Μορμπιντέλι: «Ο Βαλεντίνο Ρόσι θα φέρει ενθουσιασμό στην ομάδα»

Πέτρος Σηφαλάκης
Μορμπιντέλι: «Ο Βαλεντίνο Ρόσι θα φέρει ενθουσιασμό στην ομάδα»
Η έλευση ενός ονόματος σαν του Βαλεντίνο Ρόσι στην Petronas Yamaha θα φέρει άλλο αέρα σύμφωνα με τον Φράνκο Μορμπιντέλι, τον teammate του «Γιατρού»!

Από το τέλος του 2020, ο Βαλεντίνο Ρόσι σταμάτησε να είναι μέλος της εργοστασιακής Yamaha και πλέον ανήκει στην Petronas Yamaha. Τη θέση του VR46 πλάι στον Μάβερικ Βινιάλες την πήρε ο Φάμπιο Κουαρταραρό και αντίστοιχα, ο Ρόσι πήγε στη δική του ομάδα. Θα είναι πλέον teammate με τον Φράνκο Μορμπιντέλι για πρώτη φορά μετά το 2001 σε δορυφορική ομάδα!

«Φέρνει ενθουσιασμό μόνο με την παρουσία του»

«Ο κόσμος θα είναι πολύ πιο ενθουσιασμένος που θα δουλεύει με τον Βαλεντίνο, αυτό είναι σίγουρο. Είναι ένας τόσο μεγάλος θρύλος και θεωρώ ότι όλοι στην ομάδα θα δουλεύουν διαφορετικά, θα είναι ενθουσιασμένοι γιατί αυτό δίνει ο Βαλεντίνο στους γύρω του με την παρουσία του και μόνο. Δίνει επιπλέον κίνητρο σε αυτούς που βρίσκονται πλάι του. Αυτό περιμένω να δω τον επόμενο χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο κόσμος που δουλεύει στην ομάδα τώρα δεν έχει καλή διάθεση. Μέσα στην ομάδα υπάρχει εξαιρετική ατμόσφαιρα, ο κόσμος είναι χαρούμενος επειδή παίρνουμε τέλεια αποτελέσματα και περνάμε και καλά. Αλλά ο Βαλεντίνο πάντα δίνει αυτόν τον επιπλέον ενθουσιασμό στους ανθρώπους» είπε ο Φράνκο Μορμπιντέλι.

«Έχω υιοθετήσει πολλά στοιχεία του χαρακτήρα του»

Ο ίδιος μίλησε για την επιρροή που είχε ο Βαλεντίνο Ρόσι στη ζωή του αφού ήταν μαθητής του από μικρό παιδί στο ράντσο του. «Όταν μεγαλώνεις με έναν τέτοιο θρύλο, έναν εξαιρετικό και έμπειρο αναβάτη, μαθαίνεις πάρα πολλά πράγματα από εκείνον ακόμη και χωρίς να σου λέει τίποτα. Απλά ξεχωρίζεις στοιχεία για το πως είναι, πως φέρεται και πως αντιμετωπίζει καταστάσεις επειδή απλά περνάτε χρόνο μαζί. Όταν περνάς τόσο χρόνο μαζί του, συνήθως αρχίζει να αναμειγνύεται η προσωπικότητά σου με τη δική του. Δεν θέλω να πω ότι έχω τη δική του προσωπικότητα αλλά σίγουρα έχω στοιχεία του χαρακτήρα του και έχω υιοθετήσει πολλές συμπεριφορές του. Πέρασα πάρα πολύ χρόνο μαζί του, τον θαυμάζω πολύ. Οπότε προσπαθώ να αντιμετωπίζω διάφορες καταστάσεις στη ζωή μου σαν εκείνον. Πάντα αναρωτιέμαι τι θα έκανε ο Βαλεντίνο σε αυτή την κατάσταση, γιατί πάντα είναι ευθύς σε ο,τι κάνει» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!