O Tζακ Μίλερ πρώτος και στο FP2 της Βαλένθια

Gazzetta team
O Tζακ Μίλερ πρώτος και στο FP2 της Βαλένθια
O Tζακ Μίλερ πέτυχε τον καλύτερο χρόνο και στα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά του Γκραν Πρι Ευρώπης στη Βαλένθια, που έγιναν σε στεγνή πίστα, ενώ ο Βινιάλες θα ξεκινήσει την Κυριακή από τα πιτ λόγω χρήσης έκτου κινητήρα εφέτος!

Σε στεγνή πίστα έγιναν τα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά του Γκραν Πρι Ευρώπης στη Βαλένθια, οπότε οι αναβάτες του πρωταθλήματος MotoGP χρησιμοποίησαν slick ελαστικά. Τον καλύτερο χρόνο πέτυχε –όπως και στα πρώτα δοκιμαστικά της ημέρας- ο Τζακ Μίλερ με Ducati, ενώ με διαφορά αναπνοής βρέθηκε δεύτερος ο Άλεϊξ Εσπαργκαρό με Aprilia.

Οι αναβάτες υποχρεώθηκαν πάντως να είναι πολύ προσεκτικοί, επειδή το στέγνωμα του Circuit Ricardo Tormo στη Βαλένθια γινόταν σταδιακά και υπήρχαν σημεία – παγίδες όπου γλιστρούσαν οι μοτοσικλέτες. Παραλίγο να έχει μάλιστα ατύχημα λόγω της ολισθηρότητας ο Γιόαν Μιρ, ενώ τα πρώτα λεπτά των δοκιμών λίγο έλειψε να έχουμε σύγκρουση μεταξύ Βινιάλες και Μίλερ.

Ο διευθυντής της ομάδας της Yamaha, Μάσιμο Μερεγκάλι, επιβεβαίωσε ότι ο Βινιάλες θα κάνει χρήση του έκτου κινητήρα του για εφέτος, οπότε θα ξεκινήσει τον κυριακάτικο αγώνα από τα πιτ. Πάντως στη Βαλένθια είναι η έξοδος του διαδρόμου των πιτ πολύ σύντομη, οπότε δεν θα χάσει ο αναβάτης της Yamaha τόσο χρόνο.

Πολλοί αναβάτες έκαναν προς το τέλος των δοκιμαστικών εξαιρετικά γρήγορους γύρους για την περίπτωση που θα είναι η πίστα αύριο βρεγμένη, ενώ αντίθετα την Κυριακή αναμένεται να γίνει ο αγώνας σε στεγνή άσφαλτο. Ο Μίλερ εξασφάλισε τον καλύτερο χρόνο με την τελευταία του επίθεση, ενώ εκπληκτικός ήταν και ο Εσπαργκαρό που έκλεισε τις δοκιμές και βρέθηκε δεύτερος με διαφορά μόλις 92 χιλιοστών του δευτερολέπτου από τον αναβάτη της Ducati.

Το Top 5 συμπλήρωσαν ο Μορμπιντέλι με Yamaha, ο Νακαγκάμι με Honda και ο Πολ Εσπαργκαρό με ΚΤΜ, ενώ η δεκάδα ολοκληρώθηκε με τους Ρινς (Suzuki), Μπίντερ (ΚΤΜ), Ντοβιτσιόζο (Ducati), Κουαρταραρό (Yamaha) και Μιρ (Suzuki). Ο αντικαταστάτης του Ρόσι, Γκάρετ Γκέρλοφ, τα πήγε αρκετά καλά στην αρχική φάση των δοκιμών, στη συνέχει όμως έπεσε στην 19η θέση με διαφορά ενάμιση δευτερολέπτου από τον Μίλερ.

Στα παραλειπόμενα των δεύτερων ελεύθερων δοκιμαστικών είχαμε μία πτώση του Ντανίλο Πετρούτσι στη στροφή τερματισμού λίγα λεπτά πριν ολοκληρωθεί το FP2. Ο νικητής του Λε Μαν δεν έπαθε τίποτα, μάλιστα έτρεξε στα πιτ όμως δεν υπήρχε άμεσα διαθέσιμη η δεύτερη μοτοσικλέτα της Ducati για να συνεχίσει τις προσπάθειές του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!