Ινδία: Δεν πουλήθηκε ούτε ένα νέο αυτοκίνητο τον Απρίλιο

Ινδία: Δεν πουλήθηκε ούτε ένα νέο αυτοκίνητο τον Απρίλιο
Τα δραστικά μέτρα κατά του κορονοϊού που πήρε η Ινδία, έφεραν σαν αποτέλεσμα την πλήρη παράλυση της αγοράς αυτοκινήτου.

Τους τελευταίους μήνες έχουμε δει δραματικές πτώσεις στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων, σε παγκόσμιο επίπεδο. Αιτία είναι ο κορονοϊός, όμως καμία χώρα δεν σημείωσε τόσο τραγική πτώση πώλήσεων, όσο η Ινδία. Για την ακρίβεια, δεν πουλήθηκε ούτε ένα νέο αυτοκίνητο, κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ. Η κυβέρνηση της χώρας πήρε δραστικά μέτρα ενάντια στον κορονοϊό και σε αυτό το πλαίσιο, η αγορά κοιμήθηκε εντελώς.

Μπήκε λουκέτο σε όλες τις αντιπροσωπείες και δεν έγινε καμία ταξινόμηση. Μάλιστα, όλα τα εργοστάσια αυτοκινήτων που δραστηριοποιούνται στη χώρα, σταμάτησαν τη λειτουργία τους, οπότε μηδένισε και η παραγωγή. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις τα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης θα συνεχίσουν μέχρι τουλάχιστον και το τέλος Μαΐου, ενώ ξεκίνησαν στις 25 Μαρτίου.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ινδία είναι η δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα στον πλανήτη με πάνω από 1 δις πληθυσμό και η αγορά τους, μπορεί να μην είναι τόσο μεγάλη με βάση τους ανθρώπους που κατοικούν εκεί, όμως σε έναν φυσιολογικό μήνα πλησιάζουν περίπου στις 300.000 ταξινομήσεις, χωρίς να υπολογίζουμε τις πωλήσεις επαγγελματικών. Τον Απρίλιο λοιπόν, που δεν έγινε ούτε μια, καταλαβαίνουμε για τι απώλειες μιλάμε...

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!