Έρχονται... powerbanks για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα! (vid)

Έρχονται... powerbanks για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα! (vid)

Έρχονται... powerbanks για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα! (vid)

Μια γαλλική εταιρεία ετοιμάζει τη λύση για το πρόβλημα της αυτονομίας στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μέσω μιας δεύτερης μπαταρίας που θα τραβά σε τρέιλερ. 

Η εταιρεία EP Tender πιστεύει ότι βρήκε το μαγικό τρόπο να εκμηδενίσει το πρόβλημα αυτονομίας που έχουν τα σημερινά ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αντί λοιπόν ο οδηγός να σταματά, ανά κάποια χιλιόμετρα, για να γεμίσει τις μπαταρίες, θα το κάνει εν κινήσει μέσω μιας δεύτερης μπαταρίας που θα τραβά το όχημα με τρέιλερ. Μιλάμε δηλαδή για κάτι σαν... powerbank για το αυτοκίνητο! Ο οδηγός θα το βάζει στον κοτσαδόρο όταν θα έχει σκοπό να κάνει μακρινή απόσταση, αφού το φορτίσει στο σπίτι του, μαζί με το ίδιο το αυτοκίνητο. 

Μετά, θα έχει στη διάθεσή του περισσότερη ενέργεια και δεν θα υποχρεώνεται να κάνει στάση, ανάλογα πάντα και το ταξίδι. Μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο τρέιλερ μπαταριών έχει χωρητικότητα 60 kWh. Στη συνέχεια αναμένεται να φτιαχτούν ακόμη μεγαλύτερα, ενώ υπάρχει σαν σκέψη η δημιουργία μιας φορητής «γεννήτριας» ρεύματος που θα δημιουργεί ενέργεια μέσω καύσης της βενζίνης. Η τελευταία λύση όμως, είναι κάπως... αντίθετη με τη λογική των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η γαλλική εταιρεία που κατασκευάζει τα τρέιλερ μπαταριών τονίζει ότι έχει επενδύσει πολύ, ώστε η αεροδυναμική του αυτοκινήτου να επηρεάζεται όσο το δυνατόν λιγότερο από το τρέιλερ. 

Επίσης, έχουν φτιάξει έναν μηχανισμό με δύο μικρότερους τροχούς, ώστε το αυτοκίνητο να μπορεί να κινείται με την όπισθεν πιο εύκολα. Ως γνωστόν, αν βάλεις τρέιλερ πίσω από ένα όχημα και κινηθείς κάνεις όπισθεν, πρέπει να γνωρίζεις πως να το χειριστείς γιατί έχει εντελώς διαφορετική συμπεριφορά από το αυτοκίνητο. Το πλάνο της εταιρείας είναι να έχει περίπου 60.000 πελάτες μέχρι το 2024, όπου υπολογίζει ότι θα είναι και το πρώτο έτος τους που θα παρουσιάσουν κέρδος. Κάθε τρέιλερ μπαταριών, αναμένεται να κοστίζει 10.000€.