτώχευση κήρυξε η Hertz στις ΗΠΑ και τον Καναδά

Χωρίς να επηρεάζονται οι δραστηριότητες της εταιρείας στην Ευρώπη, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, κήρυξε πτώχευση στις ΗΠΑ και τον Καναδά, ύστερα από κατάργηση 10.000 θέσεων εργασίας. 

Την υπαγωγή της στο αμερικανικό καθεστώς χρεοκοπίας, μια διαδικασία που αφορά στις επιχειρήσεις της στις ΗΠΑ και τον Καναδά, ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz, η οποία έχει πληγεί σκληρά από τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού.

«Ο αντίκτυπος της Covid-19 στη ζήτηση ταξιδιών ήταν ξαφνικός και δραματικός, επιφέροντας βίαιη πτώση στα έσοδα της εταιρείας και στις μελλοντικές κρατήσεις», αναφέρει ο όμιλος σε ανακοίνωση που εξέδωσε και την οποία παρουσιάζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Hertz αναφέρει πως έλαβε «άμεσα μέτρα» δίνοντας προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων καθώς και των πελατών της. Σταμάτησε εξάλλου «όλες τις μη ουσιώδεις δαπάνες».

«Ωστόσο η αβεβαιότητα παραμένει όσον αφορά την επιστροφή των εσόδων και την πλήρη επαναλειτουργία της αγοράς, πράγμα που κατέστησε απαραίτητη τη σημερινή ενέργεια», προσθέτει.

Οι κύριες διεθνείς περιφέρειες, στις οποίες επιχειρεί η Hertz, ιδιαίτερα η Ευρώπη, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, δεν περιλαμβάνονται στη διαδικασία του κεφαλαίου 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα.

Είχε προηγηθεί κατάργηση 10.000 θέσεων εργασίας

Στις 21 Απριλίου, η Hertz είχε καταργήσει 10.000 θέσεις εργασίας στη βόρεια Αμερική, δηλαδή το 26,3% του παγκόσμιου δυναμικού της, για να κάνει οικονομίες αντιμέτωπη με τις αβεβαιότητες που δημιουργούνται από την πανδημία του κορονοϊού, η οποία παραλύει την οικονομία.

Η προσφυγή στο άρθρο 11 επιτρέπει σε μια επιχείρηση, που δεν καταφέρνει πλέον να αποπληρώνει το χρέος της, να αναδιαρθρωθεί προστατευμένη από τους πιστωτές.