Με 270 ίππους και... πολλά αναβολικά το Toyota GR Hilux!

Πέτρος Σηφαλάκης
Με 270 ίππους και... πολλά αναβολικά το Toyota GR Hilux!
Οι φήμες που θέλουν το Toyota Hilux να αποκτά μια κορυφαία έκδοση επιδόσεων αντίστοιχη του Ford Ranger Raptor ολοένα και φουντώνουν τελευταία!

Η Toyota έχει τεράστια παράδοση στην κατηγορία των μεσαίων Pick-Up με το Hilux, ένα μοντέλο που έχει γράψει ιστορία και φημίζεται για την αντοχή και την αξιοπιστία του. Όποιος έχει στην κατοχή του το «εργαλείο» της Toyota δύσκολα θα πειστεί να το αλλάξει με άλλο μοντέλο του ανταγωνισμού και η ιαπωνική μάρκα ετοιμάζει μια νέα κορυφαία έκδοση, για να τους κάνει να τρίβουν τα μάτια τους! To Ford Ranger Raptor προκάλεσε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον με την παρουσίασή του και έκλεψε τη δόξα στην κατηγορία.

Για αυτό και η Toyota επιστράτευσε τη Gazoo Racing, το αγωνιστικό της τμήμα, για να φτιάξει ένα αντίστοιχο Hilux, σύμφωνα με φήμες που ακούγονται εδώ και μήνες από το εξωτερικό! Τώρα, τα στοιχεία δείχνουν να είναι περισσότερα. Ο κινητήρας που θα πάρει θέση κάτω από το καπό θεωρείται ότι θα είναι ένας νέος V6 τουρμποντίζελ των 3.0 λίτρων ο οποίος θα αποδίδει πάνω από 270 ίππους και περίπου 650 Nm ροπής!

Το ισχυρότερο στην κατηγορία

Το συγκεκριμένο σύνολο θα τοποθετηθεί και στο Land Cruiser και θα φτιάξει νέο σημείο αναφοράς στην κατηγορία, περνώντας και το Volkswagen Amarok με τον V6 3.0 TDI. Το μόνο «κακό» στην όλη υπόθεση, είναι ότι η Toyota θα στοχεύσει σε συγκεκριμένες αγορές, αν τελικά αποφασίσει να βγάλει στην παραγωγή το GR Hilux. Μια από αυτές θα είναι η Αυστραλία που παραδοσιακά έχουν μεγάλη αγάπη στα Pick-Up αυτού του μεγέθους, ενώ παραμένει άγνωστο αν θα διατεθεί στις ΗΠΑ, αφού εκεί τα γούστα τους είναι διαφορετικά και θέλουν... ακόμη μεγαλύτερα αυτοκίνητα, όπως το Toyota Tacoma ή το Ford F-150. Σε κάθε περίπτωση η έλευση του Toyota GR Hilux στην Ευρώπη, φαντάζει απίθανη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!