Αναβάλλονται όλοι οι ελληνικοί αγώνες αυτοκινήτου

Πέτρος Σηφαλάκης
Αναβάλλονται όλοι οι ελληνικοί αγώνες αυτοκινήτου
Η ΟΜΑΕ με νέα της ανακοίνωση, μας λέει ότι όλοι οι αγώνες αυτοκινήτου που έχουν προγραμματιστεί έως τις 31 Μαΐου θα αναβληθούν, λόγω του κορονοϊού.

Μετά την αναβολή όλων των μεγάλων παγκόσμιων διοργανώσεων στα motorsports, ήταν φυσικό κι επόμενο να δούμε μια αντίστοιχη κίνηση και για τους ελληνικούς αγώνες αυτοκινήτου. Η ΟΜΑΕ ήδη είχε ανακοινώσει την πρώτη αναβολή, στις 9 Μαρτίου, για όλους τους αγώνες που θα ακολουθούσαν τις επόμενες δύο εβδομάδες, όμως τώρα ανανεώνει την προθεσμία και λέει ότι θα συμβεί το ίδιο μέχρι και τις 31 Μαΐου.

Ακόμη δεν μπορούμε να ξέρουμε αν στο μέλλον θα υπάρξει νέα ανακοίνωση, που θα αναβάλλει και επόμενους αγώνες, όμως δεν είναι και απίθανο. Αυτό που είπε η ΟΜΑΕ είναι ότι σε συνεργασία με τα αγωνιστικά σωματεία, θα γίνει προσπάθεια επαναπρογραμματισμού του ημερολογίου για το υπόλοιπο έτος, ούτως ώστε να μην ακυρωθεί κανένας από τους αγώνες. Βέβαια, αυτό δεν είναι και εύκολο, τόσο για τους διοργανωτές, όσο και για τους αγωνιζόμενους, αφού αναγκαστικά θα πρέπει να φτιαχτεί ένα πάρα πολύ σφιχτό πρόγραμμα που δεν θα αφήνει επαρκή διαστήματα από τη μια διοργάνωση, στην άλλη.

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος:

«Η υφήλιος δέχεται μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση και η χώρα μας πλήττεται από τον Μάρτιο του 2020 από την πανδημία του Covid-19. Η Ομοσπονδία μας παρακολουθεί τις εξελίξεις και εφαρμόζει τις αποφάσεις της Κυβέρνησης για την αποτροπή της εξάπλωσης του ιού.

Αναγκαστήκαμε να αναβάλουμε τους προγραμματισμένους αγώνες του μηνός Μαρτίου και προχωρούμε στην αναβολή όλων των αγώνων μέχρι 31/05/2020.

Η σκέψη μας είναι κοντά στους αθλητές που ανυπομονούσαν να ξεκινήσουν την αγωνιστική τους χρονιά, αλλά και στα σωματεία που αφιέρωσαν χρόνο για να διοργανώσουν τους αγώνες. Κατανοούμε την απoγοήτευσή τους και τους εκφράζουμε την υποστήριξή μας.

Στο πλαίσιο του δυνατού και ανάλογα με τις συνθήκες η Επιτροπή Αγώνων (ΕΠ.Α) σε συνεργασία με τα σωματεία θα προχωρήσει στην αναθεώρηση του αγωνιστικού ημερολογίου και θα προσπαθήσει να επαναπρογραμματίσει τους αγώνες στο υπόλοιπο του τρέχοντος έτους.

Στη συλλογική μάχη κατά του ιού ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, διαφοροποιούμε τον τρόπο εργασίας μας και ελπίζουμε αυτό να μας δώσει σύντομα την δυνατότητα να ξεκινήσουμε τους αγώνες μας».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!