H Ferrari κατάφερε να έχει 5% αύξηση στις εξαγωγές αυτοκινήτων

Gazzetta team
H Ferrari κατάφερε να έχει 5% αύξηση στις εξαγωγές αυτοκινήτων
Παρά το «βαρύ» κλίμα που έφερε ο κορονοϊός σε παγκόσμιο επίπεδο και τη σοβαρή πλήξη του στην Ιταλία, την πατρίδα της Ferrari, η μάρκα κατάφερε να φτάσει σε εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Άνω των 30 δισ. δολαρίων εκτιμάται πως έφτασε η κεφαλαιοποίηση της Ferrari, τη Δευτέρα, 4 Μαΐου, ξεπερνώντας σε αξία τόσο την General Motors, όσο και την Ford.

Συγκεκριμένα, η άνοδος της μετοχής της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας στο 7% το πρωί της Δευτέρας, ήρθε αμέσως μετά την ανακοίνωση των εσόδων της εταιρείας του Μαρανέλο και η αξία της εκτινάχθηκε στα 30,1 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με το CNBC, παρά το αναγκαστικό κλείσιμο των εργοστασίων της στην Ιταλία, η εταιρεία κατάφερε να καταγράψει αύξηση 5% στις εξαγωγές αυτοκινήτων, την ώρα που τα έσοδα σημείωσαν πτώση μόλις 1%, στα 1,02 δισ. δολάρια. Παράλληλα, οι αναλυτές εκτιμούσαν πως οι απώλειες θα ήταν πολύ μεγαλύτερες.

Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία «έβαλε μπροστά» τις μηχανές στα εργοστάσια της, χθες Δευτέρα και αναμένεται να έχει επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς παραγωγής μέχρι την Παρασκευή.

Ξεπέρασε General Motors και Ford

Παρότι η Ferrari κατασκευάζει «μόνο» 10.000 αυτοκίνητα κάθε χρόνο, σε σχέση με την παραγωγή των 7,7 εκατ. οχημάτων της General Motors, οι επενδυτές εκτιμούν πως το brand name της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας -και οι υψηλές τιμές- θα βοηθήσουν την Ferrari να «βγει» με λιγότερες απώλειες από την κρίση που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η κεφαλαιοποίηση της General Motors έπεσε κάτω από τα 29,3 δισ. δολάρια τη Δευτέρα και αυτή της Ford έπεσε κάτω από τα 19,2 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!