Μαρκ Μάρκεθ: «Είμαι ευχαριστημένος γιατί προηγούμαι στο πρωτάθλημα»

Γιώργος Βαρίνος
Μαρκ Μάρκεθ: «Είμαι ευχαριστημένος γιατί προηγούμαι στο πρωτάθλημα»
Η υπόθεση πρωτάθλημα για τον Μαρκ Μάρκεθ τελείωσε. Μόνο με χαρακίρι θα χάσει αυτό το πρωτάθλημα και από τις δηλώσεις του αντιλαμβανόμαστε πως και ο ίδιος απολαμβάνει την διαφορά των 78 βαθμών από τον Ντοβιτσιόζο που παραμένει 2ος.

Ο Μαρκ Μάρκεθ έχασε άλλον έναν αγώνα στο νήμα, αυτή τη φορά από έναν άλλο οδηγό εκτός του Ντοβιτσιόζο, τον Άλεξ Ρινς που κέρδισε τον αγώνα με 13 χιλιοστά διαφορά.

Στις δηλώσεις του ο Μάρκεθ, ήταν προβληματισμένος, με άλλα να νοιώθει και άλλα να λέει. «Είμαι ευχαριστημένος. Για το πρωτάθλημα, όχι για τον αγώνα. Ήξερα ότι ο Ρινς είχε μια καλή μοτοσυκλέτα και παρά το ότι ήμουν μπροστά, θα με πίεζε. Προσπάθησα να κρατηθώ μπροστά και είχα έναν πολύ γρήγορο ρυθμό, προσέχοντας παράλληλα να κρατήσω τα λάστιχά μου για το τέλος του αγώνα. Πρόσεχα την φυσική μου κατάσταση και τα λάστιχά μου. Πρόσεξα να μην περάσει και απομακρυνθεί ο Ρινς και μάλλον έφθειρα το πίσω ελαστικό μου κάνοντας άμυνα. Ο στόχος μου ήταν το πρωτάθλημα δεν ήταν ο αγώνας. Ήξερα επίσης πως μας έφταναν οι Yamaha των Βινιάλες και Ρόσι θα μπορούσα να τερματίσω ακόμα πιο πίσω 3ος ή 4ος. Στην τελευταία στροφή έχασα λίγο το μπροστινό και έκλεισα το γκάζι και όταν έκλεισα το γκάζι, ο Άλεξ είχε την πρόσφυση και με πέρασε. Είμαι όμως ευχαριστημένος γιατί προηγούμαι στο πρωτάθλημα. Φεύγουμε από το Σίλβερστοουν με 78 βαθμούς διαφορά.»

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!