Διευκολύνσεις για τις μετακινήσεις των ΙΧ τον Μάιο 

Πέτρος Σηφαλάκης
Διευκολύνσεις για τις μετακινήσεις των ΙΧ τον Μάιο 
Η σταδιακή άρση των μέτρων κατά του κορονοϊού θα συνοδευτούν με διευκολύνσεις στην κίνηση των αυτοκινήτων, ώστε να μην συνωστίζονται πολλά άτομα στα ΜΜΜ.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι από τις 4 Μαΐου, τα μέτρα κατά του κορονοϊού θα περιοριστούν. Η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν θα ισχύει πλέον, οπότε αποφάσισαν ότι για τη διευκόλυνση κίνησης των ΙΧ, θα γίνουν κάποιες μεταρρυθμίσεις. Πιο συγκεκριμένα, στην Αθήνα, ο δακτύλιος θα πάψει να λειτουργεί για τον μήνα Μάιο.

Σε κάθε αυτοκίνητο θα επιτρέπεται να βρίσκεται ο οδηγός και δύο επιβάτες, σύνολο τρία άτομα δηλαδή, ενώ το πάρκινγκ στις ελεγχόμενες ζώνες θα είναι ελεύθερο. Η κυβέρνηση συνιστά τη χρήση των ιδιωτικών μεταφορικών μέσων έναντι των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, για αυτό γίνονται και οι συγκεκριμένες κινήσεις διευκόλυνσης.

Ο συνωστισμός στα λεωφορεία, το μετρό και τα λοιπά μέσα δεν ενδείκνυνται για τη μείωση της εξάπλωσης του κορονοϊού, οπότε έτσι ο κόσμος θα επιλέγει πιο εύκολα να μετακινείται με το αυτοκίνητό του. Έτσι κι αλλιώς, στα ΜΜΜ θα μπορεί να βρίσκεται πολύ συγκεκριμένος αριθμός επιβατών. Η πληρότητα θα πρέπει να φτάνει έως και το 50% των προβλεπόμενων θέσεων του εκάστοτε μέσου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!