Yamaha: «Ο Βαλεντίνο Ρόσι δεν είναι το μέλλον μας πλέον»

Πέτρος Σηφαλάκης
Yamaha: «Ο Βαλεντίνο Ρόσι δεν είναι το μέλλον μας πλέον»
Ο ρόλος του «Γιατρού» έχει αλλάξει πλέον στη Yamaha, δεν τον υπολογίζουν ως το μέλλον τους, όμως έχει άλλα σημαντικά πράγματα να κάνει για την ομάδα.

Στα 40 του χρόνια ο Βαλεντίνο Ρόσι έχει καταφέρει να μείνει στο MotoGP και παράλληλα, να είναι όσο ανταγωνιστικός του επιτρέπει η μοτοσικλέτα του. Σίγουρα οι εποχές που κέρδιζε «αβλεπί» ανήκουν πια στο παρελθόν όμως ρίχνοντας μια προσεκτική ματιά στον teammate του, Μάβερικ Βινιάλες, δεν διακρίνεις πολλά καλύτερα αποτελέσματα. Αυτό σημαίνει ότι ο Ρόσι στα 40 του, μπορεί να στέκεται επάξια απέναντι στον πολύ νεότερο Βινιάλες, που οδηγούν την ίδια μοτοσικλέτα! Η Yamaha όμως βλέπει τα πράγματα πιο ορθολογικά. Αναγνωρίζουν την αξία του αλλά την ίδια στιγμή, ξεκαθαρίζουν το ρόλο του στην ομάδα.

«Μέχρι το 2010 ο Βαλεντίνο μας έφερε τέσσερις τίτλους, το 2004, το 2005, το 2008 και το 2009. Όταν πήγε στη Ducati το πλήγμα ήταν μεγάλο. Είναι σαν να έφευγε τώρα ο Μάρκεθ από τη Honda. Πλέον όμως ο Βαλεντίνο είναι σε μια πολύ διαφορετική στιγμή της ζωής του και της καριέρας του. Με όλο το σεβασμό, δεν είναι πλέον το μέλλον μας στο MotoGP. Μπορεί να τρέχει μαζί μας για ένα, δύο ή τρία χρόνια, όσο παραμένει ανταγωνιστικός.

Όμως πια έχουμε μια άλλη σχέση, βασιζόμαστε πάνω του με άλλο τρόπο. Δεν σημαίνει ότι δεν είναι σημαντικός, το αντίθετο μάλιστα. Απλά ο ρόλος του και ο τρόπος που λειτουργεί σε εμάς είναι διαφορετικός. Ελπίζω να παραμείνει μαζί μας ως πρεσβευτής της μάρκας μας όσο μεγαλώνει. Για το πότε θα αποφασίσει να αποσυρθεί, εκείνος έχει τον πρώτο λόγο. Όταν το αποφασίσει και δει ότι δεν είναι όσο ανταγωνιστικός θα ήθελε, τότε το κίνητρο που θα έχει θα ξεθωριάσει. Ωστόσο πιστεύουμε ότι δεν θα έρθουμε σε καμία απολύτως ρήξη, θα φτάσουμε στην ίδια σκέψη, την ίδια στιγμή» είπε ο επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Yamaha στο MotoGP, σε συνέντευξή του από το motorsport.com.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!