Η Ελληνική Αστυνομία παρέλαβε 35 νέα Hyundai i30

Πέτρος Σηφαλάκης
Η Ελληνική Αστυνομία παρέλαβε 35 νέα Hyundai i30
Η ανανέωση στο στόλο οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας συνεχίζεται με την προσθήκη 35 νέων Hyundai i30, μερικά από τα οποία σε πολιτική μορφή και τα υπόλοιπα, περιπολικά.

Τα Hyundai i30 δοκιμάζονται εδώ και χρόνια στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας με μεγάλη επιτυχία, οπότε συνεχίζουν τη συνεργασία τους με την παραλαβή 35 νέων οχημάτων για την υπηρεσία. Πρόκειται για την τελευταία γενιά του i30, τα οποία πρόκειται να κατανεμηθούν σε Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. Προβλέπεται ότι θα πάνε στις Διεύθυνσης Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας από επτά οχήματα, για την αναβάθμιση του στόλου τους, που πλέον μετρά πάρα πολλά χρόνια «υπηρεσίας».

Με αυτό τον τρόπο η επιχειρησιακή ετοιμότητα της αστυνομίας αναβαθμίζεται σημαντικά, όπως και οι περιπολίες και βελτιώνεται το επίπεδο ασφαλείας των νομών. Αρκετά από αυτά τα Hyundai είναι σε πολιτική μορφή. Μετά τις τελευταίες σημαντικές προσθήκες στο στόλο της Ελληνικής Αστυνομίας, τα γηρασμένα και προβληματικά πλέον αυτοκίνητα, απομακρύνονται. Τα τελευταία μόνο χρόνια, έχουμε δει 120 Nissan Qashqai να μπαίνουν στο δυναμικό της, αρκετά Nissan Navara, Toyota Hilux, αλλά και Volkswagen Golf.

Χωρίς αμφιβολία η αναβάθμιση ήταν επιβεβλημένη καθώς τα Citroen Xsara που χρησιμοποιούσε η Ελληνική Αστυνομία, μετά από τόσα χρόνια και με εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα στα οδόμετρά τους, δεν μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες τους. Το ίδιο ισχύει και με τα παλαιότερα Skoda Octavia που από ότι φαίνεται, θα είναι τα επόμενα που θα αντικατασταθούν! Φυσικά υπάρχουν στο στόλο και τα νεότερα Octavia που ακόμη... καλά κρατούν και μάλιστα, μερικά, είναι και στην έκδοση GT με τον τούρμπο κινητήρα 1.8 λίτρων TSI και τους 200 ίππους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!