Εγχείρηση στον καρπό για τον Ζαρκό

Gazzetta team
Εγχείρηση στον καρπό για τον Ζαρκό
Ο αναβάτης της Avintia Ducati θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση την Τετάρτη καθώς διαγνώστηκε με κάταγμα στον καρπό του, μετά το τρομακτικό ατύχημα που είχε στο Αυστριακό Grand Prix.

Ο Ζαρκό έχει δεχτεί τα βέλη πολλών για τη σύγκρουση που είχε με τον Φράνκο Μορμπιντέλι στον 9ο γύρο του αυστριακού GP της περασμένης Κυριακής και πλέον έχει να ξεπεράσει και ένα ακόμα πρόβλημα, αυτό του κατάγματος στον καρπό του.

Αρχικά και οι δύο αναβάτες θεωρήθηκε ότι είχαν τύχη βουνό και ότι το τρομακτικό ατύχημα τους άφησε μόνο γρατσουνιές και μώλωπες.

Ωστόσο, οι έλεγχοι τη Δευτέρα αποκάλυψαν ότι ο Ζαρκό είχε σπάσει το σκαφοειδές στο δεξί του καρπό και έτσι θα υποβληθεί σε εγχείρηση αποκατάστασης στην Ιταλία την Τετάρτη 19 Αυγούστου.

Ο Ζαρκό σκοπεύει να οδηγήσει στο GP της Στυρίας, που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο στην ίδια πίστα, στο Red Bull Ring της Αυστρίας.

«Είναι μια κλασική διαδικασία, με την τοποθέτηση μιας βίδας για τη διόρθωση του σπασμένου οστού. Θα επιστρέψω στην Αυστρία το πρωί της Πέμπτης για ιατρικό έλεγχο για να δω αν μπορώ ή όχι να οδηγήσω αυτό το Σαββατοκύριακο για τον δεύτερο αγώνα που διοργανώνεται στο Red Bull Ring», δήλωσε ο Γάλλος αναβάτης.

Το συμβάν μεταξύ Μορμπιντέλι και Ζαρκό προκάλεσε μεγάλη συζήτηση στο paddock, με πολλούς να υποστηρίζουν ότι ο αναβάτης της Avintia πήρε μια ασυνήθιστη γραμμή για το φρενάρισμα στο σημείο του ατυχήματος, με σκοπό να ανακόψει τον Ιταλό συναθλητή του.

Ο Ζαρκό αρνείται ότι σκόπιμα άλλαξε γραμμή εμπρός από τον Μορμπιντέλι και το εξήγησε στον Βαλεντίνο Ρόσι την Κυριακή αφού ο Ιταλός έκανε έντονα σχόλια για το συμβάν στην τηλεόραση.

Δεν επιβλήθηκε τιμωρία για το δυστύχημα, το οποίο θεωρήθηκε αγωνιστικό περιστατικό, αλλά ο Μορμπιντέλι πιστεύει ότι αυτό δεν είναι σωστό.

Μάλιστα, ο Ιταλός αναβάτης είχε χαρακτηρίσει τον Ζαρκό «σχεδόν δολοφόνο» σε δηλώσεις του την περασμένη Κυριακή και είπε ότι αυτό που έκανε ο αναβάτης της Avintia έδειξε έλλειψη σεβασμού για τη ζωή τόσο τη δική του, όσο και κάθε άλλου αναβάτη στην πίστα.

Οι αγωνοδίκες αναμένεται να συνομιλήσουν πιο αναλυτικά με τον Ζαρκό σχετικά με το περιστατικό, εν αναμονή του δεύτερου αγώνα Red Bull Ring το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!