Τζάκετ της Ford με emoji για να προστατεύει τους ποδηλάτες (vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
Τζάκετ της Ford με emoji για να προστατεύει τους ποδηλάτες (vid)
Ένα τζάκετ της Ford, πάνω στο οποίο θα προβάλλονται μηνύματα με τις προθέσεις των ποδηλατών, θα προστατεύει στο μέλλον τους δικυκλιστές από τους απρόσεκτους οδηγούς οχημάτων.

Σε ολόκληρη την Ευρώπη, η τάση μετακίνησης με ποδήλατο στις μεγάλες πόλεις είναι συνεχώς ανοδική. Ακόμη και στην Ελλάδα, με μηδέν υποδομές, βλέπουμε συχνά ποδηλάτες στους δρόμους και πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε χωρίς προβλήματα στο δρόμο, μοιράζοντας σωστά την άσφαλτο. Η Ford αποφάσισε να βγάλει ένα τζάκετ για ποδηλάτες, το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα επικοινωνίας με τους οδηγούς που βρίσκονται πίσω από τον ποδηλάτη.

To χαμόγελο πάνω στο μπουφάνα του ποδηλάτη προς τον ευγενικό οδηγό!

Ο δικυκλιστής θα μπορεί να δηλώνει πρόθεση για να στρίψει, θα μπορεί να δηλώσει κίνδυνο ή απότομη επιβράδυνση, όπως και να προβάλλει emoji ανάλογα με την περίσταση, για να ευχαριστήσει ή να δηλώσει τη δυσαρέσκειά του στον οδηγό που ακολουθεί. Το τζάκετ παίρνει εντολές από ένα μικρό χειριστήριο στο τιμόνι του ποδηλάτη, για να είναι άμεσα προσβάσιμο.

Το έξυπνο τζάκετ της Ford ακόμη δεν έχει βγει στην παραγωγή, είναι όμως κάτι ιδιοφυές που θα βοηθήσει στην επικοινωνία μεταξύ ποδηλατών και οδηγών στους δρόμους. Αρκεί και οι ποδηλάτες να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς όλοι μας έχουμε δει αρκετούς να οδηγούν σαν... ταλιμπάν, να μη σέβονται τους σηματοδότες, την κατεύθυνση κυκλοφορίας και τους κανόνες κίνησης σε μεγάλες οδούς και λεωφόρους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!