Ducati: «Οικονομικά δεν μπορούμε να τα βάλουμε με τη Honda»

Gazzetta team
Ducati: «Οικονομικά δεν μπορούμε να τα βάλουμε με τη Honda»
Παλαιότερα, η Ducati είχε προσεγγίσει τον Μαρκ Μάρκεθ για να τον πάρει στην ομάδα της αλλά οι «κόκκινοι» παραδέχονται ότι η Honda είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος όταν πρόκειται για χρήματα.

Ο Μαρκ Μάρκεθ είναι ένας αναβάτης που κάθε ομάδα στο MotoGP θα τον ήθελε. Από την αρχή της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία βρίσκεται στην εργοστασιακή Repsol Honda και έκτοτε έχει σηκώσει όλα τα πρωταθλήματα εκτός του φετινού που απουσίαζε, αλλά και ενός στο ενδιάμεσο, το οποίο «του το πήρε» ο Χόρχε Λορένθο με τη Yamaha. Η Ducati είναι γνωστό ότι κάποτε βρισκόταν σε επαφές με τον Μαρκ Μάρκεθ για να τον φέρει στην ομάδα της. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ και προφανώς, έπαιξαν πολλά ρόλο. Ο Τζίτζι Νταλίνα της Ducati, μιλάει για το σχετικό θέμα.

«Πριν από αρκετά χρόνια θέλαμε να υπογράψουμε τον Μαρκ Μάρκεθ. Πολλά έχουν ειπωθεί για τη μείωση του κόστους στο MotoGP. Προφανώς όμως ο μισθός του αναβάτη είναι το πιο σημαντικό κομμάτι στο αγωνιστικό τμήμα και εκεί ήταν που δύσκολα θα κερδίζαμε την Honda. Η Honda έχει τεράστιους οικονομικούς πόρους και είναι πάρα πολύ δύσκολο για έναν Ευρωπαίο κατασκευαστή ακόμα και να πλησιάσει τα νούμερα που δίνουν» ήταν τα λόγια του. Στη συνέχεια μίλησε για το λάθος που έγινε από τη Honda, να τον βάλουν να τρέξει λίγες μέρες μετά τον τραυματισμό του, κάτι που έκανε την κατάστασή του πολύ χειρότερη τελικά.

«Σήμερα ο Λορένθο θα ήταν αργός»

«Είναι δύσκολο να μιλήσω για το τι έγινε. Από μακριά όλα είναι πιο απλά. Δυστυχώς τέτοιες αποφάσεις τις παίρνεις λίγες ώρες μετά το συμβάν. Τώρα είναι εύκολο να πούμε ότι έγινε λάθος και δεν έχει νόημα πια να πούμε ποιος φταίει. Η Ducati εμπιστεύεται τους γιατρούς της και πρέπει να πω ότι ποτέ δεν έχουν κάνει λάθη» είπε. Τέλος, σχολίασε τη μεταγραφή του Χόρχε Λορένθο στην ομάδα τους και την απόφασή τους να τον αφήσουν να φύγει για να πάει στη Honda. «Φυσικά τώρα εκ του αποτελέσματος όλοι λέγαμε ότι θα ήταν καλύτερα να τον κρατούσαμε. Πρέπει όμως να καταλάβετε και να ζήσετε τις στιγμές όταν παίρνονται τέτοιες αποφάσεις. Μέχρι τότε ο Χόρχε δεν είχε δείξει αυτό που θέλαμε και υπό αυτό το πρίσμα ήταν λογική η απόφαση. Πλέον δεν νομίζω να θέλει να επιστρέψει και πιστεύω ότι σε οποιαδήποτε μοτοσυκλέτα κι αν τον έβαζες θα ήταν αργός κι αυτό επειδή του λείπει πια το κίνητρο».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!