Οι οδηγοί στους άδειους δρόμους της Αγγλίας «την είδαν» Fast & Furious!

Πέτρος Σηφαλάκης
Οι οδηγοί στους άδειους δρόμους της Αγγλίας «την είδαν» Fast & Furious!
Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει και στην Αγγλία, όμως μερικοί, όχι απλά την παραβιάζουν, αλλά κινούνται και με πάρα πολύ υψηλές ταχύτητες.

Είναι γεγονός ότι οι δρόμοι στις περισσότερες μεγαλουπόλεις του κόσμου, έχουν ερημώσει, λόγω του κορονοϊού. Οι περισσότερες κυβερνήσεις έχουν πάρει μέτρα προστασίας και οι μετακινήσεις των πολιτών περιορίζονται στις απολύτως απαραίτητες. Στην Αγγλία, ισχύει το ίδιο. Οι δρόμοι είναι πλέον άδειοι και σχεδόν κανείς δεν βγαίνει έξω, όμως μερικοί, όχι απλά «σπάνε» την καραντίνα, αλλά «τη βλέπουν» οδηγοί αγώνων και αναπτύσσουν τρομακτικές ταχύτητες! Ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός ελέγχου ταχυτήτων (στην Αγγλία δουλεύει) βεβαίωσε πολλές παραβάσεις.

Με 230 χλμ./ώρα ο «νικητής»

Ο «πρωταθλητής» ήταν ένας οδηγός που έπιασε τα 230 χλμ./ώρα και τον ακολούθησε ένας ακόμη, με 215 χλμ./ώρα, σε δρόμο που το όριο είναι 64 χλμ./ώρα. Λίγο πιο κάτω «τερμάτισε» ένας άλλος παραβάτης, με 210 χλμ./ώρα σε μεγάλο αυτοκινητόδρομο με όριο στα 112 χλμ./ώρα και μάλιστα αυτός, είχε και την καλύτερη δικαιολογία. Είπε ότι έτρεχε για να μην τον... πιάσει ο κορονοϊός και ότι θεωρούσε πως έτσι, ξεφεύγει από τον ιό! Από εκεί και πέρα υπήρξαν κι άλλοι οδηγοί που ήθελαν να πειραματιστούν και να το «παίξουν» Fast and Furious στους άδειους δρόμους της Αγγλίας.

Διπλασιάστηκε η μέση ταχύτητα στις πόλεις

Κόπηκαν κλήσεις με 206 χλμ./ώρα και 158 χλμ./ώρα την ώρα που το όριο ταχύτητας ήταν πολύ χαμηλότερα (80 χλμ./ώρα) και η αστυνομία τονίζει ότι έχει αμέτρητα τέτοια παραδείγματα. Τώρα, που δεν κυκλοφορεί κανείς, όσοι το κάνουν νομίζουν ότι ο δρόμος τους ανήκει και κοντεύουν να σπάσουν ρεκόρ κλήσεων σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα! Ακόμη και μέσα στις πόλεις, η μέση ταχύτητα των αυτοκινήτων δεν βρίσκεται στα 32 χλμ./ώρα που ήταν μέχρι πρότινος αλλά στα 60 χλμ./ώρα, δηλαδή διπλασιάστηκε, λόγω και την απουσία κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!